Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 721

Tema: Koliko sebe ste žrtvovali u ime društvene prihvatljivosti?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kao što reče BB dresa code ja kad pise koji je. Ako na ulazu u neko ministarstvo nisu nacrtane prekrizene tenisice i traperice sigurno smijem uc unutra u njima. Radila sam u banci, i bio je formalno propisan dress code i preporodila sam se kad sam se makla od tih gluparija. A poštovanje institucije - s obzirom da je propala i hrpa tih fancy ljudi u odijelima zavrsila s optužnicama za pronevjeru i kriminal, na kraju je bila 100% točna ona o pokondirenim tikvama. Isto mislim i o našim ministarstvima. A to da odjećom pokazujem poštivanje - bogme nikoja krpa na meni ne može u meni izazvati poštivanje za naše institucije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš, forma bez sadržaja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nekad traperice i tenisice izgledaju bolje nego kad se netko sredi. Ovisi kako se "sredi", kaj ne.

Ja inače radim u IT-u, i ljudi se stvarno kojekako oblače, ali maksimum uređenosti je ono što se naziva 'casual smart' , znači odijela/kostime ne nosi nitko, a bome malo tko nosi i štikle.

Ima kolega koji se stvarno oblače kao da su teenageri, znači nije to da se nose tamne traperice i nove tenisice, nego izblijedjele traperice i ofucane tenisice, hoodice i majice na omiljeni band.

I što, ima ljudi koji se tako oblače a jako su dobro pozicionirani, drže prezentacije na visokim mjestima i sudjeluju u vrhunskim projektima - čisto sumnjam da ikome smeta njihova roba, ja recimo kad jedan od tako obučenih počne držati prezentaciju za minutu sigurno ne vidim što ima na sebi, jer je čovjek super pametan, elokventan, sav se zanese u temu
    Samo....cisto da smo svjesni da to djeluje i u drugom pravcu. U IT svijetu bi netko odjeven ala ministarstvo izazvao pozornoat i podozrenje. Dakle, neko u stiklama ili unskupom.ili jeftinom odijelu bi se prvo suocio s perdrasudom 'ovaj je muljator inestrucnjak' . Tj nije iz naseg djira, automatski mistrust.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2019. at 08:52

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Piše: za određena mjesta i situacije.

Ne radimo svi iste poslove, niti smo u istom posl.okruženju.

Nije mi ništa neobično da su tako obučeni it jevci u realnom sektoru, što ne znači da bi bilo primjereno da u takvoj hoodici i takvom izdanju dođu u HNK ili na neki prigodni domjenak.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.03.2019. at 09:11

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

OK, Mojca, prvo izvini što sam opet društveno neprihvatljiva.
    Stvarno sam se lupala po prstima, jesam, majke mi.
    Ali ljudi, traperice i "fine" pantalone se razlikuju samo po vrsti materijala, čak često ne ni po kroju niti boji niti broju džepova.
    Delite ljude na pristojne i nepristojne po vrsti MATERIJALA koji nose a JA sam puna predrasuda?
    OMG

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Brat i ja smo pred dvije godine išli nešto obiteljsko riješiti na sud u Sinju. On je imao hlače do iznad koljena, i njet - nismo mogli u zgradu!
    Ne bi ušao ni u Zagrebu.
    Na Sud se ne može golih ramena, u otvorenim cipelama/ sandalama, a muški moraju imati duge hlače i cipele.
    Šlape, sandale... nula bodova.
    To je i pisalo na Palači pravde. Ne znam piše li još uvijek, ali meni je to ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, ne može se u ZG gruntovnicu ući u kratkim hlačama, ali su me pustili u trapericama i tenisicama .

I ja se cijelo vrijeme suzdrzavam da ne napišem kako ljudi koji nemaju predrasuda smatraju neku odjeću neprimjerenom .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 12.03.2019. at 09:19

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, poslovno okruženje u mojoj firmi je vjerojatno na malo višem nivou nego u nekom ministarstvu, ili bi barem trebalo biti, bar po količini novaca koji se vrte u tom okruženju.
    Normalno da ima cijeli sloj managera koji se poslovno oblače, ali ne vidim da im smeta kolega u hudici, a niti obrnuto.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama u ex firmi došao u posjetu kolega koji je iselio u Ameriku, bilo je ljeto i bio je u finim gradskim tamnoplavim bermudama i nisu ga pustili

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ne može se u ZG gruntovnicu ući u kratkim hlačama, ali su me pustili u trapericama i tenisicama .

I ja se cijelo vrijeme suzdrzavam da ne napišem kako ljudi koji nemaju predrasuda smatraju neku odjeću neprimjerenom .
    BB miješaju se lončići, pričamo o dress codeu koji postoji za određene situacije, institucije, mjesta i da nam je u redu pridržavati se pravila.
    To nema nikakve veze s predrasudama, ali ako piše negdje ne golih ramena, ja sigurno neću doći golih ramena jer eto nemam ili ne želim obući majicu kratkih rukava.A kako će drugi, boli me briga, njihova stvar.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa sad, poslovno okruženje u mojoj firmi je vjerojatno na malo višem nivou nego u nekom ministarstvu, ili bi barem trebalo biti, bar po količini novaca koji se vrte u tom okruženju.
    Normalno da ima cijeli sloj managera koji se poslovno oblače, ali ne vidim da im smeta kolega u hudici, a niti obrnuto.
    pa zašto bi im smetao? to je njegova stvar, ja kažem za sebe da ne bi takva bila na poslu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali nemam problem s tim. Mislim da je na vratima gruntovnice uputa, ko i za crkvu...

Nego Lili, ne kužiš... nije “the sako” problem, problem je cijela “takva moda” - ne želim staviti ni maramu, ni ogrlicu... ni što ja znam što, ne želim da me itko sili na takav look. Evo, neki dan nam je u firmu došao viceguverner narodne banke. Obučen kako takvi ljudi već budu obučeni. Dočekali smo ga u “trapericama i hudicama”, neće se ljudi “zbog njega” oblačiti u odijelo ako se niti inače tako ne oblače.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    pa zašto bi im smetao? to je njegova stvar, ja kažem za sebe da ne bi takva bila na poslu.
    Rekla si, doslovno, da se po ministarstvu ne može šetati u trapericama i tenisicama.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

BB miješaju se lončići, pričamo o dress codeu koji postoji za određene situacije, institucije, mjesta i da nam je u redu pridržavati se pravila.
    To nema nikakve veze s predrasudama.
    Upravo ti to govorim. Da ja ta pravila ne vidim i mislim da me se ne tiču ako nisam na vratima gruntovnice ili crkve.
    Naravno, neću doći gola ni u trenirci, ali tu povlačim crtu. Traperice i tenisice meni nisu neprimjerene. Za mene. Ja ću to obući i otići u ministarstvo i nitko me neće izbaciti.

Evo MM radi u jednom ministarstvu i kaže da neki njegovi kolege jesu u trapericama, tenisicama i pamucnoj majci.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 12.03.2019. at 09:31

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne kužim, a tko te sili?! pa nemoj staviti ništa od toga. Ja se volim srediti, lijepo se tako osjećam.

Al da imaš u firmi dress code ili neke kute pretpostavljam da bi se toga držala ili bi i dalje po svom mimo pravila?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nitko nas ne sili. Ali malo pisete “ja to volim”, malo “neke institucije nalažu pravila”.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mimo kojih pravila?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Rekla si, doslovno, da se po ministarstvu ne može šetati u trapericama i tenisicama.
    Mima, mislila sam naravno na zaposlenike ne na povremene šetače/posjetitelje.

Već sam dugo u javnoj upravi i bila po raznim institucijama, nikad nisam vidjela da je netko od službenika u tenisicamana poslu, al nikad. Lažem osim jednom kad je kolegica izvrnula gležanj, pa je mogla nositi jedino tenisice.

A na sastancima više razine ili s managementom nikad nisam vidjela nekoga u trapericama (iako zna ih se povremeno vidjet kroz svakodnevni rad).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U mojoj firmi je svojevremeno izdano nešto kao uputa za oblačenje, ne sjećam se iz čega su se ljudi više sprdali nego iz te knjižice. Najdraža rečenica nam je bila da žena mora nositi "lijepu bluzu"

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mimo kojih pravila?
    Pravila odijevanja, ponašanja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mima, mislila sam naravno na zaposlenike ne na povremene šetače/posjetitelje.

Već sam dugo u javnoj upravi i bila po raznim institucijama, nikad nisam vidjela da je netko od službenika u tenisicamana poslu, al nikad. Lažem osim jednom kad je kolegica izvrnula gležanj, pa je mogla nositi jedino tenisice.

