-
Možda je učiteljica malo zahtjevna i stroga, ali ako ju djeca vole, čini mi se da ju oni ne doživljavaju isto kao roditelji i ne vide tu zahtjevnost kao nešto negativno ...
I naše su bile ili jesu zahtjevne, ali su zato djeca došla spremna u 5. razred...
Ne vidim zašto je djetetu ocjenjivanje tako nov pojam ... pa zna se da je škola = ocjene, ili se ne zna? zar dijete nije bilo u doticaju s nekim starijim djetetom, prijateljem, rođakom koje bi tu i tamo spomenuo ocjene ...
Zuska, napisala si puno toga, više manje se slične teme javljaju vezano uz prvašiće, i mislim da se većinom javljaju mame kojima je tek prvo dijete krenulo u 1. razred... (btw.s drugim će sve biti lakše ...)
Ili možda, jednostavno vi koji imate malo više izazova sa školovanjem, otvarate topice, pa se stvara dojam da je prvi razred "koma" ...
ja se više niti ne sjećam konkretnih problema i muka, tako da nemam neki savjet
eventualno za matematiku - zadaci s riječima se mogu crtati (neka dijete nacrta jabuke, olovke, kruške, već što se zbraja i oduzima; ili neka zamisli da su bojice jabuke i nek zbraja i oduzima; također još uvijek se mogu nabaviti štapići za računanje)
analizu i sintezu djeca mogu vježbati uz igru od najranije dobi (s mlađom djecom igrajte igru rastavljanja na slogove, kaladont, prvo i zadnje slovo riječi, "čitajte" natpise na dućanima, registarske oznake, dajte mu olovku u ruke i crtajte morske valove, uzmite bilježnice i knjige od starijeg djeteta i nek vam slaže priče po stripovima i sl.)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma