Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: komplikacije

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno komplikacije

01.01.2008 mi ističe ugovor o radu.na komplikacijama sam od 15.09.2007.
    zanima me koja su mi prava nakon 01.01. tj isteka ugovora o radu.
    ne žele mi produžit ugovor,rekli su mi...
    imam li pravo na naknadu i kako se izračunava ta naknada...je li za sve ista ili?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nakon isteka ugovora HZZO ti nastavlja plaćati staž i isplaćivati naknadu za ono pravo koje koristiš. U tvom slučaju, HZZO će ti isplaćivati naknadu do kraja bolovanja, na rodiljni onda ideš na nezaposlena majka (moraš se nakon zaključenja staža od HZZO-a javiti na zavod za zapošljavanje).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala minnie,sad tek vidim odgovor
    sad primam 831 kn
    hoće li tako biti i po isteku ugovora,do kraja bolovanja..?

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Podizem ovaj topic jer je isti naslov da ne otvaram novi.

Naime, zanima me naknada na kompilkacijama. Citala sam da je ako se radi neprekidno 6 mj. da onda dobijes prosjek do najvise ca. 4250,00 kn buduci da ja imam vise od toga dobivala bi toliko.
    No onda sam nasla ovo:
    Naknada plaće pripada osiguraniku u visini propisanoj Zakonom pod uvjetom, da prije dana nastanka slučaja na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu ima ostvaren staž osiguranja u Zavodu na temelju radnog odnosa ili obavljanja gospodarske djelatnosti, odnosno obavljanja profesionalne djelatnosti samostalno u obliku zanimanja od najmanje 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodno osiguranje).

Dakle da bi dobila pun iznos moram prije toga imati najmanje 12 staza, a ja necu imati nego eventualno 6-7 mjeseci kad sam mislila ici na komplikacije.

Inace cu dobiti minimum od 831,50 kn sto mi se ne isplati uopce, a na komplikacije cu morati sigurno ici htjela ja to ili ne.

Molim vas da ako netko zna jeli ovo tocno da mi potvrdi da znam na cemu sam.

Hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da dobit češ minimalac...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    hvala minnie,sad tek vidim odgovor
    sad primam 831 kn
    hoće li tako biti i po isteku ugovora,do kraja bolovanja..?

hvala
    da, do kraja bolovanja (sori , više nije aktualno, ali odgovaram ti i radi drugih čitača)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svejedno hvala ...

DeanaZG

Početno

Nadovezala bih se i ja sa nekoliko pitanja u vezi naknade za vrijeme komplikacija. Ako sam dobro shvatila, budući da mi je plaća veća dobivala bih naknadu za komplikaciju u max iznosu od 4250 kn. No što se dešava kada počne teći porodiljni. Da li mi se uzima prosjek od komplikacije ili mi se uzima prosjek plaća prije bolovanja?

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj DeanaZG prvotno napisa
    Nadovezala bih se i ja sa nekoliko pitanja u vezi naknade za vrijeme komplikacija. Ako sam dobro shvatila, budući da mi je plaća veća dobivala bih naknadu za komplikaciju u max iznosu od 4250 kn. No što se dešava kada počne teći porodiljni. Da li mi se uzima prosjek od komplikacije ili mi se uzima prosjek plaća prije bolovanja?
    prosjek plaća prije bolovanja, komplikacije nisu prihod

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •