Results 1 to 50 of 80

Thread: Bradavice na stopalu

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    jelena.O's Avatar

Rosopas ulje bilo koja biljna apoteka
    Ima rezultata,bar sam imala ja kad sam ih imala i necak
    Ima i biljka ali ne još sada
    Last edited by jelena.O; 12.03.2019 at 17:04.

j-la's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Rosopas ulje bilo koja biljna apoteka
    Ima rezultata,bar sam imala ja kad sam ih imala i necak
    Ima i biljka ali ne još sada
    Meni je ova biljka pomogla kod bradavice, mazala sam ih onim žutim sokom iz stabla biljke. Ne sjećam se ni koliko dugo niti kako često tokom dana, davno je bilo, ali znam da je pomoglo. Nikad se nije vratila.

Cathy mislim da se ovdje radi o drugačijim bradavicama, to su one pljosnate, bez boje, tvrđe na dodir. Bar sam ja imala takvu na ruci.
    Last edited by j-la; 13.03.2019 at 06:25.

Nera's Avatar

Quote Originally Posted by j-la View Post
    Meni je ova biljka pomogla kod bradavice, mazala sam ih onim žutim sokom iz stabla biljke. Ne sjećam se ni koliko dugo niti kako često tokom dana, davno je bilo, ali znam da je pomoglo. Nikad se nije vratila.

Cathy mislim da se ovdje radi o drugačijim bradavicama, to su one pljosnate, bez boje, tvrđe na dodir. Bar sam ja imala takvu na ruci.
    Nije stablo. Zeljasta je biljka. Raste na rubovima šuma, često u kamenim zidovima oko kuća. Ima malene žute cvjetiće s 4 latice. Kad se prelomi stabljika curi žutonarančasti sok kojim se maže bradavica. Jednako djeluje i "mlijeko" smokve.
    Last edited by Nera; 19.03.2019 at 08:27.

j-la's Avatar

Quote Originally Posted by Nera View Post
    Nije stablo. Zeljasta je biljka. Raste na rubovima šuma, često u kamenim zidovima oko kuća. Ima malene žute cvjetiće s 4 latice. Kad se prelomi stabljika curi žutonarančasti sok kojim se maže bradavica. Jednako djeluje i "mlijeko" smokve.
    Znam da nije drvo, već zeljasta biljka. Mislila sam na stabljiku biljke, ne cvijet ili list.
    Možda se nisam dobro izrazila