Page 2 of 25 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 51 to 100 of 1256

Thread: Volite li se sminkati (s naglaskom na puder)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    n.grace's Avatar

sad vidim i tanju

starija ide mojim stopama, skoro 16 godina i još se nikad nije našminkala

mlađa će prvom prilikom

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Na svoju sreću, imam muško dijete, pa to u kući uopće nije tema
    Ja imam zensko i pili me da se ne sminkam, iako ce se ona ziher sminkati. Mozda mala ima pravo tj mozda mi je tih par stvari koje stavljam na facu neprilagodjeno dobi i mozda trebam nesto stoto .

magriz's Avatar

Nemojte samo onu “žena koja drži do sebe je našminkana”

Bodulica's Avatar

moja je ko što sam rekla zaluđena šminkanjem i šminkom i od kad je bila mala voljela je kad se našminkam i sredim. još u doba dok ona sama nije smjela koristiti neku ozbiljniju šminku uživala je bar da joj mama bude natrackana ali nisam joj uvijek baš ugađala. nekad je i meni takav dan da mi se ne da i gotovo

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Pridružujem se. BB krema, malo sjenila, maskare i rumenila. Ruž u životu nisam imala. Labello i poneko sjajilo. Kći ina kutiju 1x0.5 punu kojejakvih mazalica.

Bodulica's Avatar

i sačuvajbože da je nešminkanje znak ne držanja do sebe, ali meni je ipak ugodnije oku vidjeti ženu koja ima malo fasade na licu, ali nenalakirane nokte na nogama ne mogu probaviti i gotovo.

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Bodulica View Post
    i sačuvajbože da je nešminkanje znak ne držanja do sebe, ali meni je ipak ugodnije oku vidjeti ženu koja ima malo fasade na licu, ali nenalakirane nokte na nogama ne mogu probaviti i gotovo.
    dobro da znam da za neku buducu kavu nalakiram nozne nokte

Bodulica's Avatar

Quote Originally Posted by magriz View Post
    dobro da znam da za neku buducu kavu nalakiram nozne nokte
    ma ne mora biti lak u boji. i prozirni je sasvim dobar. samo da nisu onako žućkasti kao što znaju nekima biti. to iz mene vlastita frustracija progovara jer imam koma nokte na palcima nogu pa se bez sređivanja ne skidam u otvorenu obuću. da, i pete moraju biti glatke, ali to je već stvar higijene.

i nadam se da će biti još koja kava, neću ti ni gledati u noge

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Bodulica View Post
    ma ne mora biti lak u boji. i prozirni je sasvim dobar. samo da nisu onako žućkasti kao što znaju nekima biti. to iz mene vlastita frustracija progovara jer imam koma nokte na palcima nogu pa se bez sređivanja ne skidam u otvorenu obuću. da, i pete moraju biti glatke, ali to je već stvar higijene.

i nadam se da će biti još koja kava, neću ti ni gledati u noge
    moju nisu žuti. samo crni od penjanja a kava prva za wingse

magriz's Avatar

jednom sam stavila te ekstenzije na trepavice, savrsenstvo. probudis se ujutro kao iz holivudskih filmova. ali! nakon tjedan dana pocele su ispadati, i da ne izgledam kao ofurdana koks, sve sam ih pogulila. za mene je to divno ako imas i vremena i para nadopunjavat svakih 10 dana. ja nemam pa hodam okolo s kratkim i rijetkim trepavicama koje niti jedna maskara ne moze uciniti bujnima.

Riri92's Avatar

jednom sam stavila te ekstenzije na trepavice, savrsenstvo. probudis se ujutro kao iz holivudskih filmova. ali! nakon tjedan dana pocele su ispadati, i da ne izgledam kao ofurdana koks, sve sam ih pogulila. za mene je to divno ako imas i vremena i para nadopunjavat svakih 10 dana. ja nemam pa hodam okolo s kratkim i rijetkim trepavicama koje niti jedna maskara ne moze uciniti bujnima.
    Ja svoje svaka 3-4 tjedna dopunim. Jesi ih prala baby šamponom i češljala? I nisi koristila proizvode koji sadrže ulje?
    Mojim prirodnim isto nijedna maskara ne može pomoći, kratke su i svijetle. Zato su mi ekstenzije idealna zamjena.

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Riri92 View Post
    Ja svoje svaka 3-4 tjedna dopunim. Jesi ih prala baby šamponom i češljala? I nisi koristila proizvode koji sadrže ulje?
    Mojim prirodnim isto nijedna maskara ne može pomoći, kratke su i svijetle. Zato su mi ekstenzije idealna zamjena.
    za prvo da. drugo ne jer nisam uopce sminkala oci u tom periodu. bile su predivne. ali padale su kako otpadaju prirodne trepavice. a moj okp ne podnosi nejednaki raspored i rupe. a sve duze od dva tjedna je grrrrrr

betty blue's Avatar

Quote Originally Posted by Riri92 View Post
    Ja svoje svaka 3-4 tjedna dopunim.
    evo ovo mene ubija
    ne znam šta bi me prisililo da svaka 3-4 tjedna hodočastim nekom, naprosto sam prelijena za to
    ja frizerki odem dva puta godišnje i tada mi se čini da je nekako brzo došlo

Tashunica's Avatar

Quote Originally Posted by betty blue View Post
    evo ovo mene ubija
    ne znam šta bi me prisililo da svaka 3-4 tjedna hodočastim nekom, naprosto sam prelijena za to
    ja frizerki odem dva puta godišnje i tada mi se čini da je nekako brzo došlo
    lako tebi ići dva puta godišnje frizeru kad imaš predivnu kosu,
    ubila bih za takvu

ina nikako, ideš svaka cca 3 tjedna i ona sve obavi.

slažem se s magriz oko trepavica, probala jednom i preružno mi je kad krenu ispadat,
    osjećam se ogoljeno.

riri o kako te razumijem.
    ljudska stopala su mi užasna, sva kompletno, ne računajući sitnu dječicu.
    kad mi moja kozmetičarka radi pedikuru, uvijek joj se iznova iščuđavam kako može.
    nokti na nogama su nalakirani kad krene otvorena obuća.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by Tashunica View Post

ina nikako, ideš svaka cca 3 tjedna i ona sve obavi.
    Tx, nije to za mene, meni je to "obavljanje" koje uključuje turpijanje ono... patnja ranga magnetne rezonance.

Dovoljno mi je jednom mjesečno frizer.

Ako tražim u douglasu bb, cc itd. razumjet će me? I to je onda zamjena za dnevnu kremu, right? Ja imam i seboreu, pitat ću dermatologicu smijem li to bb, cc, valjda će me shvatit žena .
    Last edited by ina33; 27.03.2019 at 09:04.

silkica's Avatar

Nekada davno nisam mogla zamisliti da lakiram nokte na nogama.Mrzim prste na nogama i to ne samo na svojim.Na jednom drugom forumu moja izjava da su mi prsti na nogama na svima ružni,uvrijedila sam mnoge .Čak nisam nosila ni sandale sa otvorenim prstima.Onda sam se udala,pa sam se i promjenila i to iz više razloga:
    1.dobila sam neke komplimente(ne postoji smajlić ljepotica )pa sam se malo okočoperila.
    2.Dobila sam muža pa mi je bilo svejedno da li ko gleda u moje nožne prste.
    3.Bilo mi je sve svejeno,samo da mi je udobno .
    I tako sada nosim sandale i lakiram nokte na nogama,ali samo u vrijeme sandala.
    Nokte na rukama ne lakiram.Jako su krhki,pa sam davno odustala od puštanja da rastu.
    Puder ne koristim.Čak ni za svoju svadbu.Ali se volim lagano našminkati.Maskara i ruž za usne ili sjajilo u nekoj jačoj boji.Nisam baš ljubitelj pastelnih nijansi.Često i olovka za oči i sjena.To je to.Obrve čupam sama.Crne su i prirodno tanke,samo pratim liniju.

Riri92's Avatar

Meni su sva stopala ružna, ne samo prsti. Ne volim stopala. Fuj. Jedino svoja volim. Inače sam sva opsjednuta izgledom i obožavam i šminku i kosu i sve što ide s tim, šminkam i druge, bojam im kosu, ali da mi se neka usudi pružiti svoje stopalo da joj recimo sredim nokte ili pete, povratila bih i ne bih se oporavila nekoliko dana od želučanih tegoba. Evo i sad mi je malo muka samo kad pišem.

A za svoje vjenčanje ću se sama šminkati. Ako sam mogla druge, mogu i sebe. Svi me odgovaraju i govore da mi ne treba još i to na dan vjenčanja, ali nisu uopće svjesni koja drama bi nastala da me netko loše našminka.

silkica's Avatar

A pošto vidim da se razumiješ,da te pitam za savjet .Imam tamnu kosu(skoro crnu),i kako da ujednačim boju na kosi?Izrast mi dobije boju koju želim,npr.smeđu,ali dalje je sve tamnija i tamnija.

silkica's Avatar

Priznajem,i meni su stopala gadna,čak i moja.Ali uvjek mi pogled bježi na njih,pa se uhvatim kako proučavam nečije noge.Kao da tražim "e ovo su baš lijepa stopala",ali ih do sada nisam našla.

Riri92's Avatar

Jesi probala nanositi boju prvo na izrast pa nakon par minuta (dok izrast malo odstoji) prema dolje? Mene je to spasilo dok sam se sama bojala, a pročitala sam negdje na internetu pa probala i djelovalo je. Kasnije mi je frizerka objasnila da se boja puno jače hvata na vrhove kose nego na korijen.

Beti3's Avatar

Ni ja se ne šminkam. Samo Clarins ruž. Točka.

To je čini se skoro isti team kao na onom oblačenju za kazalište

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Bubilo Bubich View Post
    To je čini se skoro isti team kao na onom oblačenju za kazalište [emoji38]
    skoro. imas 2 osnovne grupe

grupa 1 se nikad ne sminka i ponosi se time i sve koji se sminkaju trpa u kategoriju povrsnih
    grupa 2 se uvijek sminka (vise ili manje) i sve koji se ne sminkaju trpa u kategoriju zapustenih.

i prekonekoliko podgrupa jednih i drugih
    Last edited by magriz; 27.03.2019 at 06:23.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

P.S. Mrzim stopala. Samo beblja su lijepa.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Ja sam Team Bubilo.

Imam par lakova za nokte i neku kremu za lice. I sapun i sampon, zilete, i tako.

Silkice, ne znam bas detalje... ali sam zapamtila da moja prijateljica boju stavlja samo na izrast, nakon sto tamo odstoji malo prstima sve pomiješa, ali nikada ne stavlja boju na donji dio kose kad se farba.

#površne&zapuštene

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Bubilo Bubich View Post
    #površne&zapuštene

[emoji38]
    jep. ti si zapustena, ja povrsna [emoji23]

Tako je!

Sad kad smo to utvrdili (po stoti put), nastavite s temom, lijepo vam je išlo dok nisam počela začetavati.

Optimist's Avatar

Ja obozavam lijepa, njegovana stopala.

Za lakove sam skuzila da je svejedno jesu jeftini ili skupi, kvaliteta im ne raste s cijenom, dapace. O.P.I. mi ima predivne nijanse, ali se pokazao nekvalitetan.
    Ili je do mojih noktiju, vrlo brzo se lak skine. Dugo godina sam hodocastila na umjetne nokte, dojadilo mi.

mamitzi's Avatar

Mislila sam otici i kupovati sminku ali ne prestajem gledati stopala.

malena beba's Avatar

ne mogu zamislit da na posao dodjem nenasminkana ali to je samo do mene, ne mislim da su zene koje se ne sminkaju zapustene ili nesto...
    svaki dan stavljam puder, highlihter, rumenilo, maskaru, olovku za obrve i tus obavezno, bez tusa se osjecam golo. najcesce imam i ruz, danas recimo ne jer puse pa su mi usta ispucala pa imam samo balzam na usnama... za sminkanje ujutro mi treba max 10-15 min. neko ce mozda radije spavat tih 10-15 min, prioriteti...

Beti3's Avatar

Stopala mi nisu problem. Ni moja ni tuđa.
    Poprilično mi je otkriće da ljudi gledaju drugima u stopala.
    A još veće da se nekome stopala gade.
    Idem kroz život ne misleći o stopalima.

NanoiBeba's Avatar

Evo i mene - nikad u životu nisam stavila puder. Tu i tamo korisztim maskaru, i rumenilo. A rumenilo amo zato jer me u suprotnom po nekoliko pute dnevno pitaju jesam li bolesna.

Nokte na rukama ne lakiram jer mi stalno pucaju. Čak sam npravila onaj neki tretman za jačanje noktiju. Bili su dobri tjedan dana, i nakon toga gori nego ikada.

Jedino pšta čim kreme sezona sandala i natikača, nalakiram nokte na nogama. To uvijek, nema šanse da nisu nalakirani. biram neke boje koje se lako "popravljaju" tako da čim se ogrebe, samo premaćžem ta oštećenja. Na kraju ljeta mi treba špahtla da skinem te slojeve

seni's Avatar

Ja volim decentnu šminku, i treba ju mi 3 minute da se našminkam. Ne znam zašto ali s godinama sam skoro odustala od sjenila, (stoje neiskorištena u kupaoni) a i maskaru rijetko stavim: sad imam better than sex od too faced (preporuka od kćeri kaže ona - najbolja na svijetu). Ne znam zapravo zašto, valjda mi se ne da navečer skidati....

ali zato imam zbirku bb cc krema i primera koji čini da ti lice lijepo sija zdravljem i mladošću!
    nemam neke podočnjake ali već 10 godina moj top je ysl- touche eclat highlither.
    od istog imam i tekući puder koji stavljam po potrebi navečer.
    moji favoriti su: filroga, Chanel beige - obojena krema, erborian cc creme, by terry cc creme, i skoro pa najbolja ikad just skin chantecaille. Ljeti i top secret od ysl. (Pola su oni niche beauty brendovi)
    primer od narsa i veil od hourglass-a.
    Vec godinama rumenilo clarins i jedan ruž sjajilo od Chanela, nadam se da ih neće ispustiti iz proizvodnje.
    lastane, da li sam površna?

ina33's Avatar

Sto su to primeri, highlighteri, bb, cc, veil? Malo edukacije molim .
    Last edited by ina33; 27.03.2019 at 08:17.

seni's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Sto su to primeri, highlighteri, bb, cc, veil? Malo edukacije molim .
    to ti je ina sve ono od cega ne izgledas nasminkano, nego lijepo i svjeze. i nepovrsno!

primer ti lijepo poslije kreme zagladi kozu, te po potrebi, da glow, smanji pore, makne sivilo, itd.. (dakle uzmes onaj koji ti najbolje odgovara) mozes ga nositi samog, na njega staviti tekuci puder, ili bb cc dd, ili puder u prahu.
    oni su svi vec i njegujuci (kao i vecina dobrih tekucih pudera danas, a i onih u prahu)

kreme bb cc i dd su kombinacija njege, dakle kreme seruma, te pudera, odnosno pigmenta, koji prikriju sitne nesavrsenosti, te daju onaj zdravi glow, odnosno matiraju ako imas masnu kozu. odlicne su za zreliju kozu, jer se ne uvlace u pore, te ne izgledaju kao maska, odnosno ako su dobre kvalitete, te pogodis onu koja ti odgovara, uopce se ne vide.
    uz to obicno imaju i zastitni faktor, pa pokrijes sve korake u jednom, sada u proljece i ljeto, ja stavim ujutro serum i onda jednu od onih gore nabrijanih bb ili cc. i primer ako se sjetiim, odnosno ako sam spavala samo par sati.

vremenski je to nista, ja sam gotova sa svim (ukljucujuci rumenilo i ruz za 3- 5 minuta.

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by seni View Post
    to ti je ina sve ono od cega ne izgledas nasminkano, nego lijepo i svjeze. i nepovrsno! .
    a ne, ne, ne
    to je uber površna "vidimekakoradimnasebi: kategorija

seni's Avatar

a ne, ne, ne
    to je uber površna "vidimekakoradimnasebi: kategorija

tangerina's Avatar

ja sam zapuštena,a htjela bih biti malo površnija
    ali uvijek mislim da radije griješim na stranu nedovoljne našminkanosti, nego pretjerane

ne stavljam puder, i baš prave cement pudere ne volim vidit ni na drugima
    ali kao htjela bih stavit nešto na lice da mi se manje vide podočnjaci, crvenilo na nosu i obrazima
    ali da se vide pjegice
    i da nema nikakav miris
    i da je maksimalno dva proizvoda
    ideje?

inače za svaki dan obično stavim maskaru i smeđu olovku za oči, kad se osjećam inspirirano stavim sjenilo i/ili ruž i to onda svi primijete i u pravilu komplimentiraju

Kosjenka's Avatar

Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ja sam zapuštena,a htjela bih biti malo površnija
    ali uvijek mislim da radije griješim na stranu nedovoljne našminkanosti, nego pretjerane

ovako nekako.
    Samo kako sam natukla godina i kila,nekako bi voljela bit malo sređenija.
    Imam bb kremu i rumenilo zadnjih dvije godine. Maskaru mi je lijeno nositi, mada kad nekud dalje idem stavim ju.
    Trenutno imam ured doma, nekako mi je glupo napirlitat se i sjest doma u ured.
    Ali uskoro selim ured, među ljude idem pa bi mogla malo i nabaciti neku šminku.
    Zasda me ovaj primer zaintrigirao.(nikad čula do sada)

mitovski's Avatar

Ja se šminkam ali tako da me morate dobro pogledati da vidite da sam našminkana a izgleda njegovano i svježe. E, to košta jer jeftinim puderom to ne možeš postići.
    Isprobala sam valjda sve pudere i niti jedan mi nije odgovarao. Onda sam otkrila preparativnu kozmetiku Dermalogicu i u sklopu njihovog salona Jane Iradale dekotativnu i ništa se s tim ne može usporediti. Taj njihov mineralni puder je čudo. Stavim ga i na prvu se ništa ne dogodi i nakon par minita se počne stapati s kožom.
    Imaju fantastične ruževe i rumenila.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by mitovski View Post
    Ja se šminkam ali tako da me morate dobro pogledati da vidite da sam našminkana a izgleda njegovano i svježe.
    E, to je meni ideal.

Admini, nemojte brisat pls temu, možda je treba prebacit na Servisni kutak, ima dosta savjeta .
    Last edited by ina33; 27.03.2019 at 08:40.

Optimist's Avatar

Quote Originally Posted by mitovski View Post
    Ja se šminkam ali tako da me morate dobro pogledati da vidite da sam našminkana a izgleda njegovano i svježe. E, to košta jer jeftinim puderom to ne možeš postići.
    Isprobala sam valjda sve pudere i niti jedan mi nije odgovarao. Onda sam otkrila preparativnu kozmetiku Dermalogicu i u sklopu njihovog salona Jane Iradale dekotativnu i ništa se s tim ne može usporediti. Taj njihov mineralni puder je čudo. Stavim ga i na prvu se ništa ne dogodi i nakon par minita se počne stapati s kožom.
    Imaju fantastične ruževe i rumenila.
    Nakon sto si preporucila Dermatologicu na jednom drugom topicu, otisla sam na probno sminkanje i ne izgleda dobro na mojoj kozi
    Za 2-3 sata se zasjajim, pore se jace vide, lice bude kao pobrasnjeno
    A cak sam htjela investirati.

mitovski's Avatar

Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Nakon sto si preporucila Dermatologicu na jednom drugom topicu, otisla sam na probno sminkanje i ne izgleda dobro na mojoj kozi
    Za 2-3 sata se zasjajim, pore se jace vide, lice bude kao pobrasnjeno
    A cak sam htjela investirati.
    Pretpostavljam da su te prenašminkali. Vole oni to da kad te šminkaju da se vidi da su te našminkali. I mene su prvi put. Mrzim takav izgled i stvarno kad se normalno našminkaš ne izgleda tako. Ovisi isto tako i kome si naletila da li su ti preporučili dobar puder za tvoju kožu.

marta's Avatar

Uopće se ne šminkam.
    Al isto ko BB, ne mogu se ne javit na ovaj topic. Mislim, imam 2 ruza, za jedan mogu reći da znam gdje je, za drugi je to već teže. I maskaru kojoj je sigurno prošao rok. Te par sjenila koja kupim svakih par godina nakon nekih ovakvih topica i onda to ode k vragu...
    I usput želim pitati da mi preporučite neku bb kremu sa velikim zastitnim faktorom.
    Nokte ne lakiram ni na nogama ni na rukama; neću ići u Zdar bez čarapa, obećavam.

magriz's Avatar

frizer svakih mjesec i pol, farbam se sama, trenutno 2 boje - gore svjetlo, dolje tamno. ispraksirala sam se sa folijama i kistom :D ali da je bilo pokušaja i pogreške, te odlaska frizeru da popravi moje igrarije - je

betty blue's Avatar

ja imam doma neki primer ali ga ne koristim

zanima me, ako ujutro stavim kremu, trebam li čekati za se krema upije prije nego stavim primer?
    kada treba primer? odnosno kada ne treba primer?

tu i tamo kada bih pogledala neku jubito šminkericu potpuno se izgubim od količine proizvoda, pogotovo kada krenu s onim konturiranjem
    vi mi se ovdje činite razumne i racionalne u broju proizvoda koje koristite

Tashunica's Avatar

Quote Originally Posted by betty blue View Post
    ja imam doma neki primer ali ga ne koristim

zanima me, ako ujutro stavim kremu, trebam li čekati za se krema upije prije nego stavim primer?
    kada treba primer? odnosno kada ne treba primer?
    ja stavim kremu i pričekam kratko da se upije, ne znam minutu otprilike
    i onda stavim primer.
    ja ga stavim uvijek ispod pudera.

betty blue's Avatar

i može još kakva preporuka za kremu za lice
    ne bih da je masna, htjela bih da se brzo upija i da ima nekakvog efekta na zatezanje (ako postoji takvo nešto), dakle 35+
    i da nije isključivo za dan ili isključivo za noć, nisam toliko organizirana

Page 2 of 25 FirstFirst 123412 ... LastLast