Pokazuje rezultate 251 do 300 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali u praksi, "urote" ne bi bilo da je školski (i predškolski) sistem preduzeo svoj deo posla, tj. obavestio ostale roditelje iz razreda o tome koje su mere preduzete da se nasilje nad njihovom decom zaustavi.
    I ne vidim zašto je moralnije izokola pričati o ružnoj "atmosferi" u razredu a jednako misliti na to jedno konkretno dete, nego napisati otvoreno ono što svakako misliš. Meni je to samo licemernije, ništa moralnije
    .
    Evo pulinka je sažela pa je potpisujem.

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I govorit o nasilju stvarno nije isto sto i bez prisustva djeteta ili njegovog roditelja na wup komentirat ponasanje prvasa. Oprostite ali meni je to tracanje i razvlacenje, jer se na wupu to rijesit ne moze. To iz mog iskustva ni skola u suradnji s czss ne moze rijesit. Sasvim mi je u redu da se na wupu ljudi jave i dogovore za roditeljski koji ce trazit od uciteljice zbog atmosfere u razredu, ali bez ikakvih imena. Meni.
    I kao savjet, trazila bih da se svakodnevno sa djecom radi na samopouzdanju, na zastiti vlastite osobe... Ono stop s rukom naprijed, i o tome bih pisala.
    casa, ne znam jesi li smetnula, rekla sam da je mama bila u grupi i dapače jedino što smo mi tražili kroz grupu je da se sazove roditeljski na temu nemoguće atmosfere u razredu i ometanja nastave (nije to nikakva tračerska grupa), na što je ta mama otvorila temu i rekla da budemo otvoreni i direktni i njoj osobno prijavljujemo sve pojedinačne slučajeve da će to ona rješavati sa svojom curicom (neću ni naglašavati na koji način je kažnjava, curica je rekla da je zaključa navečer u sobu bez večere i bude zaključana do jutra, strašno ). Naravno da se tim treba bavit str.služba a ne takva majka jer nitko od nas ne želi da na taj način kažnjava vlastito dijete. Duboko sam uvjerena da svim ovim potezima pomažemo djetetu da dobije adekvatnu pomoć i da se napravi obit.anamneza jer je dijete očito zlostavljano, na koji sve način ne bih se usudila tu pisati.

A na stop s rukom naprijed, jačanju samopouzdanja djece i zaštite vlastite osobe mogu se samo nasmijati pa na tome rade još od listopada, al to niš ne pomaže u ovakvom teškom slučaju.
    Kažu trebate svi osnažiti svoju djecu da se znaju obraniti, neka djeca su probala s tom stop rukom, rezultat niente. Opet šamarčina od djevojčice. Ona uopće nema empatije i kao da ne povezuje uzrok i posljedicu. Ona zna čak i puno jače od sebe gurnut, jednom je dvojicu dečkih puno jačih od sebe bacila na pod (završili na hitnoj) jer su je priječili da skida dečkića prvašića u kojeg je "zaljubljena", isto iz razreda. :/ (ej skidanje dječaka..) kažem vam drama.
    Ja zaista nisam tip osobe koja će preuveličavat.

Trenutno rješenje je da je uz nju uvijek, al uvijek jedna od 3 osobe koje su joj dodijeljene (asistentica + jedna studentica na praksi+ netko iz str.tima). Ne smije ni sekundu ostat sama, odmah napravi neko sr...
    A curica je inteligentna, jakoo mi je žao, no majka ne želi da dijete ode na procjenu i dobije psihol./stručnu pomoć koja je potrebna djetetu, a i njoj.

Nego ajmo vratiti Zuskinu temu na ocjenjivanje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.04.2019. at 16:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •