Evo još jedne baš takve muškarače, odrasle sa pištoljima, autićima, kaubojima i konjima, uvek sa dečkićima kao najdrugarima, u zakrpljenim tregericama i sa kratkom kosom. Nikad nisam kapirala ženske igre, niti doživljavala ženske igračke.
Ali sam se uvek bunila kada me bake hvale kako sam baš prelep dečak, nikad se nisam osetila "u pogrešnom rodu", niti sam imala problem sa identifikacijom da sam "ona" a ne "on".
Jedino sam uvek žalila što nema više curica sličnijih meni, a nezgodna posledica mog drugarstva sa muškima je da sam sve prijatelje iz detinjstva kasnije percipirala maltene kao braću, i mada su mnogi izrasli u divne ljude, nikad nisam mogla da iz gledam kao neke potencijalne momke/muževe. Sa ostalim muškima nisam imala tih problema
Tj. valjda hoću reći da je unutrašnje osećanje rodne pripadnosti i seksualnosti baš takvo -unutrašnje, i nevezano za rodne stereotipove.
Zato sasvim shvatam i homoseksualne i biseksualne i transgender osobe, pa i aseksualne, i zaista mi se čini da je ta cifra od 10% prilično realna. Ali ne poznajem lično nijednu osobu koja bi bila gender fluidna ili gender neutralna onako kako sam ja to sebi predstavila (nekako valjda slično kao i Riri), pa sam, slično kako je neko napisao, puna preterano radoznalih pitanja.