Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: Riječ "debljina"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam zapravo sto bih rekla, s obzirom da sam debela, vise ili manje, cijeli zivot.

Svakako ne podrzavam debljinu u smislu da je to nesto dobro i da se debljini treba prepustiti (naprotiv), ali jednako tako me nervira kad su komentari o debljini na razini "****te, a sto jedes kad ti skodi; da jedes/vjezbas/zivis ovako kao ja, nema sansi da bi bio takav, debeo i oduran, eh!" Nije to bas tako jednostavno. Ima debelih koji doslovno trpaju u sebe cijeli zivot, a ima i debelih koji su debeli iz raznoraznih, viseslojnih razloga. Netko moze biti ogroman kao tri slona i izgubiti sve te kile, pa i jos vise, "cim odluci", a kod nekog drugog to bas i ne funkcionira tako jednostavno.

Tu mi se cini da svakako diskriminiraju debele manje nego u Hrvatskoj, ili Europi opcenito, vjerojatno zato sto je opcenito vise morbidno pretilih ljudi. No to ne znaci da ce ducan odjece velicina 00 do 6 zaposljavati prodavace/prodavacice koje nose broj 36 - zaposlit ce nekog mrsavog, a debelog ce odbiti po nekom drugom kriteriju, s obzirom da je kaznjivo nekome reci da je debeo i da zbog toga ne moze raditi u tom-i-tom ducanu. S druge strane, vjerujem da vecina osoba u odjeci 36 nema zelju i potrebu raditi u ducanu za mrsavu klijentelu. Moze sretno i veselo prodavati garderobu svoje velicine (ili nesto drugo, ukljucujuci zdravu hranu).

Ne znam koja su to prava debelih. Pravo na dva sjedala u avionu, pod cijenu jednog? Ne znam zapravo sto mislim o tome. Stanem bez problema u jedno.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 29.04.2019. at 02:51

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koja su to prava debelih. Pravo na dva sjedala u avionu, pod cijenu jednog? Ne znam zapravo sto mislim o tome. Stanem bez problema u jedno.
    Cini mi se da se misli na takve stvari.. MM od 90 kg takodjer stane u jedno, kao i vecina ljudi, ali ja recimo nemam bas mjesta za noge. Zasto ne bi mogao biti odredjeni broj malo komotnijih sjedala koja bi se onda prodavala po malo vecoj cijeni, a ne da moras kupovati dvije karte, i sto je s visokim ljudima, i njima treba vise prostora? Ako moze modna industrija dodavati vece brojeve, zasto ne bi i oni?

Prema debelima nemam predrasude, moja mama je oduvijek bila debela, 90/100 kg na 160 cm, a ne jede puno, niti joj je dokazan kakav hormonalni problem, jednostavno je takva. S druge strane, tata ima manekensku gradju a jede triput vise i cesce... Ja sam srecom na oca, ali cesto sam osjetila zavist zena zbog toga, zajedljive komentare koji su me osupnuli.. Nije to u redu.
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 29.04.2019. at 13:34

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Naravno, zdravstveni problemi su sasvim druga prica, to se rjesava s lijecnicima.

Apropos statistika, najveci broj pretile djece je Africi i Aziji, nedavno procitah, nazalost ne sjecam se gdje, pa ne mogu citirati izvor. Pretilost se u danasnje vrijeme povezuje sa siromastvom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Cini mi se da se misli na takve stvari.. MM od 90 kg takodjer stane u jedno, kao i vecina ljudi, ali ja recimo nemam bas mjesta za noge. Zasto ne bi mogao biti odredjeni broj malo komotnijih sjedala koja bi se onda prodavala po malo vecoj cijeni, a ne da moras kupovati dvije karte, i sto je s visokim ljudima, i njima treba vise prostora? Ako moze modna industrija dodavati vece brojeve, zasto ne bi i oni?
    Mi u pravilu letimo Delta/KLM avionima i postoje sjedala s vise prostora za noge. Nije ih puno, ali ima ih. Ponekad kostaju vise, ponekad je cijena jednaka.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Mi u pravilu letimo Delta/KLM avionima i postoje sjedala s vise prostora za noge. Nije ih puno, ali ima ih. Ponekad kostaju vise, ponekad je cijena jednaka.
    To je skroz u redu. Jos da se i Evropljani dosjete...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je skroz u redu. Jos da se i Evropljani dosjete...
    Šališ se? Pa KLM je europska kompanija.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Šališ se? Pa KLM je europska kompanija.
    Zar ima KLM na europskim letovima takva mjesta? Nikad cula.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zar ima KLM na europskim letovima takva mjesta? Nikad cula.
    Mislim da svaki avion ima takva mjesta, barem odredjeni tipovi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •