-
Naravno da u najvecem broju slucajeva debljina je rezultat prevelioog unosa. Ali kako i zasto dodje do prevelikog unosa je stvar koju cesto nemamo u perspektivi, kad nam prodje kroz glavu kako debeli ne drze do sebe/ kako nemaju samokontrole/ kako mi mrsavi mozemo paziti etc.
Hrana i hranjenje ima zestoku emocionalnu komponentu i vecina nas (svi) preko hrane zadovoljavamo i podsvjesne emocionalne potrebe. I ima ljudi cije su emocionalne potrebe/ povrede takve da jedu. Puno i previse. A onda imamo i ljude koji su pretili bili i kao djeca. Kada se masne stanice ne samo uvecavaju kada se debljamo nego i stvaraju nove! A takve je viskove puno teze skidati.
I ja mislim da su morbidno debeli ljudi u jako nepovoljnom polozaju- mislim da su vecini ljudi odbojni i da dozivljavaju puno osuda, izrecenih i neizrecenih, puno savjeta netrazenih etc. Inace hrpa ljudi ima hrpu destruktivnih navika (primjerice pusenje) i ne dozivljava drustvenu osudu tog tipa kao debeli radi nebrige o sebi.
Anoreksija je druga prica. I mislim da uopce nema veze s ovom temom. Teror izgleda treca. A komentiranje tudjih tijela i prehrambenih navika je stvar kulture.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma