Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Isto se slažem da nema smisla odmah nakon praznika davati testove. Potpuno nepotreban stres. Sve se moglo dobro organizirati. Mislim da je zajednički cilj djece i natavnika da nauče što više uz što manje stresa i muke.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Isto se slažem da nema smisla odmah nakon praznika davati testove. Potpuno nepotreban stres. Sve se moglo dobro organizirati. Mislim da je zajednički cilj djece i natavnika da nauče što više uz što manje stresa i muke.
    Ma ima tu istine, ali manje nego bi čovjek pomislio... Meni ide na živce to odgađanje testova i ispitivanja, regule koliko puta te u danu smiju pitati itd. Dok su moji bili u osnovnoj školi, ja im nisam dozvoljavala da sudjeluju u tim razrednim kampanjama moljakanja profesora da odgode ispite. Ljudima koji uče kontinuirano datum nije važan. Oni koji ne uče obično se neće okoristiti ni dodatnim danima koji su dobiveni odgodom, a to često naruši raspored ispitivanja i drugih predmeta.

Mitovski ima dijete kojoj je testiranje stres uvijek, bili praznici ili ne. Na tome treba raditi, a ne na promjeni datuma. Koga briga? Kad si u školi, trebaš biti svjestan da te učiteljica uvijek može pitati. Kraj priče. Ja sam bila zagovornik roditeljskog terorizma, tj. nisam dala djeci da se eksponiraju s tim stvarima. U školi si, imaš učiti i biti spreman. Radije prihvati četvorku kad te pita, nego da kažeš da nisi spreman jer si bio na praznicima. (To je stvarnost - moj stariji je bio takav, a i danas je... Sad se javlja unaprijed sve što može, kako bi si smanjio stres i imao bolju kontrolu nad ispitima. Tako radi od petog razreda. )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •