Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: porodiljna naknada za majku studenticu

Početno porodiljna naknada za majku studenticu

Bok svima!
    Ja sam studentica koja ima studentska prava do kraja rujna ove godine i sad sam u četvrtom mjesecu trudnoće. trebala bih roditi sredinom 11. mjeseca. Imam još samo 2 ispita za položiti i namjeravam diplomirati prije nego što rodim. Zanima me imam li ikakva prava na porodiljnu naknadu, ili možda sad imam pravo na naknadu za komplikacije u trudnoći (već sam, naime, dva puta krvarila)? Ako mi netko može odgovoriti na pitanje, bila bih vam jako zahvalna. :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nemaš prava na naknadu u toku trudnoće, a kad rodiš, više nećeš imati status redovnog studenta, već ćeš morati biti prijavljena na Zavod za zapošljavanje. Time ćeš steći uvjete za rodiljnu naknadu za nezaposlene majke:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=173&Show=1461

...vode se u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porođaju djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili da su se u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti prijavile u evidenciju nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •