Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tako i treba - u toj dobi obično prepoznaju logotipove, znakove automobila (što je odlična predvježba za čitanje) i slično. Učiš ih neopazice, dok im recitiraš pjesmice i brojalice, dok ih propituješ koje boje je onaj auto tamo, dok ih učiš skakati na jednoj nozi ili prek štrika, dok kopate rupe za sadnice paradajza... usput.
    Pa da, kako drugačije tako smo i mi ali da ona napiše slovo ili pročita ne riječ nego slovo nije bilo šanse. Neće pa neće i na sam spomen bi počela histerično plakati.. e sad tko zna da sno inzistirali bili se to odbilo od glavu.
    Kad je ona sama naučila a da mi to nismo ni znali došla je i pokazala.. sreća je u tome da je to bilo prije škole.
    Kad su u vrtiću u predškoli ispunjavali one bilježnice i kad su na kraju donijeli kući pokazati, ja gledam bilježnice kao da su pale u vodu... izgužvane posušene. Pitam ju jel joj se prolilo nešto.. nije.. jel ti palo u vodu.. nije i onda mi sine sto posto je stalno prala ruke kad su to riješavali i kaže teta jooj je.. a zato je svake 3 minute išla u wc.
    Njoj je to razdoblje bilo strašno stresno oko polaska u školu od straha da neće savršeno odraditi.
    Sad je puno lakše, radimo s njom na tom opuštanju, a i urodilo je plodom: Na tebi je da odlučiš hoćeš tjerati do savršenstva i ne stizati pa dobivati loše ocjene ili ćeš olabaviti pa dobivati dobre. Tu joj se dogodio klik.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, kako drugačije tako smo i mi ali da ona napiše slovo ili pročita ne riječ nego slovo nije bilo šanse. Neće pa neće i na sam spomen bi počela histerično plakati.. e sad tko zna da sno inzistirali bili se to odbilo od glavu.
    Kad je ona sama naučila a da mi to nismo ni znali došla je i pokazala.. sreća je u tome da je to bilo prije škole.
    Kad su u vrtiću u predškoli ispunjavali one bilježnice i kad su na kraju donijeli kući pokazati, ja gledam bilježnice kao da su pale u vodu... izgužvane posušene. Pitam ju jel joj se prolilo nešto.. nije.. jel ti palo u vodu.. nije i onda mi sine sto posto je stalno prala ruke kad su to riješavali i kaže teta jooj je.. a zato je svake 3 minute išla u wc.
    Njoj je to razdoblje bilo strašno stresno oko polaska u školu od straha da neće savršeno odraditi.
    Sad je puno lakše, radimo s njom na tom opuštanju, a i urodilo je plodom: Na tebi je da odlučiš hoćeš tjerati do savršenstva i ne stizati pa dobivati loše ocjene ili ćeš olabaviti pa dobivati dobre. Tu joj se dogodio klik.
    Vjerojatno će biti slično i sa tablicom množenja i sa svim ostalim gradivom. Sad već imate iskustva. Bit će lakše kad bude znala sama sebi to objasniti, ali treba to dočekati. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I larmama, gdje je ta skola? Mislim ima li itko jos takvo iskustvo da samo jedno dijete cita...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I larmama, gdje je ta skola? Mislim ima li itko jos takvo iskustvo da samo jedno dijete cita...
    radi se o Zagrebu, a ne znam koliko ih je znalo u školi jer nisu svi predškolci iz vrtićke grupe išli u isti razred , a par njih ni u istu školu.
    Posljednje uređivanje od larmama : 22.05.2019. at 15:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •