Pokazuje rezultate 1 do 50 od 133

Tema: Logo vs No logo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Je Bubilo, i ja sve vise o tome razmisljam i upravo ovih dana krecem poharati sve prostorije u stanu sa vrecama za smece. Ali to me i dalje ne navodi na promjenu u ponasanju

Mi svi volimo shopping i volimo cijeli taj ritual oko shoppinga (izlet, rucak.. sad ce netko reci mozes to i bez shoppinga, nije to TAJ izlet i rucak ). Ali barem ne patimo na marke.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Je Bubilo, i ja sve vise o tome razmisljam i upravo ovih dana krecem poharati sve prostorije u stanu sa vrecama za smece.
    vjerujem da si svjesna ovoga što ću ti napisati, ali raščistiti stan (pobacati stvari) da bi oslobodila mjesta za nove stvari je samo dio začaranog kruga konzumerizma
    mene isto svrbe prsti da napravim generalku svega ali me strah baš toga - da pobacam pola toga jer kao "ne nosim" ili "mi ne treba" i onda sve zjapi prazno i samo čeka da se napuni
    a da ne govorim o tom bacanju
    mene duša boli kad vidim koliko ta tekstilna industrija zagađuje
    i možemo mi nositi platnene vrećice cijeli život ali ćemo svejedno nakupovati 10 majica u HMu koje nam ne trebaju
    mene najviše muči to što imam osjećaj da gomilu toga uopće nismo svjesni
    kad sam bila dijete, ekologija se svodila na to da se ne baca smeće po prirodi
    pa se onda počelo o plastici i automobilima pričati
    pa onda tekstila industrija
    pa sad mesna industrija
    neki dan gledam neki video kako su spužvice za pranje suđa nemoguće za recikliranje (što je logično, ali nisam nikad o tome razmišljala)
    a ja i dalje koristim spužvice samo imam užasnu krivnju zbog toga

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    neki dan gledam neki video kako su spužvice za pranje suđa nemoguće za recikliranje (što je logično, ali nisam nikad o tome razmišljala)
    a ja i dalje koristim spužvice samo imam užasnu krivnju zbog toga
    Ja spužve opkuhavam zajedno s krpama od mikrovlakana. Spužva koju koristim i jest takva http://www.rekord-tim.hr/catalog-rep...5%BDVA%202.jpg, samo se pitam je li gore zlo baciti bionerazgradivu spužvicu u smeće ili deterdžent s fosfatima u vodu.... mhm...

Kad je odjeća u pitanju - ne pretjerujem, a opet imam pune ormare (dođe to s godinama). Bome, djeca isto imaju dovoljno, čak i previše, jer vidim da bi komotno prošli i s upola manje odjeće. Moram to imati na umu. Zapravo, zatreba im više krpa nekoliko puta godišnje (Novigradsko proljeće, ljetovanje i slični kampovi, kad odu na tjedan ili desetak dana, bez mogućnosti pranja). Inače nose 2-3 omiljene majice i jedne do maksimalno dvoje omiljene hlače po sezoni, a drugu odjeću oblače samo iznimno. Uostalom, kad pogledam sebe - imam troje zimske hlače: crne, tamnozelene i traperice, dvoje tanje hlače i to je to. Ali ja sam baba pa imam i suknje i haljine i svašta... MM ima pun ormar odjeće koja je za dati dalje (košulje ofucanih kragni i orukavlja) ali to nikad ne napravi, nego moram ja kad mi pukne film tj. kad iz njegovog ormara sve izlazi zgužvano.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •