Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da je razlika. Smisao praznika je da se djeca odmore i ne uče, sasvim je normalno da se negdje otputuje, a isto tako je normalno da dijete želi ponoviti prije testa. Dati test baš na prvi dan nakon praznika je baš izraz nepoštovanja slobodnog vremena djece (a i roditelja).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je razlika. Smisao praznika je da se djeca odmore i ne uče, sasvim je normalno da se negdje otputuje, a isto tako je normalno da dijete želi ponoviti prije testa. Dati test baš na prvi dan nakon praznika je baš izraz nepoštovanja slobodnog vremena djece (a i roditelja).
    U ovom slučaju, potpuno se slažem s Mimom.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski ima dijete koje je perfekcionist i koje je to rano skužilo. To je odlično. Ima dobre šanse da se oslobodi stresa jer će pokupiti dobre ocjene, ali treba to iskusiti.
    Na žalost, mislim da ipak nije baš tako super. Djeci perfekcionistima ne treba dodatno nabijati stres jer si ga nabijaju sama, a teško da će ga se na ovaj način (testovi odmah nakon praznika) osloboditi. A dobre ocjene nisu vrijedne gastritisa i sličnih tegoba u toj dobi.

Ne znam, ja sa svojim osmašem koji je kuhan i pečen u školi, ima super ocjene i niže uspjehe na svim područjima, imam trenutno velikih problema baš po pitanju perfekcionizma koji je opet počeo probijati. Ovo sad nema nikakve veze s programom i ocjenjivanjem u 1. razredu ali me podsjetilo koliko je odnos djece prema školi kompleksan i ne vrijedi uvijek ono "samo ih upregni, moraju se naviknuti". Za neke to vrijedi, a neki će se i sami preupregnuti i onda si rade kontraefekt.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    U ovom slučaju, potpuno se slažem s Mimom.

Na žalost, mislim da ipak nije baš tako super. Djeci perfekcionistima ne treba dodatno nabijati stres jer si ga nabijaju sama, a teško da će ga se na ovaj način (testovi odmah nakon praznika) osloboditi. A dobre ocjene nisu vrijedne gastritisa i sličnih tegoba u toj dobi.

Ne znam, ja sa svojim osmašem koji je kuhan i pečen u školi, ima super ocjene i niže uspjehe na svim područjima, imam trenutno velikih problema baš po pitanju perfekcionizma koji je opet počeo probijati. Ovo sad nema nikakve veze s programom i ocjenjivanjem u 1. razredu ali me podsjetilo koliko je odnos djece prema školi kompleksan i ne vrijedi uvijek ono "samo ih upregni, moraju se naviknuti". Za neke to vrijedi, a neki će se i sami preupregnuti i onda si rade kontraefekt.
    Ne mora biti super.. Mora biti podnošljivo. Na temelju iskustva znam da svako dijete i roditelja zapadne "paket" koji mora/moraju odraditi. Nekoga zapadne perfekcionizam, nekoga adhd, nekoga druge vrste problema, u većoj ili manjoj mjeri. Ako se čini da djeca s lakoćom završavaju osnovnu školu, to je ponekad varka. Ako nemaju radne navike, često nadrapaju u srednjoj školi i kasnije. Netko prođe kroz školu bez traume, ali to je manjima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •