Dobro, dobiju li djeca ocjene na tom testiranju, unosi li se u e-dnenik, ima li to testiranje ikakve veze s nastavom u razredu ili se radi o općem testiranju određenog uzrasta da se dobije nekakva statistika?
Dobro, dobiju li djeca ocjene na tom testiranju, unosi li se u e-dnenik, ima li to testiranje ikakve veze s nastavom u razredu ili se radi o općem testiranju određenog uzrasta da se dobije nekakva statistika?
ja mislim da je to samo statistika
koja je od marije terezije valjda jos
sjecam se da sam i ja citala prije sto godina
(mislim da je isto bio 2. razred)
bila sam najbolja u razredu, zato sam valjda i zapamtila
bilo bi dobro da se javi koja uciteljica razredne nastave, ako imamo takvih na forumu, da malo pojasni
da, ja se isto brzog čitanja sjećam iz svoje osnovne i to iz istih razloga kao i emily
A što se čitanja, moja kći dugo vremena nije tečno čitala. Što se tiče razumjevanja pročitanog nije imala problema. U svemu ostalom je bila izvrsna, ali kad bi ju čula kako čita to je odskakalo od ostaloga. Učiteljica bi na informacijama isto znala spomenuti da u svemu briljira no ne ćita tečno. U trećem razredu ( mislim da je u trećem, ako se dobro sjećam čak sam i temu tu otvorila ) sam odlučila s njom otići kod logopeda. Testiranje je pokazalo da nema vidljivih poteškoća. A tečnost u čitanju je došla s vremenom.
Posljednje uređivanje od larmama : 15.05.2019. at 13:25
Mitovski, pa to je testiranje kojim se testira brzina citanja... razumijevanje se tako ne testira, pa ga se ne moze ni komentirati. Djeci se daje povratna informacija o brzini koja bi trebalo njima i roditeljima sluzit za daljni rad. Meni je to skroz ok. S tim da bi osoba koja ju daje trebala vidjeti dijete pred sobom pa mu na adekvatan nacin to iskomunicirar. Samo sto kod anksiozne djece vrlo cesto ono sto je u skoli receno do kuce postane nesto sasvim drugo. I to ja uvijek uzimam u obzir. I definitivno mi okp nije razlog da se testiranje ne provodi, znam da se testiraju i disleksicari.
Pulinka, ma nevezano za broj ucenika pedagog bi trebao obavit testiranje.
I meni stvarno ima smisla, jer to je nacin da sustav prepozna disleksicno dijete koje manjkav ucitelj smatra lijenim.