Citiraj Arijana prvotno napisa
Citiraj Davor prvotno napisa
Papatači se uglavnom jate po zahodima i sličnim mjestima, najsličniji su moljcima ali raširenih krila i crni su, a izgledaju otprilike ovako. Lete nečujno, a jedino ako baš prolete kraj uha čuje se tiho frrrr.
....
Instant metoda tamanjenja je zatvoriti vrata i prozore, upaliti svjetla tako da slete na podlogu i UDRI!
Ti "papatači" što se jate po zahodima baš i ne grizu, možda samo tebe , a ovi "martini" su ti koji izluđuju.

Davore, ovako sam ja potamanila ta tvoja čudovišta;
pošto me nervira kad se tuširam da mi lete oko mene i ljepe se na kožu, fuj, sasvim slučajno sam primjetila 1 pauka (kućnog, domačeg) da u kantunu točno poviše kade ispleo mrežu i upravo se hranio jednom takvom mušicom. Inače se užasavam pauka, ali ovog sam ostavila na životu, jer budimo realni, nije opasan a pokazao se i koristan. I tako je moj paučić postao kućni ljubimac, a "papatača" je bilo sve manje i manje. Na kraju se ispostavilo da je ženka jer se raskotio, a ja se sva raznježila (bila sam trudna), ah.. kako dirljivo
Uglavnom, riješila se fobije od pauka i nestalo "papatača"!

a kolko točno sad imaš pauka? mislim, to mi je prihvatljiva metoda uništavanja tih ljigavih crnih "brašnastih" mušica (kad sam vidjela da izlaze iz odvoda smučilo mi se), ali ne znam kolika je farma pauka minimum za uspješnost?