Pokazuje rezultate 1 do 50 od 732

Tema: 1. razred: program i ocjenjivanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nemam podatke ponavlja li se godinama i u svim razredima, samo podatak koliko je djece u razredu moje kćeri lani prošlo s 5.0, kao i informacije sa različitih strana da to uopće nije neuobičajeno.
    A da bi se donosili bilo kakvi sudovi trebalo bi imati statistike za sve škole u zagrebu/Hrvatskoj. Možda ima škola gdje ima značajno manje petnulaša od prosjeka, pa bi njima trebalo poslati inspekcije da se vidi o čemu se radi.

Što se tiče takozvanih elitnih srednjih škola, kao što smo već preko nekoliko puta napisali - pa i one imaju vrlo visoke prosjeke, što je najbolji pokazatelj da su djeca koja ih upisuju zaista dobri učenici, i da im nitko nije poklonio ocjene u osnovnoj školi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nemam podatke ponavlja li se godinama i u svim razredima, samo podatak koliko je djece u razredu moje kćeri lani prošlo s 5.0, kao i informacije sa različitih strana da to uopće nije neuobičajeno.
    A da bi se donosili bilo kakvi sudovi trebalo bi imati statistike za sve škole u zagrebu/Hrvatskoj. Možda ima škola gdje ima značajno manje petnulaša od prosjeka, pa bi njima trebalo poslati inspekcije da se vidi o čemu se radi.

Što se tiče takozvanih elitnih srednjih škola, kao što smo već preko nekoliko puta napisali - pa i one imaju vrlo visoke prosjeke, što je najbolji pokazatelj da su djeca koja ih upisuju zaista dobri učenici, i da im nitko nije poklonio ocjene u osnovnoj školi.
    Pisale smo istovremeno.
    Imaju, a fakulteti zaista i imaju statistike, koje i objavljuju interno, ali dostupno, koje srednje škole im tradicionalno daju kvalitetne učenike i te škole dobivaju plakete od fakulteta. Možda imaju i srednje škole, ne znam (sumnjam).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, al mozda nije sasvim isto. Osnovna skola je obavezna i velik broj djece ne moze birati skolu u koju ce ici niti kakva ce joj biti kvaliteta. I sva ta djeca imaju pravo na srednju skolu. A petnulasa najvise ima u zg, bar mi se tako cini, gdje je najlakse birati skolu. Mozda zato zg nastavnici lakse dijele petice, mozda su u zg djeca pametnija, mozda roditelji obrazovaniji, mozda su vrtici kvalitetniji. Mislim to o toliko faktora ovisi... meni je za pravobranoteljicu zvati to da je u nekim strukama gotovo nemoguce naci strucnu zamjenu....a to da ima previse petica...Nekad kao da ne zivimo u istoj zemlji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, al mozda nije sasvim isto. Osnovna skola je obavezna i velik broj djece ne moze birati skolu u koju ce ici niti kakva ce joj biti kvaliteta. I sva ta djeca imaju pravo na srednju skolu. A petnulasa najvise ima u zg, bar mi se tako cini, gdje je najlakse birati skolu. Mozda zato zg nastavnici lakse dijele petice, mozda su u zg djeca pametnija, mozda roditelji obrazovaniji, mozda su vrtici kvalitetniji. Mislim to o toliko faktora ovisi... meni je za pravobranoteljicu zvati to da je u nekim strukama gotovo nemoguce naci strucnu zamjenu....a to da ima previse petica...Nekad kao da ne zivimo u istoj zemlji.
    casa, prosjek u Zagrebu je cca 7 %. Neki imaju 30 %. Na 100 učenika prosjek je 7, a drugi 30, sve u Zagrebu (Mimi, bez veze uzimam tvoj primjer, i shvatila sam da ne znaš podatak za školu, nego za razred). To je preko 4 puta više djece. Pa je l moguće da lokalno neka škola ili učiteljica toliko odudara od prosjeka. Nema šanse da joj se svake godine neka zlatna generacija formira. A ako je zbilja tražena i super, onda se to vidi na natjecanjima učenika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •