Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
Kod nas je bilo slično što se tiče gradiva i ocjena u razredu u 1. razredu, a bome se tako nastavilo i dalje, mala je sad 3. Ja sam iz toga naučila da dijete treba biti čitač prije stupanja u nastavni proces. I svim svojim prijateljicama koje imaju malu djecu to govorim i govoriti ću, da im olakšam. Al da valja, ne valja i da im podriva samopouzdanje, nažalost tako je Moja je srećom bila čitačica, ali to je bilo sreća, ja nisam znala da to tako treba nego ja eto nisam znala odgajati dijete nego knjigom (diplomirala sam dječju književnost), da sam npr sportašica, što nisam, možda bi mi pokret bio prioritet, a slovo bih zanemarila, i eto (možda), štete.

Moja je kategorički odbijala, dobivala histerične ispade na spomen pokušaja učenja čitanja. Perfekcionistica u strahu da neće odmah od prve sve savršeno odraditi.
Par mjeseci prije početka škole sama je poskrivečki učila čitati i došla jedan dan i rekla hoćete da vam ja pročitam i pročitala. Imali smo sreće da joj se tako posložilo u glavi, ali nije bilo šanse da mi išta pokušamo s njom sami i psihologica je savjetovala da pustimo. S nekima možeš a s nekima i ne.