-
Ja sam svakako da nije puna mirovina sa 67 nego sa 65. Od ove iz prvog stupa imam očekivanja da će biti taman za režije ako nam ostane stan. Drugi bi mi mogao donijeti malo bolje prihode ali strah me da će država mi i to ukrasti i preliti u vreću bez dna zvanu “povlaštene mirovine” (da ja dođem na vlast prvo bi ukinula sve povlaštene mirovine, uključujući onima koji nisu uopće uoplaćivali išta, npr svećenici i časne - pa ako im nije dosta za život ima socijalni fondovi, a tamo koliko ima-ima... svim invalidima isto ovisno o postotku invalidnosti, itd). Treći stup sam napokon otvorila ove godine, bar 5 godina prekasno ali bio je neki period intenzivnih izdataka, kupovali smo veći stan/kuću, štedilo se. Sad smo se malo financijski stabilizirali pa bi mogla početi malo jače tu štedjeti, ali moram prvo proučiti situaciju oko toga koliko mogu dobiti van u trenutku aktivacije mirovine, nasljedna prava itd.
Inače, osobno bi najradije otišla u mirovinu s 60 i nastavila raditi pola radnog vremena, pomisao da radim ovo što radim još 20+godina 8h dnevno - mislim da ne bih mogla. 4h već bi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma