Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Pa to mi je baš čudno, Nano, jer si tako gorljivo u njezi kose, i kažeš da je razlika primjetna od kad je njeguješ na pravi način - onda bi bilo razumno zaključiti da i koža može biti loše njegovana, a onda i u puno lošijem stanju nego što bi mogla biti s pravom njegom.
Inače sam ja oduvijek skeptik i minimnalist što se kozmetike tiče, ali moram priznati da ovo nekoliko žena što znam da se iznimno puno posvećuju njezi kože, hm, bome i izgledaju jako dobro i mladoliko. Premali mi je uzorak, ali isto se pitam: jesam li trebala na vrijeme? Je li sad, avaj, kasno? :D
Ovo se i ja pitam, ali s kožom lica nemam nikakvih problema. Imam problem kao i flopica s kožom vrata, koja je na putu da izgleda kao u stare kornjače, hehehe...

S godinama sam postala pametnija, jer mi je manji problem izgled te kože nego funkcionalnost vratne kralježnice (i preostalog dijela iste).

Zaključila sam da od starenja nema bijega i da njega kože osim izvana dolazi i iznutra. Ja sam sklona zaboraviti piti vodu tijekom radnog dana, pa popodne izgledam (i osjećam se) sasušeno. Tu je vrat najmanja briga, iako se na njemu najviše vidi. Problem je pijesak u bubrezima. Daklem, treba voditi računa o općoj dobrobiti organizma, a ljepota često prati te aktivnosti u stopu.

Iz mog malog uzorka - kolegica (moje godište) izgleda puuuuno bolje, jer više ulaže u svoj izgled, ali svejedno se sprema na operaciju podizanja kapaka jer od starenja nema bijega. Nakon pedesete - dok je zdravlje ok, izgled je ipak manje važan. A i što znači izgled, ako funkcionalnost nije očuvana?