Pokazuje rezultate 1 do 50 od 721

Tema: Koliko sebe ste žrtvovali u ime društvene prihvatljivosti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, slažem se. Opet - moramo nekako izabrat. Jergović, npr. - odličan književnik. Veljača, npr. - uglavnom se ne diže od kolumni, ovaj prosvjed - svaka čast. Tko je od njih dvoje dao veći doprinos "za boljitak čovječanstva" - ako mene pitate? Unatoč Jergovićevim super knjigama, i tome što Veljača živi od prodaje sapunica, pojavljivanja u Glorijama - što je meni, u idealnom svijetu, bzvze sadržaj koji dodatno još perpetuira poziciju da žene moraju biti lijepe i zaglupljuje - svi ti red carpeti, sapunice "Ovaj čovjek, onaj čovjek" itd., to je (SADA) Veljača. A Jergović je ostavio ružan trag obrecnuvši se na nju i na Severinu. Koja mu je čak možda bolje uzvratila... ili nije? Seve je uzvratila "muški" - opatrnula ga je tako da je zašutio - javlja mi se taj Jergović, a ne znaš s koje strane bi mu zazvao valjen Isus. Kad je bio u čupavoj fazi. Sad se obrijao. Al nije prepoznao politički trenutak da ne pljuca na, realno, slabije.

Kako će se kockice složit za 20 godina - beats me.

Jesam li ja bolja majka što sam išla na prosvjed - beats me. Možda dijete tlačim više nego neka druga.

To su sve filozofska pitanja par excellence. I ekologija je takva tema.

Ja odgovorim na jedno danas, drugo sutra, a nemam pojma u globalu što sam napravila - to je nemoguće znati. Možda je velika šansa da je suma negativna. Ali - sve prave teme su frustrirajuće, ali i uzbuđujuće .

Na temu - jako rašireno - pogledajte film Splav (dokumentarac ZG Doxi, trenutno dostupno na Maxtv-u ako možete). Ludo je zanimljivo. Voditelj eksperimenta na kraju ispao the bad guy (?). U zadnje vrijeme sam nešto gledala filmova Christopha Waltza i super mi je kako on odbija svrstavati svoje likove u dobre i zle - što sam starija, više to razumijem. Opet, ne želim reći da je Hitler bio zapravo divna, neshvaćena osoba. Ali, stvari najčešće nisu crno-bijele.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    U zadnje vrijeme sam nešto gledala filmova Christopha Waltza i super mi je kako on odbija svrstavati svoje likove u dobre i zle - što sam starija, više to razumijem. Opet, ne želim reći da je Hitler bio zapravo divna, neshvaćena osoba. Ali, stvari najčešće nisu crno-bijele.
    da, to je a propos ovih ranijih upisa da se ljude ne gleda prema predrasudama nego po tome jesu li dobri ili loši ljudi
    u ovom opisanom kontekstu doista ne znam tko ima samopouzdanja proglasiti se arbitrarom dobra i zla

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    da, to je a propos ovih ranijih upisa da se ljude ne gleda prema predrasudama nego po tome jesu li dobri ili loši ljudi
    u ovom opisanom kontekstu doista ne znam tko ima samopouzdanja proglasiti se arbitrarom dobra i zla
    puna ih je povijest

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    puna ih je povijest
    a i sadašnjost!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, slažem se. Opet - moramo nekako izabrat.
    Zašto moramo izabrati? :D
    Više se slažem s onim da je nemoguće znati. I zato je skromnost vrlina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto moramo izabrati? :D
    Više se slažem s onim da je nemoguće znati. I zato je skromnost vrlina.
    Pa u smislu da nam nemogućnost znanja ne bude ispričnica da ne pokušamo makar nešto bolje (koliko god će možda i to bit fijasko). Tipa - a šta ću ja na prosvjed - ionako ovo, što ću ja razmišljat o okolišu - ionako ono - što ću ja ovo ili ono - bit će što bude, ja sam mali nevažni kotačić pa šta ima veze, ionako će svi prosvjedi ovako, pa glupo ovo, glupo ono. U tom smislu.

A normalno da ja osobno imam 1000 excuseova kad mi glava bude ???? od trilema. Ili kad mi se jednostavno ne da. Ali, ne mislim da je nepromišljajući način jer ne možemo ništa promijeniti, tko smo mi - dobar. Ipak ima i ono o čovjeku ispod zvijezda.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.03.2019. at 13:36

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa u smislu da nam nemogućnost znanja ne bude ispričnica da ne pokušamo makar nešto bolje (koliko god će možda i to bit fijasko). Tipa - a šta ću ja na prosvjed - ionako ovo, što ću ja razmišljat o okolišu - ionako ono - što ću ja ovo ili ono - bit će što bude, ja sam mali nevažni kotačić pa šta ima veze, ionako će svi prosvjedi ovako, pa glupo ovo, glupo ono. U tom smislu.

A normalno da ja osobno imam 1000 excuseova kad mi glava bude ???? od trilema. Ili kad mi se jednostavno ne da. Ali, ne mislim da je nepromišljajući način jer ne možemo ništa promijeniti, tko smo mi - dobar. Ipak ima i ono o čovjeku ispod zvijezda.
    Bit će sam te krivo shvatila...nakon toga je išlo kakva je Veljača, a kakav Jergović pa sam shvatila da biramo tko je bolji.
    Inače, ja se s tobom slažem, i moj zaključak nije da slobodno možemo ništa ne raditi jer je sve svejedno.
    Čoksa, shvaćam te, ali nema pomoći Dugo sam bila bez avatara, onda sam ovaj jedva izabrala, ne što je on baš "ja", nego što sam ga uopće mogla zamisliti kao moj avatar. Teško mi je utjeloviti se sličicom, a nekako sam je htjela imat.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Bit će sam te krivo shvatila...nakon toga je išlo kakva je Veljača, a kakav Jergović pa sam shvatila da biramo tko je bolji.
    Inače, ja se s tobom slažem, i moj zaključak nije da slobodno možemo ništa ne raditi jer je sve svejedno.
    A moramo birati tko je "bolji" (prema našem nekom osjećaju, ma koliko je teško to odrediti). Nema nam druge. Mislim - svi smo neka moralna bića, iako živimo u kaosu, imamo iluziju nekog našeg intimnog smjera i nekaosa. To je "human predicament" (ovo je za čoksu, da zna koja je od 2).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •