stavi kupus
a zasto se dogadja nemam pojma
za mastitis kod nekih zena ponekad je dovoljan samo umor
imam i ja jedno takvo "cudno" mjesto na desnoj
stavi kupus
a zasto se dogadja nemam pojma
za mastitis kod nekih zena ponekad je dovoljan samo umor
imam i ja jedno takvo "cudno" mjesto na desnoj
Evo nakon dva mjeseca mi se opet javio zastoj.
Kada mi se prvi puta javio bio je sa gornje strane i na površini cice, sada mi je od ispod i nekako mi je duboko, tako da ga ne mogu napipati uvijek, a i teško mi je doći do njega pri masaži.
Več cijeli dan stavljam R da češće doji, masiram ga, ali baš i nema napretka, tek sad saznala za kupus pa ga večeras više nemam gdje kupiti!
A več me poprilično hvata panika od upale!
Pomagajte ako imate kakav novi savjet!
Hvala!
probaj, ako vec ne spavate zajedno, stavit je u krevet kraj sebe, na onu stranu na kojoj je kvrga.
prije sljedeceg podoja, otusiraj se u toploj vodi ili napravi toplu kupku za dojku- napuni lonac toplom vodom i uroni sisu.
daj joj da sisa preko noci, ako mozes, namjesti je tako da ti bradicom masira kvrgu dok sisa.
ujutro, ako treba, idi i kupi kupus.
no iako ti se cini da je ona duboko, nemoj odustat od masiranja. moras razbit kvrgu.
sretno!![]()
Evo da se javim, još onu istu večer kasno u noć R je cicaoi cicao, stvarno jako dugo i uspio mi je izvući zastoj :D
To mi je več drugi zastoj u 2 mjeseca, ali moram priznati da me je jako uhvatila panika, ali vidim da nema opasnosti od upale ako se stalno masira i stavlja djete da doji!
Hvala svima na pomoći, čak sam zvala i SOS telefon, koliko sam bila u panici!
Imam problem!!
Jucer sam iydajala jadna na sve mile nacine, mislim sama, rucno..Stiskala i navlacila i iydojila 70!! Ali iz obadvije dojke..znaci sve skupa 70..
Imam kvrgu, ustvari nije to bas kvrga vise je duguljasto zadebljanje na areoli..Kad sam se probudila sise bole za poludit!!
Beba je sisala tu dojku, nije se smanjilo nista.
Inace, beba mi sve losije sise..ne zna uhvatit dojku, pa onako cokce i tako po pola sat..pa place ona pa ja..Kako kada al uglavnom je tako zadja 2,3 dana. Naime, to je mala bebica danas joj je 15 dana..
Strah me izdajat da ne bi doslo do mastitisa zbog navale mlijeka ako je tu oupce moguce!!
Nocas je popila bocicu mog iydojenog mlijeka i bocicu umjetnog oko 80.
Dodje mi da odustanem od svega!!!
Valjda ce netko ovo ubrzo procitati i javiti mi se!!
Jel postoje bebe koje ne znaju dojiti? Dali se moze izdajanjem povrijediti dojka?
U P O M O C ! !
coktanje je svojstveno sooru - gljivicama
pogledaj bebi usta ima li bijele naslage, točkice
brže ćeš dobiti pomoć ako nazoveš sos telefon
![]()
ma usta su joj cista..gledala sam. nego, ona uhvati vrh ili samo samu bradavicu i sise a to boli..nikako joj staviti donji dio areole..
kao da je zaboravila sisati..
tek nakon pol sata plakanja i ljutne njenje uspijemo..
zato sam mislila pocetiizdajati joj..
dajes joj dudu?
bocicu?
izbaci to odmah
koliko ima popiskenih i pokakanih pelena u 24 sata?
kakav vam je ritam dojenja?
kakav vam je polozaj dojenja?
kako se beba ponasala do trenutka kad je "zaboravila" sisati pravilno?
jeste li vec bili u pedijatra?
jesi li i prije imala zastoje mlijeka, ranjene bradavice, bilo kakve probleme s dojkama?
je li bilo kakvih komplikacija nakon poroda?
Upravo ovo se meni događa od jučer. Prije 2 dana sam imala dvije manje kvržice na lijevoj dojci, lagano sam ih izmasirala, beba je sve pojela, grudi su mekane... Mene boli glava, kosti, povremeno imam groznicu. Temperaturu sam imala jučer navečer 37,2.marta prvotno napisa
Nema nikakvih promjena na bradavicama, dojke nisu crvene. Lijeva bradavica je dosta bolna, čak je bilo nekog probadanja kao kod gljivica. Gljivice ne vidim ni u bebinim ustima ni na bradavicama. Jedino je ona dobila crvene točkice po guzi (patronažna rekla gljivice, mažemo ih imazolom).
Stariju kćer sam dojila 26 mjeseci bez problema (2-3 blistera ni ne brojim) pa me ovo prilično zbunjuje.
Trebam li otići do doktora? Ne želim da me šopaju antibioticima a s druge strane ne želim ugroziti dojenje :/
samo da prijavim današnju kvrgu.![]()
![]()
upravo sam tuširala toplom vodom pa se pločica/kvrga malo razbila. inače, nije htio jesti na toj strani, tek smo nešto malo uspjeli. sada čekam da se razbudi, možda u polusnu bude htio.
da situacija bude gluplja, ja se niti inače ne mogu izdojiti, tako da mi je pojam 'izdojiti kvrgu' čisti SF.
na svu sreću, imam kupusa u frižideru, zlu ne trebalo. a još si danas popodne mislim: da li da jedem kupus salatu ili turšiju za ručak? odluka je pala na turšiju![]()
izgleda da je meni kvrga nastala od slinga, danas sam Yodu dosta nosila.
e sada imam dva pitanja:
1) kako da znam da je sling ok namješten (jer me danas nije ništa boljelo, žuljalo i sl.)? valjda ne smije ići preko cice?
2) kako pamtite na kojoj je strani zadnji puta jeo?
zhang prvotno napisa
ajme oprosti, al ocito imamo svi istih "problema" i mene ovo zna mucit pa mu dam onu koja je punija ili se pokusam sjetit sta smo radili zadnji put i kako je bija polozen, na koju stranu pa sistemom eliminacije
![]()
![]()
ma da...tako i ja, ali nekad se uhvatim da nemam pojma. kao da mi je dijete netko drugi hranio, a ne ja.![]()
tražim provjereni recept za ovo. ja sam pokušala sa mijenjanjem vjenčanog prstena na stranu na kojoj jede, ali mi to nije prošlo jer mi se koža ispod prstena izguli (od deterdžena za suđe), pa sam ljepila onaj bijeli flaster iz plave kutijice na cicu na kojoj jede, ali mi se onda koža zacrvenila na tom mjestu...
ufff....
Mama Natasa, kako si danas?
zhang i zhabica, nema razloga da se brinete oko strana, date bilo koju, a ako nema dovoljno dijete ce i samo traziti drugu
Hvala na pitanju, evo dobro. Nakon 2 i pol dana temperature koje se popela i do 39, posjete bolnice - prošlo je. Ipak je bila neka viroza.
Hvala![]()
ovo sam primjetila da se ponekad baš buni na jednoj strani i onda ga prebacim na drugu i bude sveok, jede kao veliki.NatasaM... prvotno napisa
inače, kvrga je još tu, ali manja. danas ga ćešće stavljam na tu stanu. i još uvijek boli, moguće da boli i od sinoćnjeg masiranja.
prošla kvrga...noćas dok je dojio nestalo kao rukom odnešeno. nisam mislila da može nestati tom brzinom. :?
mislim, nije da se bunim.![]()
sada se opet možemo slingati. :D
Evo ja danas sasvim slučajno napipala kvrgetinu na desnoj strani, nekako je duguljasta ali nije uz rub grudnjaka kao što mi je znalo biti kada bih imala zastoj nego ima neki smjer od pazuha prema bradavici. Ono što me muči je da me uopće ne boli (do sad me uvijek boljelo kad je bio zastoj) pa me zanima je li još nekome bilo tako? Boli li uvijek kad je zastoj? Mislim, svašta mi pada na pamet :/
takva nekakva slična je bila i meni. kao malo duguljasta. ja mislim da je meni bila nastala od slinga jer sam ga taj dan dosta nosila, ali sam ga i brzo stavljala i nisam baš pazila na sve dijelove slinga.
Jesi možda nosila grudnjak sa žicama? kažu da i od toga zna biti.
meni je pomoglo masiranje i tuširanje toplom vodom i češće sam Yodu stavljala na tu stranu.
Hvala zhang! Evo noćas je kvrga nestala :D
Sada su mi ostali malo bolniji čvorići, nadam se da će i to uskoro nestati. Možda mi je nastalo od nezgodnog položaja kod dojenja, ne znam ni sama, jučer me bolila bradavica dok je papala, ja sam mislila da me to zubići žuljaju a možda se ipak nezgodno "spojila"![]()
super! :D meni se 2 puta napravila ragadica i to kada nije dobro uhvatio cicu. To me bolilo tako kao da žari i peče (uh, al mi je opis). ako ti je tako, može biti da je od nezgodnog položaja.
eto prije par sati napravila mi se kvrga na dojci i postajala sve tvrdja i bolnija...panika me vec hvatala, jer nam je ovo prvi problem u 3 mjeseca.
i kud cu ja nego na forum trazit rjesenje i nasla ovaj topic. netko je napisao da treba stavit djetetovu bradicu na kvrgu. kako je moja kvrga gore i ide ispod ruke, napravili mi vratolomiju, pola on isisao i otvorio kanalice da sam ju mogla izdojit do kraja i eto kvrge vise nema... :D :D
a malo sam se i pocastila svojim mlijekomjer je bilo toga...
![]()
![]()
eto samo da svi znate da to pali (i prije obloga probajte to) i hvala svima na nesvesnoj pomoci![]()