Ovo boldano je i moj problem. Ja i inače imam nekih problema s prepoznavanjem lica (navodno to ima 10% stanovništva, neki problem u dijelu mozga koji služi za to) no u principu prepoznajem ljude - osim tih influencerica i sl, jednostavno SVE izgledaju ISTO. Uopće ne razumijem po čemu bi ih prepoznala?! Isti nosevi, ista usta, iste oči koje uopće ne vidiš od kile trepavica, iste obrve, eventualno druga boja jednako speglane dugačke kose no i to se stalno mijenja... A što je najbolje, znam čak jednu slučajno i u RL, i izgleda isto kao na tim slikama, pretpostavljam s adekvatnom količinom šminke na licu, i u stvarnosti ne izgleda "nažbukano" ali ostavlja taj dojam ko da gledam sliku a ne stvarno lice.
Možda ove današnje generacije prepoznaju osobu makar izgleda ko da je lik iz crtića, ja to ne uspijevam...
U svako slučaju, jednom sam pročitala (valjda sam bila na bolovanju) neki dramatični članak u kojoj je ona jadna influencerica morala odjednom brzo izaći van ali - tadaaa - uspjela se našminkati u samo 15 minuta (to je napisala ponosno ko da je svjetski rekord oborila) i izaći. To je definitivno bila točka gdje sam shvatila da se nikad neću ni pokušavati tako šminkati, ako je 15 min neviđen uspjeh?! Ja se punih 15 min nisam u životu šminkala, uključujući moje vjenčanje.... Nemam 30 min ujutro za šminkanje i 30 min navečer za pranje, serume, maske, pi**arije... Radije odspavam 1h dulje, uvjerena sam da mi je organizam zahvalan zbog toga![]()

Odgovori s citatom