A na sastancima više razine ili s managementom nikad nisam vidjela nekoga u trapericama (iako zna ih se povremeno vidjet kroz svakodnevni rad).
    Meni je ovo stvarno na neki način žalosno pročitati, posebno što se zna da zaposlenici u ministarstvima barem službeno i nisu baš sjajno plaćeni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pravila odijevanja, ponašanja.
    Pa imate li vi u ministarstvima propisana pravila oblačenja?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naravno da imamo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I u kakvoj je to formi, preporuke, obaveze ?! Koje su posljedice nepridržavanja? Moram reći da imam dvoje kolega koji su došli iz nekog ministarstva, pa nisam primijetila da se oblače išta drugačije od ostalih. Možda su se opustili.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jadni ljudi .

Evo u odjelu mog muža dolaze tako... ne on, jer ne voli, nosi obične karirane košulje ili slično i kaže mi da je uvijek “uređeniji” od ostalih. Ali oni nisu odjel koji hoda na sastanke visoke razine, oni su podrška.

I sto sad Lili da se ja zaposlim kod vas, morala bi se prilagoditi?
    A par puta sam dobivala ponude i za ministarstva/državne institucije i banke... i moram priznati da sam si gruntala sto bih s odjećom. Ali ionako nisam htjela na ta radna mjesta, pa nije bilo problema.

Inače, ja ti vjerujem da 99,9% ljudi oko tebe je tako obučeno... ali znam par ljudi s faksa koji su uvijek bili “teški” alternativci, i danas rade u nekim državnim tijelima ili korporacijama, i ti ljudi i danas idu na posao obučeni u neku “mekšu punk verziju sebe”.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da se barem javi neko iz neke škole i kaže da negdje piše pravilo “ne trapericama” .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne kužim, a tko te sili?! pa nemoj staviti ništa od toga. Ja se volim srediti, lijepo se tako osjećam.
    Ovo isto je Mojca napisala na drugoj temi, da se ONA ne bi osećala lepo u određenim kolima. Pa je to bila predrasuda. Nekako, ovo tvoje nije .

Ako imaš napismeno dress code u firmi, OK. Ali masa javnih zgrada ga nema i ne znam dokle bismo stigli da moramo znati dress code svake.

Sa druge strane, kute su zaštitna odeća, funkcionalne su, nisu dress code. I da, nosila sam beli mantil godinama po laboratoriji, spasao mi je gomilu odeće. Samo to nema veze ni sa čim drugim...
    A i dress code treba da evoluira do funkcionalnog, da prostiš. Sećate se onih radnika koji su na +40C iz protesta nosili suknje?
    Ja ih razumem. Policija, sud, dom zdravlja, škola itd. u selu nisu klimatizovani, kao ni moja kola. I izuzetno mi je bitno da ni ja ni deca ne dobijemo toplotni udar dok smo na putu do njih ili u njima. Zabole me za dres kod u tim uslovima i teško onome ko mi ga spomene.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 12.03.2019. at 09:46

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskreno da ti kažem, u školi još najviše razumijem da se netko trudi obući tako da i samom odjećom pokazuje nekakav autoritet i ozbiljnost, i d abude drugačiji od đaka.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da se barem javi neko iz neke škole i kaže da negdje piše pravilo “ne trapericama” .
    BB piše, za radnike jedne od škola u kojoj MM radi...
    Da li treba da napišem da se ni glava ustanove ne pridržava sopstvenog dres koda...
    U drugim toga nema, ili ako i ima prećutno ili čak deklarativno objavom se ukida na ekstremnim temperaturama npr.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ako je materijal hlača jedino što im daje autoritet, jadni oni.
    Kad se sjetim svoje srednje škole, uvijek sam više cijenila mlade profesore jer sam im se osjećala bliže jer su bili sličniji nama, nego (oprostite na izrazu) “babi u suknji od štofa” koja je kilometrima daleko od mene pa ništa što ona kaže ne dopire do mene.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 12.03.2019. at 09:50

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako je materijal hlača jedino što im daje autoritet, jadni oni.
    Pa jao, smem li da te citiram za ovo tu i tamo ?

Recimo, ja sam tu kontroverzna. Ne volim cepani/rezani jeans na mladim nastavnicama/nastavnicima. Ali zna se da sam ja puna predrasuda tako da mi nije problem da to napišem i ne navedem neke posebne argumente zašto mi smeta . (ne šalje mi dobre vibre, hajde tako da kažemo)
    Posljednje uređivanje od pulinka : 12.03.2019. at 09:53

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo ste me s ovim Oscarima i Glorijama zbunile
    edit: to je bilo prije ministarstava, ali sam još zbunjena
    Posljednje uređivanje od vertex : 12.03.2019. at 09:55

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I sto sad Lili da se ja zaposlim kod vas, morala bi se prilagoditi?
    A par puta sam dobivala ponude i za ministarstva/državne institucije i banke... i moram priznati da sam si gruntala sto bih s odjećom. Ali ionako nisam htjela na ta radna mjesta, pa nije bilo problema.
    Ja si u takvoj situaciji ne bi dozvolila da me vlastita odjeća ograničava/sputava u vlastitim odabirima zaposlenja.

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo isto je Mojca napisala na drugoj temi, da se ONA ne bi osećala lepo u određenim kolima. Pa je to bila predrasuda. Nekako, ovo tvoje nije .

.
    pulinka jel ti zaista ne razumiješ ovako ogromnu razliku il ti je treba crtati, ajd da probam al samo jedan pokušaj, više od toga mi se ne da
    Dakle, Mojca nije htjela BMW jer je smatrala da takve aute vozi "polusvijet" ovakvi onakvi ljudi specifičnoga ponašanja (imaš detalje na njenoj temi) ne zato što joj se fizički taj auto kao takav ne sviđa-čista predrasuda, treba se vodit onim što se TEBI sviđa.

Ovdje pričamo o pravilima odijevanja koja postoje u nekim institucijama i nepoštivanju istih. Nitko ti ne brani da dođeš kako želiš,ali moj izbor je biti obučena "prikladno" prema pravilima odijevanja i dozovli da mi koji poštujemo pravila imamo pravo poštivati ih: znači na sudu ne biti polugola, na poslu u tenisicama i sl. To nema apsolutno nikakve veze s predrasudama nego s pravilima kao što postoje pravila za mnoge sfere u životu. Neću u restoranu jesti rukama komade mesa ako mi je poslužena vilica i nož, postoji bonton,al naravno drugi ako žele mogu slobodno batak u usta pa udri.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.03.2019. at 09:59

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali to je tvoja predrasuda da je to pravilo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

X
    Neka pravila su nepisana, neka sasvim fleksibilna ili se dobrim delom menjaju tako da više pravila nema.
    A ti poštuješ ta nepisana pravila jer ih odobravaš, dakle i ti misliš da neka vrsta tkanine izražava nepoštovanje jer signalizira nešto, isto kako i BMW Mojci signalizira nešto.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje predrasude : ne volim tenisice. Ja bih vježbala i u cipelama. I da, osobno nikad ne bih u kazalište otišla u tenisicama, a bome ni ikamo drugdje. No djeci nisam branila da odu, kad gotovo i da nemaju cipele

IT sektor - obožavaju sponzorske majice (imam jednog takvog doma) - i nose ih stalno - neki čak i na posao.

Moj prvi posao je bio s dres kodom - ostala sam tamo 2 tjedna. No tada sam ima dvadesetak godina. Danas mi to možda ne bi bio problem, al tada mi je bio ogroman. Kad pak gledam kako mlađe kolegice dolaze na posao bolje mi je da to ne komentiram jer će me proglasiti čangrizavom babom - ali ovaj današnji "cajka" stil (ne znam kako bih ga drugačije nazvala) - ne mogu shvatiti ni prihvatiti ali to je generacijski jaz, valjda

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To nema nikakve veze s predrasudama, ali ako piše negdje ne golih ramena, ja sigurno neću doći golih ramena jer eto nemam ili ne želim obući majicu kratkih rukava.A kako će drugi, boli me briga, njihova stvar.
    Tako je. Ima situacija u kojima nije svejedno što imaš na sebi. Nije pristojno doći štajaznam na sprovod u japankama. Ali to nema nikakve veze s odustajanjem od sebe.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

x
    U principu da...
    Dress code je samo ono što je propisano, sve ostalo je osobni doživljaj onoga što je prikladno ili nije prikladno.
    Mene još nitko nije iz nijednog ministarstva izbacio jer sam došla u trapericama, a često i u tenisicama.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bogme ja sam u banci i ima tu i odijela i stikli,al i traperica i tenisica...
    Cak mi i direktorica znala u trapericama dolaziti

Cak i kao pise nema golih ramena i sandala da se prsti vide-ljeti smo svi u sandalama i japankama cak neki

Jedino salteri i bas bankark budu izuzetak.

Vremena se mijenjaju

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je. Ima situacija u kojima nije svejedno što imaš na sebi. Nije pristojno doći štajaznam na sprovod u japankama. Ali to nema nikakve veze s odustajanjem od sebe.
    Naravno da je oduvek postojalo ono jedno svečano odelo, najbolje koje možeš sebi da priuštiš (crkveno/mrtveno kako su ga pojedine babe zvale), koje ćeš obući samo za svečane prilike i time ćeš dati na znanje da ti je prilika izuzetna i da poštuješ i nju i ostale učesnike.

Ali ostatak vremena nosi se radna odeća, i ako nema pisanih pravila onda je "radna odeća" stvarno širok pojam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Topicsi se mijesaju jer su zapravo jedna te ista stvar Na temu BMW-a tj ladica tj dress codea, primijenjenig na robu, cak u istoj firmi, al razlicitim strukama, samo po robi, mogu zakljucit ko je novinar, ko marketingas, ko it-jrvac, ko konzultant u prolazu, ko posjetitelj iz ministarstva, ko it-jevac, ko pravnik il financijas (oni su istog stila), ko menadjer koji je fer-ovskog backgrounda itd. itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2019. at 12:38

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni se čini ,Bubilo,da si ti vječiti buntovnik .Da se napiše da se mora dolaziti u trapkama,ti bi se opet bunila.Iako ne znam da negdje piše,uglavnom je akcenat na pristojnom oblačenju.I postoje raznorazne kombinacije da sve prilagodiš svom ukusu.Pa barem je moda danas šarolika i široka.Trapke,fina majica,balerinke može biti super elegantno.
    Pa zamisli da ideš na pregled liječniku "Hey Bra` ",istetoviran,ispirsovan,trapke spale da mu se gaće vide,ne možeš mu vidjeti oči od čupe...Može biti da samo fura svoj stil...Da...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam nekidan bila na događaju gdje su nas slikavali, nas 15-ak koji smo bili tema (stručna, recimo), i novinara još možda toliko ili malo manje. Koliko smo mi bili različito obučeni, toliko su i novinari. Jedino su se domaćini držali dress koda svoje institucije :D

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ono, ne kažem da skupine nemaju svoje karakteristike, imaju, i provode vrijeme zajedno pa utječu jedni na druge, ali da je to baš tako nepogrešivo, khm, ne znam, tko god se hoće razuvjeriti, lako se promatranjem razuvjeri.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam ja buntovnik, meni se samo ne da...
    a niti sebe ovako doživljavam nepristojnom
    Zašto su marte nepristojne, a balerinke pristojne?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni su marte ok ako nisu razvaljene . Isto kao i balerinke.
    Niti jedne niti druge ne bih na noge stavila. Niti nisam. Ali to je stvar osobnog stila.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.03.2019. at 13:30

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa nisu nepristojne.Ja vjerujem da imaš stil koji je o.k. i prihvatljiv .Martinke i trenerke nisu moj stil,ali su mi o.k. .Starke danas idu na sve kombinacije,čak i na lakiranu torbu.Ja se tako ne oblačim,osim u izuzetno ležernim situacijama.Imam svoj ukus,ali shvatam da i drugi imaju svoj.Meni je ovdje riječ o prihvaćanju pravila.Da meni neko naredi da obučem martinke na posao,ja bih to prihvatila (ako želim i trebam taj posao).Ja bih prihvatila pravila i ne bih se bunila.Ako ću raditi u McDonaldsu ,znam da ću imati uniformu i kačket i to je to.Privatno nikada ne nosim kačket,ma nikada,ali ako tamo moram-moram.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa jedno je kad se na poslu nosi uniforma, a drugo su nekakva imaginarna pravila. Evo, i moja firma je izdala "naputak" o oblačenju u kojem žene trebaju nositi lijepu bluzu, a ne smiju nositi majicu s natpisom, pa to nitko ne shvaća ozbiljno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad sve ovo čitam, bude mi drago što radim u podrumu, u relativno malom krugu ljudi, i nikog nije briga kako je tko obučen

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo ja sam direktorica u banci
    danas u coated crnim trapericama/hlacama, ne znam gdje se broje zbog tog materijala, i replay ala vojnickim cizmama
    gore imam crnu majicu s natpisom i crni meksi sako
    i statement nakit
    nije me nitko cudno gledao
    nemam propisan dress code pa se oblacim po osjecaju i planiranim sastancima, i nekako sto je pristojno za banku
    spominjala sam vec da u nepristojno brojim prekratke suknje, gole trbuhe, preduboke dekoltee i slicno
    tu mi spadaju i preizblijedjene ili poderane traperice - traperice nosimo, ali ih malo 'podignemo' ostatkom outfita
    ima i tenisica, ali nisu one sarene sportske, vec kozne bijele ili crne i na haljinu i sako bas super stoje, neki cool poslovni stil
    ovo obicno vrijedi za nas koji ne radimo s vanjskim klijentima
    i ljeti sve nosimo sandale
    Posljednje uređivanje od summer : 12.03.2019. at 14:09

Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •