Hehehe, točno...
Ali batina ima dva kraja - postoje zanimanja/radna mjesta na kojima je važno privući pažnju izgledom, odjećom, koječime.
Nisam stara, ali dugo pamtim - kad sam 1997 došla na radno mjesto blizu vrha koncerna, tamo se smatralo neprikladnim ako ženska osoba dođe na posao u hlačama. Nosila sam kostime i suknje neko vrijeme, a onda smo kolegica i ja povremeno znale doći u hlačama... To je bilo prije više od 20 godina. Danas nikome ondje ne pada na pamet spominjati dress code. Ne dolaze u trenirkama, nema golih ramena (vjerojatnije zbog klime nego dress code regula) ali ostalo je sve višemanje dozvoljeno.
Kad dolaze poslovni partneri koji su najavljeni, ljudi obično paze da se odjenu prikladno (ne baš poderane traperice, ali ni odjeća za kazalište, nešto svakodnevno i uredno) bez pretjerivanja.
Na stručnim skupovima obično se vide dvije strane medalje - na predavanjima i studijskim odborima ljudi dođu u odijelima i tako, a navečer ovisi - ako se karta, onda traperice i tenisice, a ako se ide van na večeru - malo se bolje dotjeraju.