Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

casa, ne znam jesi li smetnula, rekla sam da je mama bila u grupi i dapače jedino što smo mi tražili kroz grupu je da se sazove roditeljski na temu nemoguće atmosfere u razredu i ometanja nastave (nije to nikakva tračerska grupa), na što je ta mama otvorila temu i rekla da budemo otvoreni i direktni i njoj osobno prijavljujemo sve pojedinačne slučajeve da će to ona rješavati sa svojom curicom (neću ni naglašavati na koji način je kažnjava, curica je rekla da je zaključa navečer u sobu bez večere i bude zaključana do jutra, strašno ). Naravno da se tim treba bavit str.služba a ne takva majka jer nitko od nas ne želi da na taj način kažnjava vlastito dijete. Duboko sam uvjerena da svim ovim potezima pomažemo djetetu da dobije adekvatnu pomoć i da se napravi obit.anamneza jer je dijete očito zlostavljano, na koji sve način ne bih se usudila tu pisati.

Svatko tko ima saznanja o obiteljskom nasilju ili zanemarivanju djeteta duzan je to prijaviti policiji i/ili CZSS. To se svakako odnosi i na vas roditelje iz razreda i viber grupe.
Odbijanje dijagnostike i terapije za dijete s takvim poteškoćama ne znam kako drugačije okarakterizirati nego zanemarivanje.