Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisu cure mislile na titranje vas majki čija su djeca trebala pomoć u učenju zbog određenih teškoća (tako bi svaka od nas postupila), znam točno na kakve slučajeve su mislile.

Ja imam u razredu kod sina prvašića baš slučajeva o kojima cure pričaju. Jednostavno postoje i “titrajuće“ titranja radi. Frigaj ga, ima ih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu cure mislile na titranje vas majki čija su djeca trebala pomoć u učenju zbog određenih teškoća (tako bi svaka od nas postupila), znam točno na kakve slučajeve su mislile.

Ja imam u razredu kod sina prvašića baš slučajeva o kojima cure pričaju. Jednostavno postoje i “titrajuće“ titranja radi. Frigaj ga, ima ih.
    Znam i ja točno na kakve slučajeve su mislile, i da nisu mislile na titranje majki.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina je da ima svega... Nije školski sustav ništa drugačiji od društva općenito - kakve vrijdnosti ima društvo, takve se primjenjuju i u školskom sustavu.

Općenito: kvalitetu društva možemo prilično dobro evaluirati brzinskim pogledom na to kako vodi brigu o svojim najslabijim članovima (djeca, starije osobe) i tu se nismo baš iskazali.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nema ti to puno veze... Radiš kako misliš da treba, ali većina djece to preraste i pretvore se u obične derane (bez obzira na spol) kojima ne treba stalno dadiljanje. Bitna razlika između onih koji titraju i ovih koji moraju krpati rupe u sustavu je u polaznoj točki. sirius, čokolada i ja (i slični roditelji) čine sve što mogu da od svoje djece naprave SAMOSTALNE I SPOSOBNE članove društva. Oni koji titraju bzvz, obično od svoje djece naprave invalide koji se nisu u stanju brinuti sami za sebe, a poslije su im svi drugi krivi... Ali toga je bilo i bude i samo se možemo nadati da su takvi u manjini, iako jedan takav u razredu obično napravi dosta štete, jer klinci jako jaaaaako dobro vide kome se titra, a kome treba pomoć.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lili, a kako ti baš točno znaš koji je to slučaj? Još da ti je mali osmaš, pa da se u toliko godina škole možda i mogao steći nekakav uvid tako sa sa strane, nego ni prvi nije gotov, a već se točno zna šta je s nekim djetetom?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, a kako ti baš točno znaš koji je to slučaj? Još da ti je mali osmaš, pa da se u toliko godina škole možda i mogao steći nekakav uvid tako sa sa strane, nego ni prvi nije gotov, a već se točno zna šta je s nekim djetetom?
    Evo konkretno, malo drugačiji primjer.
    Mama malog J. iz razreda, dijete ima sve do jedne petice, oduvijek inteligentno dijete, čita već godinama, sad je prvašić.
    Mami je užasna pomisao da njeno dijete dobije 4, baka ga je učila čitat još u vrtiću, mama kaže da je morao pročitati sve lektire iz 1. razreda još u vrtiću i sad mu baš nisu zanimljive, heloou šta bi mu trebale biti..
    Svaki ali svaki dan bez obzira kad mu završe treninzi (trenira svakidan u tjednu-2 sporta), dijete mora raditi neke listiće, vježbati jer molim lijepo ne smije dobiti 4-ku. Znači dijete svaki dan je u režimu kao da ima neke poteškoće, a djetetu ide ko po loju. Sve ovo mi je mama osobno ispričala i još dodala da je J. stalno pod stresom da ne dobije 4 (imamo strožije učiteljice) kao i ona sama. Stalno visi na e-dnevniku i provjerava jer dobivaju ocjene maltene dnevno. i moj F. je u istom razredu,al moje ponašanje nema veze s ovakvim.
    Ono dijete ti je ženo draga super, samostalno, sve mu ide čemu sad toliko "titranja" oko svega. Kontrolfrikuša i nema pomoći.

Ne trebam reći da je ona svako jutro po njihovoj učionici (šta tamo radi, pojma nemam, vršlja mu valjda po stolu i ispod stola), a učiteljice su zabranile ulazak u školu nakon 1. tjedna nastave, djeca sama idu od predvorja do učionice. ona dođe priej svih, pričale mi neke mame koje je vide iz predvorja. Ja u školu ne idem, pa ne vidim.

Ako nešto nisi sigurna za neki izlet, lektiru, za sva čudesa samo se obratiš mami od J. zna sve bolje nego učiteljice

Ja sam joj dobronamjerno rekla da tako može kod djeteta razviti anksioznost, takvim stresom oko škole s kojom dijete zapravo nema nikakve probleme a i 4ka je samo ocjena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •