Da, slažem se. Opet - moramo nekako izabrat. Jergović, npr. - odličan književnik. Veljača, npr. - uglavnom se ne diže od kolumni, ovaj prosvjed - svaka čast. Tko je od njih dvoje dao veći doprinos "za boljitak čovječanstva" - ako mene pitate? Unatoč Jergovićevim super knjigama, i tome što Veljača živi od prodaje sapunica, pojavljivanja u Glorijama - što je meni, u idealnom svijetu, bzvze sadržaj koji dodatno još perpetuira poziciju da žene moraju biti lijepe i zaglupljuje - svi ti red carpeti, sapunice "Ovaj čovjek, onaj čovjek" itd., to je (SADA) Veljača. A Jergović je ostavio ružan trag obrecnuvši se na nju i na Severinu. Koja mu je čak možda bolje uzvratila... ili nije? Seve je uzvratila "muški" - opatrnula ga je tako da je zašutio - javlja mi se taj Jergović, a ne znaš s koje strane bi mu zazvao valjen Isus. Kad je bio u čupavoj fazi. Sad se obrijao. Al nije prepoznao politički trenutak da ne pljuca na, realno, slabije.
Kako će se kockice složit za 20 godina - beats me.
Jesam li ja bolja majka što sam išla na prosvjed - beats me. Možda dijete tlačim više nego neka druga.
To su sve filozofska pitanja par excellence. I ekologija je takva tema.
Ja odgovorim na jedno danas, drugo sutra, a nemam pojma u globalu što sam napravila - to je nemoguće znati. Možda je velika šansa da je suma negativna. Ali - sve prave teme su frustrirajuće, ali i uzbuđujuće.
Na temu - jako rašireno - pogledajte film Splav (dokumentarac ZG Doxi, trenutno dostupno na Maxtv-u ako možete). Ludo je zanimljivo. Voditelj eksperimenta na kraju ispao the bad guy (?). U zadnje vrijeme sam nešto gledala filmova Christopha Waltza i super mi je kako on odbija svrstavati svoje likove u dobre i zle - što sam starija, više to razumijem. Opet, ne želim reći da je Hitler bio zapravo divna, neshvaćena osoba. Ali, stvari najčešće nisu crno-bijele.