Kaae; prvotno napisa
Sad vec ispada da seciram postove, a citam redom pa da ne ponavljam bas sve sto pise. I ja sam prilicno sigurna da nece postojati kritican broj transgender osoba u bilo kojoj razini sporta, a pogotovo u profesionalnom, ili cak rekreativnom ali natjecateljskom sportu. Transgender ili gender-fluid, ili bilo koje druge non-binary osobe nisu novost u svijetu, ali prihvacanje svakako jest, tako da ce se sigurno situacija razvijati prema sto pozitivnijim smjerovima (kao sto je spomenula Jelena), ako nikako drugacije, onda sistemom pokusaja i pogreske.
Moje informacije dolaze bas iz cipela LLL leadera; puno se informiram oko rodnih i spolnih pitanja jer je organizacija zadnjih godina u kompleksnoj tranziciji, a i lokalna zajednica ima poprilicno znacajan broj LGBT+ clanova, pogotovo za ruralne predjele. U krugovima u kojima se krecem je dovoljno non-binary osoba da mi je jos bitnije uciti i promatrati.
Ne vidim problem u tome, tim vise ako promijenis komunikaciju u Dragi Ana, ako Ana u sljedecem mailu napise da je muskarac. Ili da zapravo zeli da joj se obracas imenom Petar.
Nitko ovdje, a ni opcenito, ne govori da se je nuzno potrebno mijenjati jezik u svakom trenutku da se ne bi slucajno nekoga uvrijedilo. Problem je u uvrijezenoj, a nepotrebnoj komunikaciji koja naglasava rod i/ili spol, a jos vise u direktnom nepostovanju necijih preferenci i zelja.
Meni su se obracali i s "ej mala" pa nemam ni zelju, ni potrebu nekome to reci. U srednjoj skoli su mi se kulturno obratili cak i rijecima "derle razvedenih roditelja".