Pokazuje rezultate 1 do 50 od 334

Tema: Problematično ponašanje skoro 13-godišnjakinje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A zasto se ako joj to dugo tusiranje toliko znaci vi ne istusirate ranije? Obzirom da je djevojcica u osjetljivoj dobi ja ne bih tjerala mak na konac kod stvari koje nisu presudne- poput vremena tusiranja. Takodjer vjerujem da ju je jako pogodio tvoj komentar o pohancima i zato je reagirala kao sto je reagiral, mislim da ako dijete nema problema s tezinom da joj ne trebas brojati zalogaje. Raste intenzivno, bavi se sportom. Ne vidim problem u pohancima. Ako vidis da krece imati teskoca s tezinom mozes ti prilagoditi kuhinju, u smislu lakse hrane eventualno. Ovo o samaru nema smisla komentirati. Stvarno mislim da je u svakoj situaciji neadekvatan, a u ovoj mi se cini i osobito grub. Ne vidim njeno ponasanje kao osobito problematicno, mislim da bi mozda vec i promjena komunikacije- ljubaznija, njeznija komunikacija s vase strane dovela do promjena.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto se ako joj to dugo tusiranje toliko znaci vi ne istusirate ranije? Obzirom da je djevojcica u osjetljivoj dobi ja ne bih tjerala mak na konac kod stvari koje nisu presudne- poput vremena tusiranja. Takodjer vjerujem da ju je jako pogodio tvoj komentar o pohancima i zato je reagirala kao sto je reagiral, mislim da ako dijete nema problema s tezinom da joj ne trebas brojati zalogaje. Raste intenzivno, bavi se sportom. Ne vidim problem u pohancima. Ako vidis da krece imati teskoca s tezinom mozes ti prilagoditi kuhinju, u smislu lakse hrane eventualno. Ovo o samaru nema smisla komentirati. Stvarno mislim da je u svakoj situaciji neadekvatan, a u ovoj mi se cini i osobito grub. Ne vidim njeno ponasanje kao osobito problematicno, mislim da bi mozda vec i promjena komunikacije- ljubaznija, njeznija komunikacija s vase strane dovela do promjena.
    Upravo ovo mi radimo. Mladi sin ide u školu u smjenama, a kad je popodne, može ujutro spavati. Mi ostali ustajemo ranije, pa je on u kupaonici često zadnji. Prije smo ga tjerali, a onda smo sebi napravili uslugu i zamijenili redoslijed. Istina, potrajalo je dok se nismo dogovorili, ali je uspjelo. Sad je sustav takav da onaj koji najdulje ostaje ide zadnji. To je obično mlađi sin, ali ne uvijek.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad je hrana u pitanju, ne komentiram. Samo vodim računa da u kući nema hrane koju smatram neprihvatljivom. Količine nisam ograničavala. Moji sinovi redovno pojedu po četiri pohanca svaki put. Teenageri rastu. Treba to imati u vidu. Ja pojedem četvrtinu njihovog obroka pa sam debela, oni nisu. Treba im.

Što se tiče načina komunikacije s teenagerima, iz iskustva znam da najbolje prođem ako s njima razgovaram kao sa sebi ravnima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •