Za početak, za tamne mrlje bih ti preporučila uvođenje C vitamina u rutinu i pomalo navečer retinola (lakši je od retinoida, a i lakše dobavljiv i pristupačniji).
Iako nema baš tamne mrlje, priča o važnosti njege i kako se riješiti čega (uz prikaze dekorative) - Pampered Wolf (ovo joj je recimo noviji video gdje na početku vidiš stanje njezine kože). Btw, često snima s mamom koja ima 60-ak godina i komentiraju kozmetiku i njegu i za tu, još zreliju dob.
S kraćim savjetima (u vezi njege, ali više dekorative) mi paše Speed Beauty by Caroline Barnes (fora mi je njezin nedavni video o šminkanju u menopauzi, iako još nisam u toj fazi).
Dr Dray, dermatologinja, često savjetuje o specifičnim pitanjima njege i problemima s kožom, a super mi je kad obilazi ljekarne po Americi i "potajno" se snima dok gleda sastojke proizvoda i komentira je li koji dobar, koje su jeftinije verzije bolja zamjena za skupe kreme i sl.
E i Dr Davin Lim, dermatolog, mi je isto zanimljiv. On i Dray međutim znaju dosta objašnjavati sastojke i djelovanja, što možda neke odbije ako samo traže preporuku tipa kupi to i to, no edukacija im je važnija, što mi se sviđa.
To je to za prvu ruku, imala sam ogromnu gužvu pa nisam stigla prije odgovoriti, no pitaj dalje slobodno![]()