Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Papirnate ( potrosne) potrepstine za vrtic

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Papirnate ( potrosne) potrepstine za vrtic

Sto mjesecno morate donijeti u vrtic?

Jeste li redoviti i vode li tete o tome evidenciju i da li upozoravaju one koji to ne obave ?

Ja nosim veliki paket papirnatih maramica, 2 role papirnatih rucnika i jedan veliki paket salveta , posebno za jedno dijete a posebno za drugo.

Tete imaju krizaljku pa nas odmah upisu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Isto tako, veliki paket papirnatih maramica, papirnate ručnike u roli, vlažne maramice, krema za guzu i pelene.

Isto imaju tablicu u koju se upisuje tko je šta donio.

Ne doživljavam to kao problem jer to donosim za svoje dijete.. i ako hoću da je presvučen i da mu je nos obrisan (a hoću) zašto bi to bio problem?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nosimo svaki mjesec papirnate salvete, plastične čaše, paketić rupčića za nos. Povremeno nosimo vlažne maramice, pastu za zube. Ne znam vode li tete evidenciju o tome tko je što donio. Uglavnom, nikad nisam primijetila da je pofalilo.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

MI NEMORAMO NIŠTA NOSITI

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

na početku godine smo odnijeli jedan paket vlažnih maramica i kremu za guzu. Tete rekle da je to dosta. Povremeno odnesem papirnate maramice za brisat nos al već mu ih je pun ormarić...tete im brišu njihovima.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

S vremena na vrijeme plastične čaše, papirnate maramice i ubruse.Tete uglavnom napišu kada su pri kraju.
    Nikada ne vodim računa dali je moj red ili ne, donesem svaki put.
    Nema nikakvog popisa.
    To je oko 15-20 kn , mislim da je to smješan izdatak i oko toga ne treba praviti problem.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nosim jednom tjedno.
    nekad maramice/papire, nekad čaše, nekad neke keksiće, nekad papire za pisanje...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom mjesečno trebamo donijeti čaše, i tete vode evidenciju, a prije smo i papirnate ručnike, ali ove godine vrtić bolje stoji s tim tako da nije potrebno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa naravno da nije problem ali su mi neke kolegice rekle da s obzirom da vrtić po djetetu placam 500 kn u toj cijeni trebalo biti i to.

Inace, kad se to donese koriste svi skupa, ne stavlja se djetetu u ormaric.

A papire za crtanje i kojekakve kartone i kartonice, zgodan sareni papir kad nadjem takodjer i to donesem. Jednom prilikom mi je kuma koja radi u trgovini sakupljala kutije od nove robe koju stavljaju na police,rastavila ih pa sam i to donesla. I to sam nosila po vlaku!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mmila prvotno napisa
    Pa naravno da nije problem ali su mi neke kolegice rekle da s obzirom da vrtić po djetetu placam 500 kn u toj cijeni trebalo biti i to.
    Nažalost, to više ne ovisi o vrtićima. Vrtićima je grad Zagreb poslodavac i oni to jednostavno više roditeljima ne sufinanciraju kao prije (kada je to bilo i ugovorno riješeno). Ima ravnatelja koji se nekako snađu, ali nažalost u većini slučajeva to ostaje na roditeljima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maleno, blize sam tebi nego zagrebu, zato i placam tu cifru. da sam u Zagrebu, sigurno manje!!!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas je cijena: do ručka 400 kn
    + ručak 500 kn
    do 16 h 600 kn

i sve donosimo , djeca koriste zajedno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

maleno, blize sam tebi nego zagrebu, zato i placam tu cifru. da sam u Zagrebu, sigurno manje!!!
    I to je nažalost istina, Zagreb najviše sudjeluje u sufinanciranju roditelja, a drugi gradovi i općina manje. Mislim da je u Zaprešiću najgora situacija.
    Ali opet-to nije stvar vrtića nažalost, već poslodavaca tih vrtića tj. tih gradova i općina (ovo se odnosi na državni sektor).

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mjesečno paket vlažnih maramica
    paket papirnatih maramica
    dvije role ppirnatih ručnika
    plastične čaše

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo da malo podignem ovu temu.

Da li netko zna gdje ima za kupiti papirnatih casa ali bez printa - loga, likova iz crtica oliti party materijala - znaci bijelih ili neke druge boje.

Naime zeljela bih u vrtic nositi papirnate a ne plasticne case, jer od siline plastike zavrti mi se u glavi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa

Da li netko zna gdje ima za kupiti papirnatih casa ali bez printa - loga, likova iz crtica oliti party materijala - znaci bijelih ili neke druge boje.

Naime zeljela bih u vrtic nositi papirnate a ne plasticne case, jer od siline plastike zavrti mi se u glavi.
    Mislim da je bolje da otvoriš temu na servisnom kutku pa ćeš dobiti više odgovora.

Ako upišeš u google papirnate čaše dobit ćeš dosta proizvođača, pa ako hoćeš možeš malo pogledati i možda nekog nazvati. Ja se ne mogu sjetiti da sam to negjde vidjela.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa

mislim da ima u getrou i metrou :?
    nisam sigurna, ali pogledaj tamo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi moramo nositi papirnate maramice, ručnike, salvete i čaše + 10kn za vodu iz galona. Vodi se evidencija i moraš donesti svaki mjesec

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi plaćamo 900,00kn po djetetu (puna cijena je 1.600,00kn) pa svejedno donosimo papirnate ručnike, maramice, pastu za zube....

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne nosimo apsolutno ništa, niti nas je ikad itko tražio da nešto donesemo, sve šta im treba, to imaju (državni vrtić, 400 kuna)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nas isto tako, a niti u privatnom vrtiću (u koji je Lea doduše išla manje od mjesec dana) nije ništa trebalo nositi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislm da tete ne vode evidenciju, ali svaki mjesec trebamo donjeti
    vlažne maramice
    obične maramice
    salvete
    prije su bili i bomboni, ali su to ukinuli.
    na početku godine još obične bojice, vodene bojice, kistove i a5 blok papira!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

paket papirnatih maramica
    rola papirnatih ubrusa
    vlažne maramice
    blok za crtanje

i teta nam je na roditeljskom rekla da su otvoreni za sve vrste donacija
    državni vrtić

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne nosimo mjesečno, već povremeno, kad tete kažu.
    Danas ću odnijeti pastu za zube, vlažne maramice, obične maramice i PVC čaše.
    Državni vrtić. Nitko ne vodi evidenciju, nitko ne proziva tko je donio, a tko nije.
    Samoinicijativno nosim još štošta, sve što mi ne treba, a oni mogu iskoristiti za igru - iskorišteni papir s posla (njima je dobar, crtaju po drugoj strani), pokvarene kućanske aparate, tastature, fotoaparate, one viklere na čičak, posude razne, tkanine..

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas evidenciju vodimo sami. Izvješena je tabela na panou ispred svake grupe, pa se stavlja plusić za mjesec kada se donesu potrepštine.

Nije specificirano što ali obično svi nose:

salvete
    papirnate maramice (u rinfuzi onih 100 kom, one stave u kutiju da je djeci dostupno)
    vlažne maramice (za korisnike pelena))
    Pelene (koji trebaju)
    papirnate ručnike
    WC papir (stavim po dvije role mjesečno)
    PVC čaše

ponekad stavim vreće za smeće, plastične tanjure ili nešto sl.

šram papir za crtanje ili prazne kutije i sl. (kad imam)

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam jutros odnijele stare kalendare i doma ih koristimo sa suprotne strane za crtanje, Leila obozava kad ima veeeeliku povrsinu za izrazavanje.
    Evo to je jedna ideja sto mozete odnijeti, naravno u dogovoru sa tetama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mi smo donosili svakojake papirnate potrepštine u vrtić.
    Ali sam odustala od toga iz principa jer ja donesem cijeli paket wc papira i drugi dan moje si dijete briše guzu onim oštrim rozim listićima :shock: kao nestalo papira kaže mi teta!
    Yeah right
    Nisu vodile nikakvu evidenciju a ja sam potrepštine predala drugoj teti.

Svaka ravnateljica vrtića ima budžet za potrošiti i novaca u gradu barem za ZG koliko znam ima, samo je stvar u njenoj volji.
    Nažalost mi imamo inertnu ravnateljicu koja nije sposobna već par godina od kad mi idemo u taj vrtić niti tražiti novce za okrečiti a kamoli neke druge stvari.

Kako sam radila na jednom projektu sa vrtićima primjer dobro organiziranog vrtića DV Zipkica u Zaboku.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anne, vjerojatno nije stvar u ravnateljici nego u vašem vrtiću jednostavno ima važnijih stvari na koje će se potrošiti novac kojim vrtić raspolaže nego bojanje zidova.
    A DV Zipkica u Zaboku financira grad Zabok, a vrtiće u Zagrebu grad Zagreb pa ih u ovom smislu ni ne možemo uspoređivati.
    Pa ne misliš stvarno da si tete nose doma WC papir koji roditelji donesu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lucij@ nažalost vidjela sam na svoje oči neke tete šta rade.
    Svaka čast iznimka i mi ih imamo!
    Stvar je u ravnateljici zasigurno jer sam razgovarala sa nekim odgajateljicama koje su pune ideja ali ih ravnateljica koči.
    Npr. pribor za crtanje, papire i ini potrošni materijal donosili smo mi roditelji a zasigurno znam da se za takve stvari može tražiti od grada jer u protivnom djeca nebi imala s čime raditi.
    Unutar vrtića se baš niš ne radi nego samo ako mi roditelji molimo npr. okrečili i uredili smo sobu u jaslicama živim bojama kako bi našim manjima bilo što ugodniji boravak u vrtiću.

A DV Zipkicu sam uzela kao primjer jer sam u par navrata boravila u njihovim prostorima i dojmio me se svaki kut prostora ispunjen dječjim radovima koji se mjenjaju na tjednoj bazi, brdo informacija i plakata na samom ulazu u vrtić, kutić za roditelje....i to nije do financiranja grada već do same organizacije ravnateljice koja potiče stručno osoblje i odgajatelj.

I samo da još napišem šta se MM-u dogodilo.
    Vozi se sa kolegom s posla u autu i kako je zaprljao ruke veli mu ovaj imam ti tu vlažne maramice pa možeš obrisati i nemoj štedjeti jer mi toga žena na pretek donosi iz vrtića (žena mu je odgajatelj).
    MM se šokirao i rekao mu svoje mišljenje kako to nije u redu i da sad nenabrajam.
    Nemoram ni reći da ga kolega izbjegava kad god može jer mu je neugodno a ja ne vjerujem da će mu zbog "moralne prodike" MM njegova žena prestati nositi vlažne maramice.

Odoh ja OT nadam se da sad neću još po prstima dobiti od osoblja

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

napisah post i ode....nestade...

Kako često nasrnemo na nekog jer nam nešto nije po volji....

Mislim da je ovo rijetkost, iznimka....
    Čime bi se brisale guze u vrtiću da tete nose kući maramice "na pretek"??? Pa nenosimo pet paketa maramica ili WC papira pa da ostaje!

Koliko smo angažirani u radu naših vrtića? I koliko znamo o njihovom financiranju i potpori grada? PO ovoj logici i osnovne škole mogle bi tražiti od grada potrepštine u vidu olovaka, bilježnica i sl.
    Svaki grad ima propačun kojim se subvencioniraju vrtići ili bilo koje ustanove. Prvi put čujem da se može podnjeti zahtjev za nabavku xy bojica i olovaka, ili pak bilo što takvo.
    Ako je ravnateljica tako loša, što ne tražite smjenu ili pak razgovor s njom?

Jeste vi krečili sobicu ili su je oni krečili na vaše traženje? Možda stvarno ima važnijih stvari za odraditi u vrtiću od bojanja zidova, možda cijevi propadaju, krov je u lošem stanju,... pitajte....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •