Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Nažalost, istina je - ne možemo školovanje svoje djece prepustiti sustavu. Treba stalno provjeravati njihovo znanje. Čak i kad imaju dobre ocjene (dogodilo mi se i to) treba doooobro provjeriti što se krije iza toga. Ako nisu pokrivene znanjem, a u razrednoj nastavi to je isto česta situacija kao i neopravdano loše ocjene, često nastaje krkljanac u petom razredu. Isto je i pri upisu u srednju školu. Nije to tema, ali ponavljam - isplati se doma obraćati pažnju na to koliko djeca znaju. Ako se ustanove rupe, bolje je da to bude u nižim razredima OŠ, nego dosta kasnije kad često više nema nikakve mogućnosti za pomoć i nadoknadu. Ne mislim samo na čitanje, nego matematiku, fiziku, strane jezike i brojne druge stvari...

Ja dvojim oko ovoga. Koliko zapravo treba s njima raditi. Ok, ako dijete ima nekih poteškoća onda naravno.
J. nema problem sa savladavanjem gradiva, ima druge probleme. I evo sad 2. polugodište u odnosu na 1.(koje je bilo pakao zbog njenog perfekcionizma) mi ni ne znamo da ona ide u školu. Imamo sreće da ona zapamti na nastavi i da joj je dnevni boravak dovoljan. Ide u francuski razred u našoj školi i taj je razred naveden i je zahtjevniji od ostalih. Bude mi žao kad čujem roditelje koliko još rade svaki dan s djecom doma.
Gledam evo npr. ona do sada iz hrvatskog ima 29 ocjena, čemu ne znam, da li ih učimo da se uči zbog ocjena? Bez obzira što ima odlične ocjene i svladava gradivo bez problema ona je u konstantnom stresu i grču zbog škole.