maria71 prvotno napisa
u neradu ih podržavaju roditelji,ispričavaju im izostanke,z akoje se iz aviona vidi da su obično blajbanje i izbjegavanje nastave i ispitivanja,dolaze u školu ne po informacije nego na svađu,a poneki se i fizički obračunavaju s učiteljima......
priča iz škole u kojoj radim:
učenici 3. i 4. razreda išli su u školu u prirodi. jedan od učenika koji nije išao, cijeli tjedan nije došao u školu. trebao bi dobiti 30 neopravdanih sati i ukor.
telefonski razgovor učiteljice i oca djeteta:
U: zovem da vas pitam zašto M. prošli tjedan nije dolazio u školu?
O: zar je trebao?
U: naravno. lijepo sam im objasnila da će nastavu održavati učitelj taj i taj. osim toga druga djeca su mi rekla da im se svaki dan rugao što idu u školu, a eto on nije glup da ide kad ne mora.
O: moj sin to sigurno nije rekao.
U: dobro. znate li da bih mu ja sada trebala dati neopravdane sate i ukor?
O: zašto? ma dajte...
itd.
- pola sata nakon toga dolazi otac u školu. slijedi razgovor učiteljice, oca i djeteta. i da ne duljim. dijete je reklo da mu se nije išlo u školu.
otac ni u jednom trenutku nije dijetetu uputio ma i jednu riječ da to nije u redu, ili eto pogriješio si pa ćeš snositi posljedice. a neee. nikako.
otac poznaje ravnatelja pa je to sredio s njim. a kako je ravnatelj osoba koja voli probleme pomesti pod tepih učiteljica je opravdala sve sate i naravno još dobila po nosu što pravi probleme gdje ih nema.
(učiteljica nisam ja)