Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas sigurno nije bilo tako u prvom razredu
    nisam pedagoške struke, ali nekako mi je logično da ako se ocjenjuje diktat u prvom razredu da se ne može ocjenjivati je li ispravno napisalo veliko i malo slovo jer se to uči tek u trećem
    iz matematike se ne mogu baš sjetiti, ali mislim da je bilo pisanih zadataka ali vrlo jednostavnih
    Nemam sad vremena, ali itekako se već u 1.r ocjenjuje malo i veliko slovo. Moja je sad u 2.r i naveliko se pišu i imena ulica, trgova i sl. a i u prvom se moralo. Isto tako i interpunkcijski znakovi i u 1. i 2. r.
    Kad uhvatim vremena napisati ću detaljnije.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zuska, nas ucitelj je blaza verzija vase uciteljice, al meni je to fantasticno. I u nasem razredu ima svih ocjena, od jedinice do petice. Doduse jedinica nema u tolikom broju, i uglavnom se dobijaju kad nema domaceg u sl (al ima ih i iz testova). Al evo, ja mislim da je to dobro, da se djecu objektivno procjenjuje i da znaju koliko su zasluzili za svoj trud. Ipak, smatram da ukoliko se to radi na nacin da obeshrabruje djecu i ubija ih u pojam, onda to ipak nije dobro. Opcenito mi se cini da se radi prevelika fama oko ocjena, one su samo neka mjera trenutnog znanja i truda, i ne bi trebali uciti djecu da ih drugacije gledaju. Meni je najvaznije da uz ucitelja razvijaju interes i zelju za ucenjem.

Sto se tice gradiva, nasi su ekstra brzi, zavrsilu su sve sto je bilo u planu i iz matematike i iz hrvatskog. Iz matematike su ucili zbrajanje i oduzimanje do 30, a dobivaju sve vrste zadataka, od jednostavnih do jako kompleksnih. Zadatke rijecima dobivaju od pocetka drugog polugodista. Veliko i malo slovo, tocku i usklicnik i upitnik, sve se to ocekuje da znaju, i da napisu kako treba. Meni se cini da vecina djece to ok prati, tj. da ucitelj ne ide brze nego vecina moze pratit, i da su ta djeca puno sposobnija usvajat znanje nego mi mislimo.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zuska, nas ucitelj je blaza verzija vase uciteljice, al meni je to fantasticno. I u nasem razredu ima svih ocjena, od jedinice do petice. Doduse jedinica nema u tolikom broju, i uglavnom se dobijaju kad nema domaceg u sl (al ima ih i iz testova). Al evo, ja mislim da je to dobro, da se djecu objektivno procjenjuje i da znaju koliko su zasluzili za svoj trud. Ipak, smatram da ukoliko se to radi na nacin da obeshrabruje djecu i ubija ih u pojam, onda to ipak nije dobro. Opcenito mi se cini da se radi prevelika fama oko ocjena, one su samo neka mjera trenutnog znanja i truda, i ne bi trebali uciti djecu da ih drugacije gledaju. Meni je najvaznije da uz ucitelja razvijaju interes i zelju za ucenjem.

Sto se tice gradiva, nasi su ekstra brzi, zavrsilu su sve sto je bilo u planu i iz matematike i iz hrvatskog. Iz matematike su ucili zbrajanje i oduzimanje do 30, a dobivaju sve vrste zadataka, od jednostavnih do jako kompleksnih. Zadatke rijecima dobivaju od pocetka drugog polugodista. Veliko i malo slovo, tocku i usklicnik i upitnik, sve se to ocekuje da znaju, i da napisu kako treba. Meni se cini da vecina djece to ok prati, tj. da ucitelj ne ide brze nego vecina moze pratit, i da su ta djeca puno sposobnija usvajat znanje nego mi mislimo.
    Sjećam se u 1.r je bio neki test iz hrvatskog iz kog su svi dobili jako loše ocjene i učiteljica je to na roditeljskom spomenula kako im je dala test da razmišljaju malo drugačije i jako su to loše napisali pa joj je jedan tata rekao: Da, to vam dođe otprilike kao da ste ih bacili u vodu a da ih prije toga niste naučili plivati.
    Meni je to rečenica koja u kratko opisuje naš školski sustav. Tražimo od djece na ispitima nešto, a da ih nismo naučili kako da do toga dođu.
    Ne znam kome loše ocjene u 1.r donose dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •