Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se pribojavala da su u pitanju neke poteškoće iako je prošao raznorazna testiranja i sve je uvijek bilo u redu. A danas mislim da vjerojatno ne bi savladao sva slova u prva tri mjeseca škole da su stvarno u pitanju poteškoće. Mislim da je bila kombinacija zrelosti, ali i nezaintresiranosti, koliko god to kome zvučalo neprikladno.
    Vjeruj mi, bila sam u tim cipelama. Kasnije je dijagnosticirana disleksija kod mog mlađeg sina, aliii unatoč poteškoćama, i te kako se može napredovati, ali to traži uključivanje stručnjaka, roditelja i puno rada, prvenstveno djetetovog. Namučili smo se dok smo našli pravu motivaciju, pa još metode, potrajalo je nekoliko godina i nikad to nije isto kao kod djece bez poteškoća, ali može se. Kreneš od onoga što je djetetu zanimljivo. Ali ti već imaš svoje mišljenje, pa dobro... Ako je dijete stvarno naučilo slova u prva tri mjeseca škole, držim fige da nema problema, iako se to obično pokaže tek kasnije, jer nije isto čitati dva reda ili lektiru od 300 stranica.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Vjeruj mi, bila sam u tim cipelama. Kasnije je dijagnosticirana disleksija kod mog mlađeg sina, aliii unatoč poteškoćama, i te kako se može napredovati, ali to traži uključivanje stručnjaka, roditelja i puno rada, prvenstveno djetetovog. Namučili smo se dok smo našli pravu motivaciju, pa još metode, potrajalo je nekoliko godina i nikad to nije isto kao kod djece bez poteškoća, ali može se. Kreneš od onoga što je djetetu zanimljivo. Ali ti već imaš svoje mišljenje, pa dobro... Ako je dijete stvarno naučilo slova u prva tri mjeseca škole, držim fige da nema problema, iako se to obično pokaže tek kasnije, jer nije isto čitati dva reda ili lektiru od 300 stranica.
    Zbog ovoga sam napomenula prije da (ipak) pod povećalom i dalje pratim razvoj situacije.

Btw, moj tata se šokirao kad smo početkom prosinca išli kod doktora on, ja i mali te mu je mali čitao letke i plakate, a on ga je još početkom rujna pokušavao naučiti kako da napiše bratovo ime (znao je napisati svoje, mama i tata), no ovaj se nije dao. Tako da nije da sam tvrdoglava (inače jesam, ali ne u ovom slučaju), nego samo pratim njegov napredak.

A da se pokaže da ima kakvih problema, barem znam da na forumu mogu zatražiti savjete i iskustva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •