Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Cijelo vrijeme razmišljam koje je moje mišljenje o ovoj temi, a sad vidim da ga je napisala sillyme. Toliko je besmislenih situacija u školi da je ovaj "test nakon praznika" stvarno sitnica.
    Drugi tjedan 8.r. piše test iz jednog "štreberskog" predmeta, a obuhvaćen je ogroman komad gradiva koji su završili negdje sredinom ožujka .
    Otad prof. intenzivno radi novu veliku cjelinu koja neće biti u testu, nego će je ispitivati odmah nakon testa. Tom se uvrnutom logikom vodi cijelu šk.god. (testovi stalno 1-2 mjeseca kasne za gradivom).
    Drugi prof. slično štreberskog predmeta uopće ne ispituje usmeno od prosinca (bio je u veljači 1 test). Najavljivao im je "veliko ispitivanje" sad poslije ferija, ali odustao je jer će prvo do kraja obraditi cijelo gradivo pa će ih onda "brzinski svih pitati". Halo?! Ocjena ti ovisi o 4-5 pitanja iz polovine debelog udžbenika.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Cijelo vrijeme razmišljam koje je moje mišljenje o ovoj temi, a sad vidim da ga je napisala sillyme. Toliko je besmislenih situacija u školi da je ovaj "test nakon praznika" stvarno sitnica.
    Drugi tjedan 8.r. piše test iz jednog "štreberskog" predmeta, a obuhvaćen je ogroman komad gradiva koji su završili negdje sredinom ožujka .
    Otad prof. intenzivno radi novu veliku cjelinu koja neće biti u testu, nego će je ispitivati odmah nakon testa. Tom se uvrnutom logikom vodi cijelu šk.god. (testovi stalno 1-2 mjeseca kasne za gradivom).
    Drugi prof. slično štreberskog predmeta uopće ne ispituje usmeno od prosinca (bio je u veljači 1 test). Najavljivao im je "veliko ispitivanje" sad poslije ferija, ali odustao je jer će prvo do kraja obraditi cijelo gradivo pa će ih onda "brzinski svih pitati". Halo?! Ocjena ti ovisi o 4-5 pitanja iz polovine debelog udžbenika.
    na kraju sve ovisi o nastavnicima, kod moje se uvijek prije testova ponavljalo tako da ni pisanja nakon praznika nije bilo

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

OK, ajde nek je sitnica, sve je sitnica, ajmo onda reći nek je samo zdravlja jer istina je dok smo zdravi ništa nije važno. Uvijek naravno postoje gore stvari, ali treba krenuti od malih stvari da bi se i one velike promjenile.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    OK, ajde nek je sitnica, sve je sitnica, ajmo onda reći nek je samo zdravlja jer istina je dok smo zdravi ništa nije važno. Uvijek naravno postoje gore stvari, ali treba krenuti od malih stvari da bi se i one velike promjenile.
    Ma ne mislim ni ja da djecu 1. dan po praznicima treba zaskočiti, nego sam navikla da velika crnči i pod (zimskim i proljetnim) praznicima pa mi to nije nešto vanserijski. Evo, sad smo valjda 1. put u školovanju za Uskrs nekamo otputovali, a ona me pitala "koje udžbenike da uzme" pa se sva unezvjerila kad sam rekla - nikoje jer se moraš odmoriti.
    Da, imaš pravo, bolesno je to sve skupa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ne mislim ni ja da djecu 1. dan po praznicima treba zaskočiti, nego sam navikla da velika crnči i pod (zimskim i proljetnim) praznicima pa mi to nije nešto vanserijski. Evo, sad smo valjda 1. put u školovanju za Uskrs nekamo otputovali, a ona me pitala "koje udžbenike da uzme" pa se sva unezvjerila kad sam rekla - nikoje jer se moraš odmoriti.
    Da, imaš pravo, bolesno je to sve skupa.
    Nije to neobično. Tako je i kod nas bilo godinama, uključivši i dio ljeta. Ove godine je opet moj stariji išao na NOvigradsko proljeće, uz odobrenje ravnateljice da izostane cijeli tjedan. Nosio je matematiku, fiziku i kemiju, jer u protivnom ne bi stigao uhvatiti korak sa zadaćama i novim gradivom. Ja nisam riječ rekla - to je njegova isključiva odluka. Jučer je napokon popustio i otišao s društvom van na cijeli dan. On je maturant i sam vodi računa o svojim ocjenama, ali koliko se sjećam, takav je (ili još i malo gori) bio i u osnovnoj školi. Uvijek je sve trebalo biti na vrijeme. Od puno aktivnosti smo odustali jer on nije stizao. Njega nisam ganjala, to je bilo rezervirano za mlađega u prva četiri razreda.

Moj mlađi je isto ove godine bio na NP; njemu nije padalo na pamet nositi knjige, ali je zato proljetne proveo praznike prepisujući novo gradivo. Njemu je to način učenja. Prije nego su otišli, svaki je zadužio par ljudi da pošalju materijale. Bogu fala na internetu i pametnim mobitelima. Sve se stigne razmijeniti. Jedino u glavu ne ulazi ako je na mobitelu, hehehe...

Ont. ovo je tipični hrvatski sindrom - kako u Hrvatskoj imamo višak radnika i brojne nezaposlene, te istovremeno značajan manjak određenih struka, tako je i u školama - istovremeno se povećalo opterećenje (za one koji žele učiti) i smanjila kvaliteta nastave (pa nema pomoći onima koji baš nisu motivirani ili nemaju nekoga da im doma pomaže i da ih potiče).

Iz perspektive stare babe - tako je vjerojatno svakoj generaciji, ali najbolje vidimo ono što nam se događa SADA, ostalo nas ne zanima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.05.2019. at 14:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •