Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene stvarnk nekad odusevljava logika moje naopake kceri iako u testu dobije 1.
    Jucer test sa : č,ć, ij, je ...i skracenice.
    To znam da nece ici. Iskreno i meni je to koma. Dok vjezbamo drzim pravopis i google u rukama. ( ocito je i kod mene neka disleksija u pitanju)
    I vozimo se doma, dobila je 2.
    I pita ona za sto je skracnica " SL" .
    ( mozes misliti da je ikad u zivotu osim u skoli na satu cula za to)
    Kazem ja - sl je slican.
    Veli ona veselo : " ma da, onda je krivo . Ja sam napisala -sladoled. "

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To znam da nece ici. Iskreno i meni je to koma. Dok vjezbamo drzim pravopis i google u rukama. ( ocito je i kod mene neka disleksija u pitanju)
    Kazem ja - sl je slican.
    Ma preglupo je to sa skraćenicama. SL može biti i sladoled i slovo i Studentski list itd. Teško je to prepoznati izvan konteksta. Uffff...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma preglupo je to sa skraćenicama. SL može biti i sladoled i slovo i Studentski list itd. Teško je to prepoznati izvan konteksta. Uffff...
    Tesko da moze biti sladoled.
    Ali sto je babi milo to se babi snilo.

Inace imali su skracenicu TJ , cijeli razred je napisao - talijanski jezik. Tako im pise u rasporedu. Svima je priznato.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tesko da moze biti sladoled.
    Ali sto je babi milo to se babi snilo.

Inace imali su skracenicu TJ , cijeli razred je napisao - talijanski jezik. Tako im pise u rasporedu. Svima je priznato.
    Eto vidiš, ne ide bez konteksta.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kazem ja - sl je slican.

Moj šizi na matematiku..ono 57+34= 57+30+4=87+4=91 i nikako joj to ne ide...ona izračuna svojim načinom i dođe do rezultata...e sad učiteljica u boravku je oduševljena i kaže mi: Ja vam ne znam kako ona dođe do svojih rezultata ali ne računa kako učimo al mene oduševljava kako ona svojim putem i sve joj je točno.
    Razredna učiteljica joj zna iskomentirati: Očito ne razumiješ .

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Moj šizi na matematiku..ono 57+34= 57+30+4=87+4=91 i nikako joj to ne ide...ona izračuna svojim načinom i dođe do rezultata...e sad učiteljica u boravku je oduševljena i kaže mi: Ja vam ne znam kako ona dođe do svojih rezultata ali ne računa kako učimo al mene oduševljava kako ona svojim putem i sve joj je točno.
    Razredna učiteljica joj zna iskomentirati: Očito ne razumiješ .
    Ja sam isto imala problem s krutim nastavnicima (nenadarenim ). Ja npr. i danas oduzimam uz pomoć zbrajanja. Npr. ako je netko rođen 1984., ja računam da ima godina 16+19=35. Znala sam s negativnim brojevima računati prije škole isto na svoj način i onda mi je bio problem prihvatiti školski. Nisam prihvatila, samo sam nekako preživjela i svladala koliko se tražilo od nas, ali i dalje radim po svom.
    A sjećam se drame iz optike iz fizike u srednjoj gdje sam ja riješila zadatak na drugi način i nisam vidjela ni ja ni moj učeni dio obitelji gdje je greška, nije ni nastavnik vidio, ali je znao da on hoće drugačije. Tu donekle pomaže stara slava pa te ne baci na koljena jedna loša ocjena.

Ja djetetu stvaro usput dajem zadatke. Nekad me šokira da zna, nekad mu dam zbilja preteško - npr. jučer sam pitala za stolom koji je danas datum. Mali ko iz topa veli: "Danas je 14., a sutra je 15!" Ja sam ga onda pitala - ako je u ponedjeljak 15., koji je onda u srijedu. Nije znao (3,5 god.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •