Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
neki dan gledam neki video kako su spužvice za pranje suđa nemoguće za recikliranje (što je logično, ali nisam nikad o tome razmišljala)
a ja i dalje koristim spužvice samo imam užasnu krivnju zbog toga
Ja spužve opkuhavam zajedno s krpama od mikrovlakana. Spužva koju koristim i jest takva http://www.rekord-tim.hr/catalog-rep...5%BDVA%202.jpg, samo se pitam je li gore zlo baciti bionerazgradivu spužvicu u smeće ili deterdžent s fosfatima u vodu.... mhm...

Kad je odjeća u pitanju - ne pretjerujem, a opet imam pune ormare (dođe to s godinama). Bome, djeca isto imaju dovoljno, čak i previše, jer vidim da bi komotno prošli i s upola manje odjeće. Moram to imati na umu. Zapravo, zatreba im više krpa nekoliko puta godišnje (Novigradsko proljeće, ljetovanje i slični kampovi, kad odu na tjedan ili desetak dana, bez mogućnosti pranja). Inače nose 2-3 omiljene majice i jedne do maksimalno dvoje omiljene hlače po sezoni, a drugu odjeću oblače samo iznimno. Uostalom, kad pogledam sebe - imam troje zimske hlače: crne, tamnozelene i traperice, dvoje tanje hlače i to je to. Ali ja sam baba pa imam i suknje i haljine i svašta... MM ima pun ormar odjeće koja je za dati dalje (košulje ofucanih kragni i orukavlja) ali to nikad ne napravi, nego moram ja kad mi pukne film tj. kad iz njegovog ormara sve izlazi zgužvano.