Pokazuje rezultate 301 do 344 od 344

Tema: Djeca vegetarijanci, roditelji mesojedi.. i obrnuto

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je moralnije pojesti poslednjeg pripadnika skoro istrebljene, ali vrlo ukusne vrste kaćuna, ili prase sa farme? Da, pitanja etike su višeslojna...

Meni bebe voća nisu smešne, svaka semenka je jedan mali embrion i potencijalna nova biljka.
    Sa stanovišta neoduzimanja života, moralnije je pojesti jaje sa farme nego najobičniju malinu, jer je jaje svakako neoplođeno a koka nosilja je i dalje živa, dok su u malini naši zubi zdrobili bar dvadesetak embriona potencijalnih novih malina...Itd, itd.
    Je li na kraju bilo razjasnjeno ili ne, ali.. za one koji zele znati vise...
    Kaćun (lat., Orchis), rod trajnica iz porodice kaćunovki ili orhideja (Orchidaceae). Latinsko ime roda dolazi iz grčke riječi za testise, zbog oblika njegovih gomolja, pa je u hrvatskom poznat i kao mudavac i jaja pasja.

Pa da, ja bih radije pojela kacuna iliti mudavca ili ti jaja pasja. Nekako me ne dira sto bi to mozda bi posljednji pripadnik njegove vrste.. A naravno ne znam kakve ce posljedice to ostaviti na ekosustav.
    Jedem i jaja sa farme i maline. A i jaja iz bakinog dvorista, koja su mozda cak i oplodjena. Ni abortus ne smatram ubojstvom. A bebe maline su mi smijesne jer sam vizualni tip pa si sve slikovito predocavam.

Ljudi su razliciti.
    Malo je sto crno ili bijelo.
    I ne moramo se slagati, mozemo se poslusati, mozemo razmisliti, mozemo se predomisliti... Opasno je zeljeti uvijek biti u pravu.
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 15.10.2019. at 16:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •