Pokazuje rezultate 1 do 50 od 966

Tema: Kompromisi i ostalo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    predrasude ne moraju nužno biti nešto loše, tj. iz njih može proizaći i nešto dobro,
    ako se prepustimo situaciji i shvatimo da stvari nisu onakve kako na prvu izgledaju.
    kužim te

samo ne znam, po definiciji, mogu li predrasude biti dobra stvar? to je, kako ja to shvaćam, mišljenje osnovano na "neznanju", odnosno, unaprijed donesen stav o nečemu generalno, pa to pari ko neka etiketa - što baš i nije dobro polazište. ili?
    to će tang bolje znati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    kužim te

samo ne znam, po definiciji, mogu li predrasude biti dobra stvar? to je, kako ja to shvaćam, mišljenje osnovano na "neznanju", odnosno, unaprijed donesen stav o nečemu generalno, pa to pari ko neka etiketa - što baš i nije dobro polazište. ili?
    to će tang bolje znati.
    to je dobro pitanje. zato ja vise govorim o stereotipima, jer se rijec predrasuda upotrebljava uglavnom u negativnom kontekstu.
    mislim da bas nisam imala puno predrasuda ni prije, a i sada se pazim, da im ne podlegnem.

osim toga zivimo u kompleksnim drustvima gdje se hoces neces susreces sa raznim ljudima.
    u svemu tome pomaze naravno i pristojnost u ophodenju koja otvara i vrata i prozore osobnog svijeta.

inace ovi primjeri o personalu u raznim ducanima, govore vrlo malo o stereotipima/predrasudama. oni su meni primjer nepristojnosti i neprofesionalnosti osoblja.
    to je u zagrebu bas vidljivo, ovdje je do nesto godina isto bilo prisutno, u zadnje vrijeme su se na srecu ugledali na dobre primjere iz svijeta i svi se trude biti ljubazni i kulturni prama svakome tko ude u ducan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •