Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Kvrga na dojci

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kvrga na dojci

Imam kvrgetinu na desnoj dojci. Nije jako izražena već ju osjetim kada malo pritisnem dojku. Pretpostavljam da me nažuljao grudnjak od navlačenja u svim mogućim i nemogućim pozama (jučer smo dojili stojeći u kabini Ipercoopa, pa pokušavali dojiti u marami i sl.)...
    Boli me na dodir, na pritisak ne izlazi mlijeko, nema crvenila.... Kako si samopomoći?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uh.. ne znam je li od grudnjaka. Možda je (ali ja nisam imala takav slučaj).

Meni je nastala kvrgetina tek nedugo, kad sam imala mali zastoj mlijeka (imali smo par sati između dojenja više nego je to uobičajeno). Riješila sam tako da sam mu stalno nudila tu jednu dojku dok nije kvrgu - pojeo!

E, sad - je li to tako i kod tebe... :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokusaj namjestiti malca na sisi tako da mu je bradica na kvrgi. I mozes prije podoja staviti sto topliji oblog.

Početno

Prije podoja istusiraj vrucom vodom (koliko mozes izdrzati) i lagano masiraj; stavljaj malenog cim cesce na tu stranu i masiraj za vrijeme podoja.

Kao sto veli Amalthea - on ce ti tu kvrgu pojesti...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam par puta imala takvu kvržicu. Nestalo je nakon masiranja i nekoliko cicanja. Bol je trajala malo duže, ali sve je ipak prošlo bez većih problema.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam nedavno imala nekakvu duguljastu krvgu, svašta mi je u trenutku prošlo kroz glavu , posebno nakon što se N. u snu probudio i sisao tu dojku, a kvrga i dalje ostala. Pošto sam znala da će se on opet za pola sata probuditi i sisati u snu, masirala sam je non-stop i nakon slijedećeg podoja više je nije bilo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mene je najviše brinulo to što sam dugo masirala a nisam uspjela izvući ni kapi mlijeka. Kvrga je ostala do koje doba noći, bez obzira na masažu, nasisavanje, tople obloge i tuširanje. Onda sam se probudila sa okamenjenom dojkom, kvrgetinom i bolovima u desnoj ruci. Nakon što je Ivor sisao, u očaju sam stavila oblog od hladne svinjske masti. Slučajnost ili ne, ali sada je sve OK. Kvrge više nema, a boli me još sasvim malo - pretpostavljam od silne masaže... I moja je kvrga bila duguljasta i protezala se baš uz rub grudnjaka :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, to je ta! Takve se pojedu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    E, to je ta! Takve se pojedu
    E viš.... kod mene se nije dala pojesti, nego je ona htjela jesti
    Nisi se prijavila za ECDL?

Nikada nisam imala kvrgu iz koje prilikom masaže nije izašla ni kap mlijeka :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A blister?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su kvrge nastajale od nosenja Lovre u slingu. znaci kad nosis malca u marami posebno obrati paznju da te ne zulja.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je kvrga nastala kad je N. u snu (i mom i njegovom) uhvatio ciku nekako krivo, bradavica je bila u jednom kutu usana, a dio areole u sredini, tako da je nju povukao najsnažnije. Drugi put kad sam dobila kvrgu isto je bilo iz ovog razloga.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam blister, ali mi se sinoć rascvjetala i pobijelila bradavica nakon što sam htjela izdajalicom izvući kvrgu. Isto je prošlo nakon obloga....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uh ja sam imala tih kvrgi kolko volis. lijeva dojka mi ima izuzetno neprohodne kanalice (do te mjere da se ne mogu izdojavati) pa sam unatoc stalnom dojenju uvijek muku mucila s tim.
    cure su ti vec sve rekle, meni je isto pomagalo to beskonacno masiranje dok dojim, topla voda itd. nekad sam pomisljala i na najgore (da imam rak i slicne gluposti) ali uvijek bi na kraju nekako proslo.
    sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kvrge više nema, ali s vremena na vrijeme imam osjećaj da me žari na tom mjestu :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ce potrajat jos neko vrijeme. mozes imati i nei osjecaj slican onome kad te hvata gripa, kao da ti je sve nekako neugodno bolno na dodir.
    proci ce.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, evo i mene opet s kvrgom i bijelom točkicom na vrhu bradavice, pretpostavljam da je to taj blister.
    Zadnja 2 puta mi je isto bila bijela točkica na bradavici, ali sam mislila kako je krivo povukao da se malo koža odvojila, uglavnom kvrga mi je brzo nestala. Tek sam sad ukucala u pretražnik i skontala da je to bio blister.

Ovaj put (od jučer popodne) kvrga nikako da nestane, pored masaže, učestalijeg sisanja na toj strani (iako nije baš oduševljen i nakon par minuta se rasplače).
    Strah me da mi se ovo ne upali, a koliko sam uspijela pročitat netko kaže bušit, netko ne bušit, a kad bolje promislim to je toliko malo da ne znam ni kako bi to probušila.
    Što da radim?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupi sterilnu iglu u ljekarni ili spali neku kucnu, domacu iglu.
    onda stisni zube, odluci i probusi blister.
    zatim stavi sto topliji oblog.
    pa stavi malca na sisu bradom okrenutog prema kvrgi da ju masira dok sisa.
    i nadaj se najboljem.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vruci vruci oblog na blister prije podoja ili uronit dojku u vrucu vodu, dijete sisanjem cesto to izvuce...
    probusit ti moze lijecnik sterilnom iglom...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok ja jednom rukom natipkam (drzim jelenu), marta ti je sve rekla

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    pa stavi malca na sisu bradom okrenutog prema kvrgi da ju masira dok sisa.
    i nadaj se najboljem.
    Ne znam kakvu ti sisu imaš, ali moju on ne može masirati bradom

Ma ja bih to probušila, ali to je tako sitno, sitno da me malo strah. I kako da probodem, sastrane ili... ne valjda prema unutra :/
    Na drugim topicima, a i Zrinka kaže, sam čitala da treba to doktor napravit, da se ni slučajno ne smijem bušit sama... pa sad ne znam. Tko to radi.. ginekolog? I koliko da pokušavam s masažom, toplim oblozima prije nego počnem paničarit?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

s blisterima nemam iskustva, s kvrgama i više nego što bi željela... rekord je 6 dana okamenjena dojka! (u međuvremenu sam bila i na hitnu i na ultrazvuk... i radila sve ostalo po proceduri)
    jedina prava pomoć u rješavanju kvrga mi je bio moj Lovre!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam bušila, nego sinoć dok je siso krvnički masirala kvrgu i odjednom je "ispuhala" :D

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma fora je u tome da se bebina bradica okrene prema kvrgi. onda lakse mlijeko krene.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma zezam se, pretpostavila sam na što misliš, ali meni je kvrga išla uzdužno prema gore, pa mi je taj položaj bio neizvediv.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ma zezam se, pretpostavila sam na što misliš, ali meni je kvrga išla uzdužno prema gore, pa mi je taj položaj bio neizvediv.
    staviš bebu na pod ili krevet ti na koljena namjestiš siku tako da je brada na kvrgi i dojiteeee

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme Mamita , ja visoka, sise male pa ti dokuči do bebe.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

STAVI BEBU NA PAR JASTUKA.
    MA SVE SE MOŽE

sori caps

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma valjda, ali nadam se da nam ubuduće takve akrobacije neće trebati. Iako sam malo zabrinuta ovo je već treći put u par mjeseci , a stariju curu sam dojila dugo i nikad nisam imala kvrge ni blistere.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma fora je u tome da se bebina bradica okrene prema kvrgi. onda lakse mlijeko krene.
    Marta, kud sad da okrenem bradicu, evo mi je opet ova lijeva sva kvrgava, osim na onom malom dijelu gdje je bila prije 2 dana.
    Što mi se ovo događa
    N. odbija sisati, tj. sisa i imam let down i čujem kako guta, a onda umjesto da blaženo zaspi, on se počne okretat na drugu stranu i plače tako ogorčeno. Kad mu ponovno pokušam ponudit samo okreče glavu tamo amo i plače, neće pa neće. Dam mu desnu, pociki i zaspi.
    Pokušala sam masirat, izdajat, nudila mu u polusnu (i siso je dosta), ali opet je napuhana i kvrgava.
    Muči me i zašto on tako plače, može li biti razlog mlijeko - jeli zaštopano mlijeko promjeni okus ili što.. :?
    Ajme, sva sam očajna..

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daš mu tu lijevu. vidim osjetiš let down to je super.
    znači kad ga osjetiš mlijeko krene špricati. tad skini bebu sa sike i izdoj par jakih mlazeva. moguće je da mu prejao šprica kad sisa pa se uznemiri i neće.
    kad 10-ak mlazeva izdojiš probaj ponovo s lijevom sikom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas zastoje mlijeka zato sto negdje i nekako pritisnes dojku.
    to se moze dogoditi:

- ako nosis neodgovarajuci grudnjak
    - ako puno nosis dijete na toj strani
    - ako zaspes na prsima ili tom boku i usput nekako nazuljas dojku
    - ako nosis bebu u marami ili slingu a ne namjestis ga dobro (ja sam imala par zastoja prije nego sam skuzila da mi sling pritisce cicu ispod pazuha)

mlijeko ne mijenja okus. stavi ga na lijevu dojku u polozaju nogometne lopte (njegovo tijelo ispod tvoje lijeve ruke, a ne u krilu), tako ce misliti da je na desnoj. mozda pomogne.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo sinoć ga je morao tata uspavat na rukama jer se nakon sisanja strašno uznemirio.

Sad mi je stanje malo bolje, ali još je malo kvrgavo.
    Marta, a može li nastat zastoj zato što me on uštinuo za sisu, malo poviše bradavice, jedva sam se isčupala, ali to je trajalo par sekundi.
    Inače, ne nosim grudnjak uopće, ali ga nosim u ljevoj ruci i često spavam na ljevom boku, dakle to bi mogao biti uzrok.
    Hvala na savjetima, pokušat ću pripaziti da ne "gnječim" ljevu sisu, valjda će biti bolje.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Arijana, ako ti je dojka otežala nekada je dobro obući grudnjak da ti taj vezni dio dojke za tijelo ispod pazuha malo dobije pripomoć u držanju dojke. Probaj pa vidi da li je bolje. Jednostavno podigni grudnjakom dojke prema gore. Tu točkicu možeš pokušati i razmočiti tako da legneš u toplu kadu s vodom do brade. ak imaš male dojke neće ti isplivati. Pa gledaš da se razmočiš. Kad ti se koža na rukama razmočila, razmočila ti se i bijela točkica. Ona je samo na izlazu.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Friško iskustvo od utakmice s Japanom: probudila sam se s kvrgom na desnoj dojci, i sada sam sve više uvjerena da je to bilo od spavanja (jedva sam dočekala spavanje na trbuhu). Stavljala sam ledene obloge, pa kupus par sati, a u međuvremenu stalno masirala. Ni ja nisam baš nešto vješta u izdajanju tako da sam čekala malca da posiše. Prije podoja bih rukom zagrijala dojku na toj strani (kako je vani vruće, tako su i moje ruke "vatrene"). Prošlo je za 24 sata. I stavljala sam ga na tu stranu češće taj dan, pazeći da mi druga ne strada.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj,hvala vam za ovo s blisterom!
    nikad čula do sad,ali sam primijetila da mi na vrhu bradavice stoji takvo nešto.a pola cice mi tvrdo danas cijeli dan i ni makac.sve sam isprobala-i cicanje s bradom prema kvrgi i masiranje...
    sad sam bila u kupaonici,skužila taj mali blister i samo sam ga malo stisnula,izašao je kao miteser,a nakon toga je mlijeko samo počelo špricati kroz tu rupicu. :D
    hvala,hvala,jer stvarno ne bih znala što dalje..

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure ja imam još jednu ideju u vezi ovakvih problema tj. blistera što se javlja tokom dojenja, ali ajde dokaži ako možeš...

radi se o tome da broj rupica vremenom trajanja dojenja povećava i da startni broj na jednoj bradavici se uvijek uveča...

sad si nekada mislim da neki inputi za uvečanje broja rupica mogu biti i ovakve pojave ovih blistera...
    ne zna se samo da le je bila prvo kokoš ili jaje...
    tj. blister kao stara rupica ili blister kao nova rupica u nastajanju???

Što vi kažete na to?

