Page 14 of 15 FirstFirst ... 412131415 LastLast
Results 651 to 700 of 721

Thread: Koliko sebe ste žrtvovali u ime društvene prihvatljivosti?

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by Bubilo Bubich View Post
    #zapuštena, što drugo
    Ajme Ne znam kako ću to podnijeti. Otvarat ću teme svaki dan ovdje, jeste li zadovoljni sa sobom, kako zavoljeti sebe, zašto se ne volim, itd.

Šalim se... žene “koje drže do sebe” uvijek će naći vremena za to... prioriteti je l...

Ali opet, pokušala sam upratiti nešto na drugoj temi, ne bi li kupila neki prigodan komad kozmetike... ali zbilja nemam pojam gdje bi našla vremena da to proučavam, isprobavam, idem kupovati... možda u sljedećem desetljeću... tad će mi vjerojatno i biti neophodno .

mamitzi's Avatar

Ja sam od tih zapustenih. Recimo sad drzim u ruci lumeu i umjesto da blicam cackam po mobitelu. A najvise me muci sto ne postoji operacija pomlađivanja pamcenja. Imam 46 godina i tugujem za svojom pamecu iz dvadesetih puno vise nego dvadesetogodisnjim cicama.

Tanči's Avatar

Quote Originally Posted by mamitzi View Post
    Ja sam od tih zapustenih. Recimo sad drzim u ruci lumeu i umjesto da blicam cackam po mobitelu. A najvise me muci sto ne postoji operacija pomlađivanja pamcenja. Imam 46 godina i tugujem za svojom pamecu iz dvadesetih puno vise nego dvadesetogodisnjim cicama.
    Ja tugujem i za pamćenjem i za vidom.
    Zadnjih godinu dana sam skroz izgubila vid na blizinu.
    Što se tiče gole čuče; skroz je gola bila dvaput; jednom zbog carskog i drugi put zbog operacije i nikad zbog muškarca.
    Mrzim to i grozno pika već drugi dan, a bome ni ne izgleda lijepo.
    Moj dragi dijeli moje mišljenje.
    Zapuštena nisam. Sve je to uredno podšišano i oblikovano, ali brijanje do daske ili čupanje- jok!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja uopce ne razumijem zasto bih bila zapustena ako ne skidam dlake... Ono, nemamo svi isti stil.
    A i to dotjerivanje i uljepsavanje svega mi ide na zivce. Nisam se cetkala, podsisavala niti lu necim prolazila ni kao mlada single cura, niti to radim sad. Nema mi to veze s vremenom i resursima, meni je to sano bezveze.

Optimist's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Pametno...da ne moramo prorijedjene dlake crtat ko obrve ako se vrati. Pa se u zaru akcije sve razmaze. Pa osvanu youtube tutoriali i 25 cetkica i bojila i 50 proozvoda i usluga i trajnih tetovaza da to ipak stoji na mjestu.

magriz's Avatar

Šalim se... žene “koje drže do sebe” uvijek će naći vremena za to... prioriteti je l...

Ali opet, pokušala sam upratiti nešto na drugoj temi, ne bi li kupila neki prigodan komad kozmetike... ali zbilja nemam pojam gdje bi našla vremena da to proučavam, isprobavam, idem kupovati... možda u sljedećem desetljeću... tad će mi vjerojatno i biti neophodno .
    pa recimo umjesto čitanja i pisanja na forumu

n.grace's Avatar

Quote Originally Posted by vertex View Post
    Šta ti se dogodi ako ti splovilo nije izdepilirano? Muškarac s kojim se upravo spremaš poseksat se zgrozi i uskrati ti seks?

ili ko u Scary movie, uzme škare za živicu

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by Riri92 View Post
    Nemojte na mene gledati, ja nemam djecu. Vidjet ćemo kakva ću biti za koju godinu.
    Bit ćeš ista takva sređena kao i mi ostale s teme o šminkanju.

Lili75's Avatar

Bb moja ti mene tema potaknula da bi mogla malo pojačat neke zalihe preparata doma, pa sam pod pauzom na poslu skoknula u obližnji dm i Bipu po serum, highlighter i ostalo.

Možeš ono po putu doma u povratku ili vikendom skok u Mueller, kad se hoće nađe se trenutak i nema dugoog biranja i odlučivanja, nužna je odlučnost i efikasnost a ne biranje ko za kuću i kvart
    Last edited by Lili75; 01.04.2019 at 22:53.

Jelena's Avatar

BB, meni je to isto nezanimljivo za proucavanje. Filtriram reklame i onda nemam pojma sto je sto. Usla sam u Pupin ducan u Italiji i rekla da zelim izgledati mladje, al da se ne vidi sminka. I zena mi super proizvode ponudila.

U Muelleru u av mallu ima jedna zena, starija od prosjeka. Ona mi je bas super savjetovala sto god da sam ju pitala. Izmedju ostalog i za highlighter, gdje sam rekla da ne znam sto bih s tim pa mi je pokazala.

Jelena's Avatar

Pametno...da ne moramo prorijedjene dlake crtat ko obrve ako se vrati. Pa se u zaru akcije sve razmaze. Pa osvanu youtube tutoriali i 25 cetkica i bojila i 50 proozvoda i usluga i trajnih tetovaza da to ipak stoji na mjestu.

Baš!

Quote Originally Posted by magriz View Post
    pa recimo umjesto čitanja i pisanja na forumu
    Na forumu sam samo u sljedećim situacijama: uspavljujem dijete koje nikako da pusti cicu / probudila sam se u sred noći i ne mogu zaspat / ujutro kad svi u kući spavaju / u tramvaju / na poslu dok čekam nekog ili nešto...

Doduše, tad bi mogla guglati preparate... al to je još samo jedna dodatna obaveza... forum mi je prvenstveno za zabavu i opuštanje... kad se već uhvatim mobitela neću trošiti to vrijeme na nešto sto mi nije za opuštanje. A biranje kozmetike to nije .

Lili, vikendom u muller - ne baš, ako ikako mogu, izbjegavam dućane i gužve, ako ne moram, ne idem na takva mjesta vikendom, to su mi veliki jedači vremena koje nemam.

Rekla sam već, u sljedećem desetljeću .

Tj. i da kupim odmah bez razmišljanja i biranja, ne znam ni kad bi sve to koristila... no, pustite mene. Tko hoće nađe način, tko neće, nađe izgovor .

Bb, ja bih rekla da ti to i nije napeto. I nema potrebe za izgovorima. Da ti je napeto, bilo bi ti opustajuce surfat i gledat sto se sve moze kupit, i u pauzi otic do mullera.

magriz's Avatar

svatko ima svoje veselje
    i to je ok
    bitno je ne iscudavati se medusobno
    Last edited by magriz; 02.04.2019 at 08:28.

Ma da, slažem se. Zapravo se ni ne čudim vremenu koje netko troši na odluke/nabavu dekorativne kozmetike i šminke... pretpostavljam da ste u tome od tinejdžerskih dana, da redovito pratite trendove i sve vam je to usput...

Više sam se zapravo iščuđavala vremenu za potpunu depilaciju intimnog područja, to mi je zazvučalo ono stvarno previše vremena i truda za tako nešto... ali zbilja, svakome njegove veselje.

Kad malo bolje razmislim, ja 10-15, nekad i 20 sati tjedno znam provesti hodajući po šumi ili livadi... sigurno se netko pita kako nađem vremena za to .

Osoblje foruma laumi's Avatar

Intimna depilacija traje cca pola sata u kozmetickom salonu.
    Za sminkanje sam totalni tudum, nis ne kuzim one sve nazive na temi o sminkanju. Koristim jedino maskaru (rijetko, jer su mi trepavice duge i tamne) i sjajilo za usne.
    I puno hodam po vani. Ono, uzmes od svega sto ti je bitno.

magriz's Avatar

Ma da, slažem se. Zapravo se ni ne čudim vremenu koje netko troši na odluke/nabavu dekorativne kozmetike i šminke... pretpostavljam da ste u tome od tinejdžerskih dana, da redovito pratite trendove i sve vam je to usput...

Više sam se zapravo iščuđavala vremenu za potpunu depilaciju intimnog područja, to mi je zazvučalo ono stvarno previše vremena i truda za tako nešto... ali zbilja, svakome njegove veselje.

Kad malo bolje razmislim, ja 10-15, nekad i 20 sati tjedno znam provesti hodajući po šumi ili livadi... sigurno se netko pita kako nađem vremena za to [emoji38].
    ja se jedino cudim, ustvari vise ne shvacam, zanemarivanje fizickog u smislu zdravlja. to mi nikako nije jasno i ne razumijem. jer kako ti moze biti do icega stalo ako svoje zdravlje zanemarujes

Pola sata u salonu + x sati ili minuta da zoves i naručiš se, dobijes termin + vrijeme za tipkanje poruka, zvanje i dogovaranje tko ce cuvati djecu dok si na depilaciji + vrijeme za razvesti i uvaliti djecu dok si u salonu + put i traženje parkinga + vrati se po djecu = 2 sata za pola sata depilacije .

Koji dio je zanemarivanje zdravlja? Ako nemaš kožnih problema, što ostalo spada u zanemarivanje zdravlja?

silkica's Avatar

Depilacija intimnog područja u kozmetičkom salonu?Ja bih prije umrla.Ali eto,da kažem da me zanima kako bi to izgledalo .Skineš gaće,pa oni čupkaju,ili se ne moraš skinuti baš skroz?Ali predpostavljam da moraš skinuti gaće ,ako hoćeš glatku....kožu....E onda to sigurno neću doživjeti.

Dobijes tamo jednokratne gacice.
    Silkice, po cemu je to drugacije od posjeta ginekologu?
    Last edited by laumi; 02.04.2019 at 12:09.

Jelena's Avatar

Pola sata u salonu + x sati ili minuta da zoves i naručiš se, dobijes termin + vrijeme za tipkanje poruka, zvanje i dogovaranje tko ce cuvati djecu dok si na depilaciji + vrijeme za razvesti i uvaliti djecu dok si u salonu + put i traženje parkinga + vrati se po djecu = 2 sata za pola sata depilacije .

Koji dio je zanemarivanje zdravlja? Ako nemaš kožnih problema, što ostalo spada u zanemarivanje zdravlja?
    E, meni je identična misao prošla kroz glavu kad sam pročitala pola sata za depilaciju. S malim djetetom je meni sve dva koraka naprijed, jedan natrag. A misao rastrojena.

Za zdravlje ni ja ne razuijem komentar, ali sam htjela dodati da je to dosta kompleksna priča i da je ponekad jedino rješenje za ostat normalan zanemariti zdravlje. Sretan je onaj tko nije isprobao što to znači u praksi.

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by laumi View Post
    Dobijes tamo jednokratne gacice.
    Silkice, po cemu je to drugacije od posjeta ginekologu?
    Joj meni je puuuno drugačije od posjeta ginekologu. Emotivno.
    Kod mojih se nisu dobivale gaćice, nego povučeš svoje na stranu. I ne ideš poslije na posao takav, nego prvo doma, jer ostane ljepljivog voska. Ja to odradim prije ljeta, al sam valjda jednom skroz maknula, isto mi to dođe kao da glumim djevojčicu. I još mi smeta kad idem na WC, ne znam u čemu je fora, zašto se slabije cilja tako.

Je, to za ciljanje si u pravu

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by casa View Post
    Bb, ja bih rekla da ti to i nije napeto. I nema potrebe za izgovorima. Da ti je napeto, bilo bi ti opustajuce surfat i gledat sto se sve moze kupit, i u pauzi otic do mullera.
    Upravo tako nekako, ja nisma tip od surfanja, radije pod pauzom malo prošećem da se protegnem i usput obavim npr Mueller. rođendanske poklone, kozmetiku,itd.

Pola sata u salonu + x sati ili minuta da zoves i naručiš se, dobijes termin + vrijeme za tipkanje poruka, zvanje i dogovaranje tko ce cuvati djecu dok si na depilaciji + vrijeme za razvesti i uvaliti djecu dok si u salonu + put i traženje parkinga + vrati se po djecu = 2 sata za pola sata depilacije
    Bubi, Bubi al ga voliš zakomplicirat, zovneš najbliži kozmetički u kvartu (zakažeš termin kad je muž doma), muž pričuva djecu, doma si za 45 min. Kakve silne komplikacije??!!
    Reci nije mi to bitno i bok, ne trebaš se opravdavat i tražit izgovore.

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    da je ponekad jedino rješenje za ostat normalan zanemariti zdravlje.
    Ovo nije i nikada ne smije biti, zdravlje mora biti broj 1 svakome u životu, vlastito i zdravlje obitelji. Tu se slažem s magriz.

daj Jelena s jednim djetetom te dobi i tako razumnim djetetom, nema šta ne možeš napravit, samo malo popusti uzde i ostavi dijete i s tatom u vašem parkiću, a ti obavi što treba i vrati se, ta ne ideš na mjesec dana btw znam ti odličan kozmetički blizu raketa.

Riri92's Avatar

I meni je drugačije od posjeta ginekologu, puno mi je draža depilacija.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Gradivo geografije 5.r.
    Kako pretjerana sječa šuma utječe na poplave i odrone?

marta's Avatar

Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Gradivo geografije 5.r.

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Gradivo geografije 5.r.

Lili, idem dvaput tjedno na rekreaciju, MM ide dvaput tjedno na rekreaciju. Ostaje mi jedan radni dan za zajednički park i sl. Nije da ne odem nikad, nego mi nije sigurno pola sata. A psihički još dulje.

Za zdravlje neću komentirati, jer mi je preteška tema. Al nekad pustiš i držiš si fige, jer nema dobrog rješenja, samo je neko manje loše, a ne znaš koje.

Argente's Avatar

Ja sam s teme o šminkanju i s dvoje male djece se ne stignem uređivati ni 1/4 od prijašnjeg standarda.
    Depilacija bikinija mi isto uzme malo više od pola sata (preciznije, oko sat, i to kad odem pod marendom s posla) iako mi je blizu.
    To mi je u rangu spike “ručak za pol sata”.

Dakle, ove brže će reći da je to stvar prioriteta i organizacije, a ja ću reći da one imaju manje dlaka i ofrlje se šminkaju
    Ali Riri, možda se tebi posreći pa ti dijete bude spavalo, i onda se budeš imala snage ustati pola sata ranije za šminkanje. Ili se budeš smjela maknuti od njega za vrijeme dnevnog spavanja pa oprati kosu. Složiti robu. Skuhati pošten ručak. Očistiti stan. Odepilirati se...eto...moj će se mungos propeti 30 sekundi nakon što se išuljam, pa trpim ako mi se piša, mogu samo surfati i to po mobitelu. To kad sam doma. Kad radim da ne spominjem. Na kojoj sam temi uopce?

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post

Lili, idem dvaput tjedno na rekreaciju, MM ide dvaput tjedno na rekreaciju. Ostaje mi jedan radni dan za zajednički park i sl. Nije da ne odem nikad, nego mi nije sigurno pola sata. A psihički još dulje.

Za zdravlje neću komentirati, jer mi je preteška tema. Al nekad pustiš i držiš si fige, jer nema dobrog rješenja, samo je neko manje loše, a ne znaš koje.
    ma ajde Jele sve je stvar organizacije evo možeš prije ili poslije svoje rekreacije, prije ili poslije muževe rekreacije, vikendom ujutro, poslije posla usput, samo ideje dajem . Znaš koliko moja obitelj ima treninga tjedno da ne nabrajam (puno više nego dvostruko od vas), al kad se hoće nađe se pola sata za depilaciju ili šta god tko voli, želi, treba... stvar je planiranja i iskorištavanja svake rupe u rasporedu iliti jednim udarcem dvije muhe.

Evo ja danas baš i nemam vremena za svoj trening i frizera (sin ima također trening i treba ga odvest, muž je prehlađen), pa ću s posla otrčat do frizera (on mi je u smjeru mopg kvarta), usput odradit trening, u ruksaku imam rezervnu majicu i vlažne maramice , a s novom frizurom of course više ne trčim i ne kvarim , taj dio puta ću tramvajem do doma.
    Last edited by Lili75; 02.04.2019 at 13:30.

Jurana's Avatar

Moja kozmetičarka u pola sata izdepilira voskom pazuhe, potkoljenice i brazilsku.

Barbi's Avatar

Argente

marta's Avatar

Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Moja kozmetičarka u pola sata izdepilira voskom pazuhe, potkoljenice i brazilsku.
    Jel idemo kod iste? I moja je brza samo sto ju ne vidjam cesto

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by Argente View Post
    Ja sam s teme o šminkanju i s dvoje male djece se ne stignem uređivati ni 1/4 od prijašnjeg standarda.
    Depilacija bikinija mi isto uzme malo više od pola sata (preciznije, oko sat, i to kad odem pod marendom s posla) iako mi je blizu.
    To mi je u rangu spike “ručak za pol sata”.

Dakle, ove brže će reći da je to stvar prioriteta i organizacije, a ja ću reći da one imaju manje dlaka i ofrlje se šminkaju
    Ali Riri, možda se tebi posreći pa ti dijete bude spavalo, i onda se budeš imala snage ustati pola sata ranije za šminkanje. Ili se budeš smjela maknuti od njega za vrijeme dnevnog spavanja pa oprati kosu. Složiti robu. Skuhati pošten ručak. Očistiti stan. Odepilirati se...eto...moj će se mungos propeti 30 sekundi nakon što se išuljam, pa trpim ako mi se piša, mogu samo surfati i to po mobitelu. To kad sam doma. Kad radim da ne spominjem. Na kojoj sam temi uopce?
    Možda. Ja ću se izvlačiti na to da mi dragi već ima jedno dijete pa on to sve bolje zna.

Quote Originally Posted by Riri92 View Post
    I ja sam pisala za sebe, ne za muškarca. I naravno da trebaju sve znati da ne trebaju to raditi ako ne žele. Iako ako se neka stvarno depilira zato što to njen dečko/muž traži, e pa brate mili onda je do nje i do njenih životnih uvjerenja. Evo priznat ću da ja ni na muškarcu ne volim tu vrstu dlaka. Meni je moj privlačniji bez toga, ali da sad odluči da mu se više ne da, je*iga, šta sad. Ne bih mu sigurno uskraćivala seks.

pih...ja bih svom uskratila

magriz's Avatar

nisam mislila na teske bolesti, krivo sam se izrazila. nego tipa - pokvareni zub, kamenac na zubima, krezubost, pristavost, suha koza koja se ljuska do krvi, osnovna higijena, neuredna prehrana...
    meni je to osnovna briga o sebi. ako osoba to zanemaruje na sebi, ne ulijeva mi povjerenje da ce sve drugo odradit kako treba. jos gore mi je ako sebe zapostavlja zbog drugih ili posla.

Riri92's Avatar

Quote Originally Posted by dolega View Post
    pih...ja bih svom uskratila
    Palo bi mi na pamet, ali onda bih uskratila i sebi.

Jurana's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Jel idemo kod iste? I moja je brza samo sto ju ne vidjam cesto
    Ni ja, a čak i tako zaraslo je gotovo u 30 minuta

Quote Originally Posted by magriz View Post
    nisam mislila na teske bolesti, krivo sam se izrazila. nego tipa - pokvareni zub, kamenac na zubima, krezubost, pristavost, suha koza koja se ljuska do krvi, osnovna higijena, neuredna prehrana...
    meni je to osnovna briga o sebi. ako osoba to zanemaruje na sebi, ne ulijeva mi povjerenje da ce sve drugo odradit kako treba. jos gore mi je ako sebe zapostavlja zbog drugih ili posla.
    Ne mora bit. Ako ti fali zub a nemaš para onda ti je to skup sport....meni jedan zub fali godinama i trebala bi ga ugradit al rađe djeci kupim šta trebaju a ovo može čekat ako je dosad čekalo. Ne vidi se baš iza je pa mi nije hitno. Nebi rekla da zbog toga nisam osoba od povjerenja....

vertex's Avatar

anita, ako ti nije jako stalo do magrizinog povjerenja, nemaš brige
    Osim ovih stvari koje se vide, ima ih u životu nebrojeno koje se ne vide, a zahtijevaju brigu i njegu. Pa balansiramo, kako signemo, volimo i mislimo da trebamo.

magriz's Avatar

jedan zub odostraga nije big deal. ali nedostatak zuba kvari zagriz, unistava druge zube...
    a danas popravak zuba nije vise luksuz. ne treba biti najskuplja krunica
    no, vec rekoh, ja se svakodnevno sminkam, also povrsna sam. volim zdrave zube

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by vertex View Post
    anita, ako ti nije jako stalo do magrizinog povjerenja, nemaš brige
    Osim ovih stvari koje se vide, ima ih u životu nebrojeno koje se ne vide, a zahtijevaju brigu i njegu. Pa balansiramo, kako signemo, volimo i mislimo da trebamo.
    X

seni's Avatar

ina dobar point

seni's Avatar

ma naravno svakom svoje!
    svatko si poslozi kako zeli i moze...
    meni brazilaska nije simpaticna ni u konceptu, ni u provedbi... (nije stvar vremena)
    tu sam stvarno old school, te taj trend uopce ne razumijem. sto je naravno samo moj problem.

Lili75's Avatar

Seni identično razmišljam

Uz sve navedeno, imam i osjetljivu kožu pa me i bikini zona boli, a kamoli cijela gospodična

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by seni View Post
    ma naravno svakom svoje!
    svatko si poslozi kako zeli i moze...
    meni brazilaska nije simpaticna ni u konceptu, ni u provedbi... (nije stvar vremena)
    tu sam stvarno old school, te taj trend uopce ne razumijem. sto je naravno samo moj problem.
    Meni je glavni problem usmjeravanje mlaza. Plus...to za moju dob . Pa onda primeri, korektori i hajlajteri da to nekak zgleda.

Bodulica's Avatar

a što vaše šumenke se nisu s godinama olinjale? znam da sam među starijima ovdje, ali ima nas još u najboljim godinama.

ja depiliram samo prepone i tamo sam još uvijek na žalost dlakava, a na samoj vršnjakinji su popadale i osijedile. otužno izgleda, da i nju počnem sjenčati ko i obrve?

Osoblje foruma Kaae's Avatar

magriz, super da me ne gledas ovih dana. Cekam dobitak na lotu ili nekakav duzi boravak u HR. :dabaremimajeftinihkrunicaislicno:

Page 14 of 15 FirstFirst ... 412131415 LastLast