Isto se slažem da nema smisla odmah nakon praznika davati testove. Potpuno nepotreban stres. Sve se moglo dobro organizirati. Mislim da je zajednički cilj djece i natavnika da nauče što više uz što manje stresa i muke.
Isto se slažem da nema smisla odmah nakon praznika davati testove. Potpuno nepotreban stres. Sve se moglo dobro organizirati. Mislim da je zajednički cilj djece i natavnika da nauče što više uz što manje stresa i muke.
Ma ima tu istine, ali manje nego bi čovjek pomislio... Meni ide na živce to odgađanje testova i ispitivanja, regule koliko puta te u danu smiju pitati itd. Dok su moji bili u osnovnoj školi, ja im nisam dozvoljavala da sudjeluju u tim razrednim kampanjama moljakanja profesora da odgode ispite. Ljudima koji uče kontinuirano datum nije važan. Oni koji ne uče obično se neće okoristiti ni dodatnim danima koji su dobiveni odgodom, a to često naruši raspored ispitivanja i drugih predmeta.
Mitovski ima dijete kojoj je testiranje stres uvijek, bili praznici ili ne. Na tome treba raditi, a ne na promjeni datuma. Koga briga? Kad si u školi, trebaš biti svjestan da te učiteljica uvijek može pitati. Kraj priče. Ja sam bila zagovornik roditeljskog terorizma, tj. nisam dala djeci da se eksponiraju s tim stvarima. U školi si, imaš učiti i biti spreman. Radije prihvati četvorku kad te pita, nego da kažeš da nisi spreman jer si bio na praznicima. (To je stvarnost - moj stariji je bio takav, a i danas je... Sad se javlja unaprijed sve što može, kako bi si smanjio stres i imao bolju kontrolu nad ispitima. Tako radi od petog razreda. )