-
Kod nas ta razredna viber grupa služi isključivo za to ako nekoga nema u školi pa netko zamoli da se poslika...meni super došlo kad je J. u 1.r slomila nogu. Služi za to da netko napiše da mu je dijete dobilo uši pa da se pregledamo i jako nam je dobro došla kad je 10 klinaca iz razreda preko noći krenulo povraćati s temperaturom 40. Apsolutno nema komentiranja rada, učiteljice ni djece.
Ja isto ne vidim toliki postotak titrajućih roditelja ili ovih pretjerano ambicioznih. Subjektivnom procjenom na razred od 28 možda ih je 3-4 takvih, a bome i ja imam 20% možda i više vrlo teških klijenata.
Vidim kad dođem na informacije 2 puta u polugodištu da zadovoljim zakonski minimum da učiteljica ne voli kad krenem s nekim pitanjima, ne da joj se razgovarati, nije ona tu zbog toga. Rekla mi je J. nek se nosi sa svojim problemima kako zna i može, vi doma kako znate i možete i ako je to njen maksimum neka bude tako. Jednom je tati neki dan rekla da ima jako finih strukovnih škola za dijete u 2.r.
U moje vrijeme ako je učiteljica rekla roditelju da si glup za nešto i da to tebi ne ide u glavu roditelj je to prihvaćao, sad učiteljima smeta što to ne prihvaćamo nego želimo vidjeti što možemo učiniti da dijete napreduje.
Mi smo 1. polugodište 2.r stvarno mučili tešku muku jer je J. donosila kući sve prazno ( da ispite je odrađivala kako treba), ali na nastavi nije prepisivala s ploče, a u boravku nije radila zadaće. Učiteljica na informacijama je to potvrdila, ali nije imala nikakav savjet niti želju da nešto napravimo. Ona je u školi s J., ne ja, ona vidi ili bi trebala vidjeti da J. ne prepisuje s ploče i da vidjela je ali je prihvatila to kao njenu mogućnost i činjenicu.
J. bi donijela kući listić koji je trebalo predati na pregled poluprazan i ja ju pitam pa što ti je rekla učiteljica, a ona kaže pa ne zna, ja sam vidjela da ne kuži tko je predao pa nisam predala. Ja odem do učiteljice a ona kaže, ah da to je tako.
Piše se diktat J. ga ne napiše, ona u tom trenutku odluči prepisivati s ploče. Rekoh pa zar te nije učiteljica opomenula: Pa kao da ona zna što ja pišem.
Mi smo muku mučili i krv prolili da to ispravimo i popravimo bez ikakve pomoći i savjeta učiteljice.
Posljednje uređivanje od mitovski : 16.04.2019. at 13:07
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma