Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da je razlika. Smisao praznika je da se djeca odmore i ne uče, sasvim je normalno da se negdje otputuje, a isto tako je normalno da dijete želi ponoviti prije testa. Dati test baš na prvi dan nakon praznika je baš izraz nepoštovanja slobodnog vremena djece (a i roditelja).
U ovom slučaju, potpuno se slažem s Mimom.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Mitovski ima dijete koje je perfekcionist i koje je to rano skužilo. To je odlično. Ima dobre šanse da se oslobodi stresa jer će pokupiti dobre ocjene, ali treba to iskusiti.
Na žalost, mislim da ipak nije baš tako super. Djeci perfekcionistima ne treba dodatno nabijati stres jer si ga nabijaju sama, a teško da će ga se na ovaj način (testovi odmah nakon praznika) osloboditi. A dobre ocjene nisu vrijedne gastritisa i sličnih tegoba u toj dobi.

Ne znam, ja sa svojim osmašem koji je kuhan i pečen u školi, ima super ocjene i niže uspjehe na svim područjima, imam trenutno velikih problema baš po pitanju perfekcionizma koji je opet počeo probijati. Ovo sad nema nikakve veze s programom i ocjenjivanjem u 1. razredu ali me podsjetilo koliko je odnos djece prema školi kompleksan i ne vrijedi uvijek ono "samo ih upregni, moraju se naviknuti". Za neke to vrijedi, a neki će se i sami preupregnuti i onda si rade kontraefekt.