-
Osoblje foruma
Ne znam zapravo sto bih rekla, s obzirom da sam debela, vise ili manje, cijeli zivot.
Svakako ne podrzavam debljinu u smislu da je to nesto dobro i da se debljini treba prepustiti (naprotiv), ali jednako tako me nervira kad su komentari o debljini na razini "****te, a sto jedes kad ti skodi; da jedes/vjezbas/zivis ovako kao ja, nema sansi da bi bio takav, debeo i oduran, eh!" Nije to bas tako jednostavno. Ima debelih koji doslovno trpaju u sebe cijeli zivot, a ima i debelih koji su debeli iz raznoraznih, viseslojnih razloga. Netko moze biti ogroman kao tri slona i izgubiti sve te kile, pa i jos vise, "cim odluci", a kod nekog drugog to bas i ne funkcionira tako jednostavno.
Tu mi se cini da svakako diskriminiraju debele manje nego u Hrvatskoj, ili Europi opcenito, vjerojatno zato sto je opcenito vise morbidno pretilih ljudi. No to ne znaci da ce ducan odjece velicina 00 do 6 zaposljavati prodavace/prodavacice koje nose broj 36 - zaposlit ce nekog mrsavog, a debelog ce odbiti po nekom drugom kriteriju, s obzirom da je kaznjivo nekome reci da je debeo i da zbog toga ne moze raditi u tom-i-tom ducanu. S druge strane, vjerujem da vecina osoba u odjeci 36 nema zelju i potrebu raditi u ducanu za mrsavu klijentelu. Moze sretno i veselo prodavati garderobu svoje velicine (ili nesto drugo, ukljucujuci zdravu hranu).
Ne znam koja su to prava debelih. Pravo na dva sjedala u avionu, pod cijenu jednog? Ne znam zapravo sto mislim o tome. Stanem bez problema u jedno.
Posljednje uređivanje od Kaae : 29.04.2019. at 03:51
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma