Pokazuje rezultate 1 do 50 od 721

Tema: Koliko sebe ste žrtvovali u ime društvene prihvatljivosti?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Npr. Lili što bi se meni točno dogodilo da se zaposlim u tvom odjelu i dolazim obučena ovako kako dolazim na svoj posao? Je l bi mi netko konkretno rekao da moram imati “finu cipelu i finu bluzu”? Dakle, ne pričamo o uniformi koja je propisana... nego o svakodnevnoj odjeci... je l bi mi netko rekao da ni pod koju cijenu ne smijem dolaziti tako “na vaš kat”? Je l bi dobila otkaz?
    I najviše od svega me zanima, je l bi svi u odjelu mislili da ja tamo ne poštujem nikog i nikoga iako dobro radim svoj posao, kolegijalna sam... no, eto... nosim neku čudnu obuću i ne bi na sebe stavila blizu i maramu.

Ako na sve ovo odgovoriš s “da”, meni je to puno gore, ili ajde barem isto kao “ne želim se voziti u bmw-u jer njega voze samo takvi i takvi” i “nemam što raditi na kavi s nekim tko je bio na koncertu MPT-a”.
    BB cure su ti dolje već sve odgovorile. Ne bi tebi ništa bilo, al ti bi se osjećala kako netko reče ko "krme u Teheranu" pogotovo ako sudjeluješ na sastancima visoke razine, sa svojim managementom ili vanjskim klijentima, jednostavno bi sama pomalo prilagodila svoju odjeću. Ne trebaju to uopće biti hlače na crtu i štikle , ima toliko različite robe između kako reče spajka a da nisu traperice i tenisice.

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, da dodes radit na moj kat, ja bih te smatrala nefleksibilnom i osobenjakinjom. I naravno, ja bih ti u cetiri oka izlanula sirovo i zdravoseljacki da su ti tenisice i majice predmet osude i da te ljudi vide samo kroz njih. A da sam na rukovodecem polozaju, izricito bih propisala dress code na nekim predstavljanjima da mi se ne dogodi da kolega u odijelu i kolegica u tenisicama i trapericama predstavljaju stogod.
    A i sve ovo sto pises, ja pomalo ne razumijem. Mislim to je samo roba. Ako svi u firmi nose kosulje, hlace na crtu i cipele, pa valjda bar za dane sa strankama covjek moze obuci isto. Ono hlace moras kupit, pa kupis na crtu samo za posao i onda traju desetljecima... Nije mi to neki strasan angazman a pokazuje spremnost na pripadanje radnoj zajednici.
    X

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ali vjerujem da ipak svako radno okruzje nosi odredjena nepisana pravila oko oblacenja. recimo uciteljice nece hodati s velikim dekolteom. mozda nije napisano u kucnom redu, jer lijepa bluza moze biti i s dubiljim dekolteom. mozda je osoba bas takva da joj je to stil, ali ipak u skoli je neprimjeren.
    mozemo naci jako puno takvih primjera.
    godine isto tako nose promjene u stilu.
    ovjde se po meni brkaju dvije tri stvari a to je udobnost i stil. jedni sad brane hudice, traperice, tenisice jer su udobne i da ih po tome ne treba suditi.
    ali isto tako imate i krasnih cipela koja su jako udobne, hlaca mozda bas na peglu koje su udobne.
    i koliko god mi ovdje branili traperice i tenisice ipak odijelo cini covjeka.
    ostavlja prvi dojam.
    X

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    pa dobro kažeš, spajalica, nikakav dress code ne može propisati da se ljudi "lijepo" oblače. NEtko može biti obučen po svim pravilima dress coda, pa da to opet ne bude lijepo, niti primjereno, niti da ostavlja dobar dojam itd. itd. Pa ono, imamo skoro svaki dan priliku gledati naše političarke koje nose lijepe bluze i haljine, a dojam je kuku meni. Iskreno, meni je još sto puta gore kad se netko uzaludno trudi nego kad je jednostavno obučen.
    X

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Konkretno, znam to nepisano pravilo za školu: nastavnik svojom vanjštinom (a tu spada i odjeća) ne bi smio odvlačiti pažnju učenika od sadržaja onog o čemu predaje.
    Doduše, to je pravilo bilo važeće prije 40 i više godina tako da nemam pojma kako je danas. Iako mi se čini zdravorazumski, ovako samo po sebi..
    X

A ako je netko u back office-u, neka podrška tada zasigurno nije isti dress code kao za osobe koje su izložene vanjskim klijentima ili imaju pod normalno sastanke visoke razine.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.03.2019. at 09:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •