Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I testovi citanja s razumijevanjem se nigdje ne rade na stopericu. Je li tako?
    Samo neke uciteljice u razredu ispituju usmeno citanje na stopericu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I testovi citanja s razumijevanjem se nigdje ne rade na stopericu. Je li tako?
    Samo neke uciteljice u razredu ispituju usmeno citanje na stopericu.
    Da, ne čita se tekst nego riječi poredane i nepivezane u redovima i stupcima i kako mi je J. objasnila na poletku su veća slova pa su prema kraju sitnija i ideš jedan na jedan s učiteljicom u posebnu prostoriju, dobiješ papir i ona kaže sad... to je dovoljno da moja zablokira.
    Nemam ja ni problem da oni to testiraju, ali da ocjene djetetovo čitanje i da joj kažu da čita za 1.r a sve ostalo pokazuje da nije tako e s tim imam problem.
    J. stvarno voki čitati i nitko ju ne tjera na to.. pere zube i knjiga joj na umivaoniku.. hoda prema školi i čita knjigu, sto puta sam joj rekla da će nos razbiti... ima odlične ocjene iz čitanja s razumijevanjem i čujem ju kad čita i znam kako čita, pa onda mi nije jasno da se ne gleda pira slika nego da dijete dođe kući i ukomirano izjavi: Ja ne znam čitati!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ne čita se tekst nego riječi poredane i nepivezane u redovima i stupcima i kako mi je J. objasnila na poletku su veća slova pa su prema kraju sitnija i ideš jedan na jedan s učiteljicom u posebnu prostoriju, dobiješ papir i ona kaže sad... to je dovoljno da moja zablokira.
    Zašto ovo zaboga? Ovo je smrt i za disleksičare ali i za bilo koga sa dioptrijom, naročito ako je u igri i astigmatizam, tim pre što se deci dioptrija u tom uzrastu najbrže menja i nije retka situacija da im naočare koje nose tog trena ne odgovaraju baš 100% . Oni su automatski u lošijoj poziciji nego ostali, kao i deca sa tremom koju ovakvo odvajanje u drugu prostoriju totalno blokira.
    Ako je cilj da se uoče deca sa problemima tipa disleksije i lošeg vida onda čemu ocenjivanje i komentarisanje DECI uopšte? Onda bi se rezultati trebali reći RODITELJIMA.

Ja prvi put čujem za ovakve metode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •