Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Temeljem dosadašnjeg iskustva s velikim bi oprezom uzela izjavu djeteta da "x ima same jedinice" kao tocnu.

O "vlastitim" načinima računanja matematickih zadataka - tome bi pristupila s velikim oprezom, jer pomnijom istragom kako je dijete doslo do rezultata zna se otkriti da su to metode koje funkcioniraju u ogranicenom broju slucaja i kad ce se krenuti na drugačije zadatke te iste metode će davati krive rezultate a dijete nece imati usvojen ispravan način. Ako dijete zna objasniti točno kojim postupkom dolazi do rezultata i taj je matematički ispravan onda ok, no rekla bih da je većina njih najčešće na krivom tragu, pravih genijalaca je puno manje nego roditelji vole misliti...
Ovako nekako i ja razmišljam.
U matematici je,po meni ,jako bitan redoslijed.Ako je zadatak:na livadi je bilo 3 leptira,pa je došao još 1,sam uvijek insistirala da piše 3+1,a ne 1+3,iako je rezultat isti.Razmišljala sam da je naučim da podatke smiješta na pravo mjesto,jer će kasnije to biti važno.
Sada,u trećem razredu,samo joj ponekad provjerim zadaću.Nema više potrebe ni za objašnjavanjem ni vježbanjem sa njom.