tang, pa ima li kod vas komaraca? ja ih u dalmaciji nisam srela. možda su na godišnjem u isto vrijeme kad i ja :D
Čuj nije bilo na Ugljanu, u Kalima su me živu pojeli prije dvi godine!
Kod nas ih ima dosta, imamo vrt, zalijeva se... Smanjilo se otkad smo počeli pazit da nigdje ne ostaje voda u posudama ili tanjurićima ispod cvijeća, i poučili to sve susjede. Ja sam na 2. katu pa ih gore nema baš, mada popne se pokoji, ali u vrtu na terasi navečer je stvarno gušt sjest i zamezit, a oni dođu i pokvare ti gušt. Ili kad zalijevam, najradije bi obukla ronilačko odijelo.
komarice su stvarno djelotvorne, da bi riječ rekla
moj problem s njima je što slabije propuštaju i zrak, pa je teže dobit "malo bave"
je li ta lampa na struju ili na baterije? ako djeluje, kupila bih 10 komada i ostavila okolo po vrtu
moji komarci inače se vole skupljat ispred komarice od vrata, čekaju da otvorimo
Idu li oni na to svjetlo direktno ili prvo na miris tijela pa ako spaze svjetlo skrenu? Odnosno, mogu li postaviti lampu bilo gdje ili treba piknuti strateški položaj, tipa kod uzglavlja?
Prva noć s lampom.
Svjetlo je privuklo razne kukce. Komarac je uredno zujao kod glave. Nisam primijetila ni jednog spaljenog komarca.
Edit: bolje sam pogledala. Ima četiri vrlo sitna.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.05.2018. at 10:27
Obrati pažnju na detalje i vidjet ćeš da sva četiri imaju pidžamu. Naime, od krvopija u lampu idu tigrasti komarci i papatači, a domaći komarci vulgaris ne. Iako su domaće "normalne" komarce u velikoj mjeri istisnuli tigrasti, ove godine se zbog oštre zime ipak vraćaju.
Lampa ipak tamani papatače, što je ipak korisno obzirom na strahotu koju prenose. Kod mene se lampa pali prvog dana godišnjeg, a gasi se zadnjeg. Ima ugrađenu ljubičastoplavu fluo cijev jako male potrošnje, dakle isplati se.
Obzirom na svu ostalu gamad koja ide u lampu, mislim da nije humano izlagat ju vani. Većina gamadi koja leti po vani ne ulazi u kuću. OK, nekima je užitak slušati praskanje insekata na lampi (nisam), a to nije kažnjivo...
A gdje je pozicioniraš? Na stol? Kod kreveta?
Ni ja ne želim da mi ulaze ostale bube. Ne samo jer nije humano već jer mi se gadi gledati ih.
Meni se pak cini da bi ta lampa unutra namamila i ono sto inace ne bi uslo
Koristim ju kao lampu za lakše pronalaženje zahoda u mrklom mraku. Postavim ju tako da ju zid zaklanja od prostora u kojem spavamo pa ne smeta uopće. Sva sitna gamad svejedno nađe put do lampe pa sam zaključio da nema svrhe stavljati ju sasvim izloženu. U kutu - nikome na putu, samo se ponekad čuje CAK!
Ulaze mi odvratni, ogromni noćni leptiri koje mrzim i zabijaju se u zidove.
Morat ću potražiti drugo rješenje.
A sada je puknuo jedan veliki čudnog izgleda. Zvuk je odvratan. Komarce ne vidim da stradavaju.
Ja sam uvijek na raid tekućini. Uz otvoren prozor naravno, nikad u zatvorenom.
Ništa nam drugo ne pali. A ne dam da budemo ispikani
Mreže na prozorima ne podnosim, nema mi tu dovoljno zraka
Ajme i mi smo noćas imali komarca u sobi i nikako ga nać, maleni ima tri uboda na licu!
Išli jučer u šetnju, šuma, komaraca ko u priči.
Našpricala sam djecu i sebe sa ovim: http://www.bubamara.in/njega-djeteta...08058664008902
Niti jedan ubod.
Do sada sam uvijek koristila Autan i Off, ali ovo je izgleda jednako dobro.
Posljednje uređivanje od Cathy : 03.06.2018. at 10:24
Evo, jedino kaj je strana stranica.
http://prodaja.zelena-apoteka.com/ku...a-100ml-404983
Djeluje i protiv tigrastih.
Gledala sam ono nešto australsko ali je na bazi soje.
Posljednje uređivanje od Cathy : 03.06.2018. at 11:37
Mi smo isto pojedeni živi. Kćer mi je bijela na roze točkice. I tablete i sprej, ona spirala što gori.... Još samo nisam probala tu lampu što ih šokira. Jel vrijedi to štagod?
Otkrila tigrovo ulje. Nisam sigurna koliko odbija komarce a trebalo bi,no dobro pomaze kod svrbeza nakon uboda. Djeluje brzo.
Nastavak borbe s komarcima ... uzela difuzer za aromatična ulja sa kapima "stop mosquito", daje lijep miris, ali komarci nastavljaju ulaziti, ...
Na dva dana smo stavili pločice pitroida, odlično zaustavlja komarce, ali sada sam naletjela na tekst o vezi pitroida i leukemije u male djece, pa ne hvala...
Ostaje još da isprobam mreže na prozor ili se vratim ulju za mazanje.
mene je sinoc jedan bas nervirao. zuji li ga zuji oko glave..... al valjda su to zadnji letovi ove godine
Ja sam svojoj kupila ovo: http://www.bubamara.in/njega-djeteta...08058664008902 u DM-u.
Ja i dalje palim aparatic. Proluftam preko dana. Navecer upalim, neko kratko vrijeme uz zatovrene prozore dok nismo u sobi da ubije ak sto ima. I ugasim.
Vec tjednima nismo imali ubode
U zadnjih tjedan dana kod nas najezda smrdljivih martina
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.10.2018. at 12:53
Ja Martine oteram i za sekundu evo ih opet
Ubila sam sada ili jako velikog komarca (veličine nokta na palcu) ili letača koji slići na komarca.
Mi smo imali velikih problema s komarcima (mali mi je imao vise od 10 uboda po licu) i prije 2 dana sam stavila narezane korice limuna u tanjurić u sobu i evo nema ih tj. nema novih uboda. Pa eto preporuka
Ja u kući od 1.3. do 1.12. ne otvaram prozore ni vrata ako nije komarnik navucen. Osim za brzi izlazak. A inače nakon godina kojecega koristim Autan Tropical s 25% ddt. Piše da je za 2g na vise...