Nisam nigdje pročitala, nego onako iz promatranja...same sebe i drugih...

angica

Početno

za sve one koje imaju problema s kvrgama, moram podjeliti svoje iskustvo, tak da znate da je i to moguce. prvo me bolila cica,al nisam skuzila o cemu se radi jer me ista ta bolila i pri samom pocetku dojenja, zatim sam zakurila 39Celzija, i tek onda skuzila da mi je cica u totalnoj komi. naravno upalila se i otisli smo panicno doktoru i dobila sam Ceporex. U mom slucaju masaza nije apsoluno nista znacila, kvrga se nije htjela predati. toliko sam ju gnjavila stravicno vrucim oblozima, pa hladnima i nista. Sve u svemu upala se povukla, ne znam jel od lijeka ili mojih obloga, u roku od 4 dana i tada sam prestala piti antibiotik. Kvrga je i dalje bila prisutna, ali nije nas ometala u dojenu, tako da sam se prestala zivcirati i odlucila pricekati, da vidim hoce li sama otici. to sa upravo i dogodilo, nakon nekih 10 dana poslije zadnje doze lijeka. Dakle, nasa saga je potrajala ukupno nekih 2 tjedna. I TO JE MOGUCE!
    Inace zahvaljujem svima koji su svojim savjetima sudjelovali na ovom podforumu, jer bi inace umrla od straha!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Molim vas ako mi netko može pomoći svojim iskustvom... prije 3 dana imala sam kvrgu, skužila da se radi o blisteru, probušila ga i mlijeko je počelo ići iz tok kanalića koji je bio začepljen, kvrga je nestala.

Ono što mene brine je to što sam ja, prije nego sam skužila da se radi o blisteru, masirala tu kvrgu (što sam drugo mogla, i stavljala tople obloge i sve tako redom). E sad, evo prošao već 3. dan o mene još boli dojka na dodir na tom mjestu gdje je bila kvrga i gdje sam masirala..

Jel moguće da sam ja to malo prejako masirala pa se stvorio neki podljev ili što li (osjećam pod rukom kao da je malo natečeno) i zna li netko koliko je najčešće još ta dojka bolna nakon što kvrga nestane? Beba mi normalno sisa iz nje i sve je ok, ne boli me to, ali me boli kad dotaknem rukom, stvarno kao da sam si napravila masnicu..
    Molim vas za savjet jer mi je glupo ići doktoru, imam osjećaj da mi niš neće reći i da će me blijedo gledati kad im kažem "blister", a opet sam zabrinuta jer ne znam koliko će me to još boljeti.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam jučer zakurila 38,5, lijeva dojka bolna na dodir prema pazuhu i lagano tvrda (znala je biti i tvrđa) masirala, izdajala se (bolno jer je bradavica nalik karfiolu i ima ranica a inaće je uvučena pa i izdajanje iz nje ide lošije nego iz desne), preznojila i danas nemam temperaturu. Ne znam da li se radilo o zastoju ili o nečemu drugom? Da li beba smije sisati iz te dojke?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mala01, to je normalan osjecaj nakon kvrge. Kad ti se stvorila kanalici su se prepunili i rastegli. Takodjer je nastao i prilican pritisak na okolno tkivo. Zato to boli jos nekoliko dana poslije. Ponekad se moze javiti i neki osjecaj neugode uopce dirati taj dio dojke, ali to je uglavnom normalno i prodje nakon sto tkivo "dodje k sebi".

ivano, beba smije sisati iz te dojke, stovise, ona ce najbolje izvuci to mlijeko.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam imala kvrgi ne znam niti broj. U početku nisam znala kako to riješiti. Masirala sam, tuširala, sisa mi je izgledala kao razliveni silikoni -KATASTROFA !! za se naježiti. Niti mali sisanjemm niti patronažna masažom nisu mogli izvući. Onda sam jedan dan primjetila malu bijelu točkicu koja izgleda kao kapljica mlijeka koja stalno stoji na istom mjestu. Probala sam gu maknuti - ne ide, izgrebem - ne ide, onda sam krvnički stisnula bradavicu - i izašlo je. Izgleda kao čepić - tvrd kao da je kamenac. I onda je mlijeko počeko curiti ko ludo. :D Sad znam kako to riješiti. Čep nije uvijek na vrhu (ne vidi se)- ponekad treba duuugo masirati da izađe iz dojke gdje je već nastao. I da - nakon toga žari, pecka, a meni je dojka jednom čak bila plava od masiranja. I uvijek se začepi ista - manja, desna, ona koja ima manje mlijeka. Valjda kanalići nisu isti, šta ja znam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala01, to je normalan osjecaj nakon kvrge. Kad ti se stvorila kanalici su se prepunili i rastegli. Takodjer je nastao i prilican pritisak na okolno tkivo. Zato to boli jos nekoliko dana poslije. Ponekad se moze javiti i neki osjecaj neugode uopce dirati taj dio dojke, ali to je uglavnom normalno i prodje nakon sto tkivo "dodje k sebi".
    Marta, hvala puno na odgovoru. Sad mi je lakše kad znam da je to "normalno" da boli još nekoliko dana nakon toga. Meni je danas 4. dan i možda mi je malo bolje, nisam više sigurna, ali bit će valjda ok.

Ja sam također primijetila kako bijela točkica nije bila odmah vidljiva (to je upravo ovo što je napisala Drndalica). Cijelu noć sam masirala i tek ujutro vidjela tu bijelu točkicu.. bilo mi je čudno kako to da je nisam prije uočila, ali sad vidim da je vjerojatno zbog moje masaže izašla van na vidjelo. Ma, dobro da je tako sve završilo. još samo da se tkivo vrati u normalnu i možemo nastaviti dalje hehe.
    Ja sam normalno davala tu dojku, dapače sam ju dala više puta.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Malo podižem topic!
    Jučer navečer sam primjetila, bilo je duguljasto i tvrdo išlo je od korijena cice prema bradavici, točno me podsjećalo na dodir kao da su se zaštopala 2 kanalića!
    To mi je prvi puta da se desilo, jučer je R imao ravno 11 mjeseci i bila sam jako začuđena kao sada nakon toliko staža!
    I bilo mi je čudno nije bila okrugla kvržica kako sam inače znala imati!
    Odmah sam ga stavila da doji, ali nije baš bio oduševljen, onda sam se izdajala i jako malo je izašlo, e onda me po malo počela hvatati panika.
    Onda sam se masirala, našla sam upute da stisnem na to mjesto što jače mogu i držim dok bol ne prođe, onda opet ponovim taj postupak, ali stisnem jače nego prvi puta i onda kliznem rukom do prema bradavici!
    Ali se ništa nije smanjivalo!
    Onda sam R stalno stavljala na tu cicuuz vrući oblog prilikom dojenja i onda se povuklo, ali evo i sada nakon 24sata osjetim da ima još malo.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moras dobro izdrenirati tu dojku, izdajanjem ili dojenjem, dok sve ne izadje ponavljat ce ti se taj zastoj.
    Postupak ti je dosta dobar po ovome kako si opisala.
    Znaci:
    - podojiti dijete na tu stranu
    - uhvatiti dojku tako da palcem pritisnes mjesto gdje je zastoj
    - vuci palcem do areole, vrlo polako, ali cvrsto
    - uhvatiti kaziprstom s druge strane areole i pritisnuti palac da mlijeko strcne (pri pritiskanju se kaziprst i palac skoro spoje kako ih vuces prema bradavici)
    - ponavljaj sve skupa dok ti sve ne istece
    - ponovi postupak vise puta tijekom dana, za svaki slucaj

Sve to radi u toploj (vrucoj) prostoriji, brze i bolje ce ti ici.

Nemam pojma koliko sam dobro objasnila. :?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni se već nekoliko puta stvorila kvrga ispod desne areole prema pazuhu, uvijek na istom mjestu, uvijek po noći . Svaku sam do sada razbila, a ova je nekako dublje (zapravo je dobro napipam tek ako legnem na leđa). Cijelu noć pokušavam sve ovo gore napisano , M. sisanjem isprazni sve naokolo, ali kvrga ostane. Može li ta kvrga stajati neko vrijeme bez da se upali? Mislim, probat ću je stalno "tretirati", ali zanima me ima li neki "rok trajanja"...znam da glupo zvuči pitanje, ali stvarno umirem od straha od upale .

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

polozaj nogometne lopte je dobar za kvrge prema pazuhu
    probaj nekoliko podoja tako, redovno izdajaj (to vec radis, koliko kuzim) i javi se ako ne ide

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Izgleda (nadam se) da sam je razbila :/ , a to me mjesti i dalje boli, pretpostavljam od krvničkog stiskanja? Zašto se to ovijek dogodi na istom mjestu? Ne nosim grudnjak, samo elastične majice, ne spavam na toj strani, nemam bogznakakav višak mlijeka...evo, noćas mi je M. bila izrazito pospana i cicala je simbolično (kvrgu sam otkrila u 1. noćnom buđenju) pa sam se morala izdojiti: iz prepunih cica izašlo je sve skupa 50 mil. (sat vremena izdajanja).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •