Pokazuje rezultate 1 do 50 od 152

Tema: 67 je previše

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo mene s glupim pitanjem - Je l se iz place zaposlenog umirovljenika izdvaja za mirovinsko?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene s glupim pitanjem - Jel se iz mjesta zaposlenog umirovljenika izdvaja za mirovinsko?
    Kak misliš iz mjesta zaposlenog umirovljenika?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Kak misliš iz mjesta zaposlenog umirovljenika?
    Jesam rekla da je glupo pitanje
    Ne znam zašto sam to napisala - htjela sam pitati da li se iz npr. bruta II od Tanči koja je u mirovini i radi na pola radnog vremena, izdvaja za mirovinsko? Znam da imamo solidarno mirovinsko, ali mi je nekako apsurdno jer bi njoj onda valjda trebalo periodički preračunavati mirovinu, ako svaki mjesec još malo uplati. Još uvijek je glupo pitanje, samo sam upotrijebila riječi koje sam mislila, ono prvo zbilja ne znam što sam mislila.

Btw. meni mirovina izgleda daleka, iako sam se već vidjela u nekoj tablici s datumom kad idem u mirovinu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovak: ja to ne znam objasniti, no ispada kako je Kosjenka napisala da država kao da kažnjava poslodavca s dodatnim nametima jer je zaposlio umirovljenika.
    Budući da su mi i mirovina i plaća daleko iznad 600 eur, porezno opterećenje je veliko, ali ne samo za mene, nego i za poslodavca. Kako i zašto- ne znam, ali je tako.
    Ja sam uzela obiteljsku mirovinu, na koju kao udovica imam pravo, onog trena kad je kći diplomirala i prestala biti korisnica obiteljske mirovine. Budući da ne znam kaj bi sa sobom i trebaju me na poslu, nastavila sam raditi. Zašto ne bih ako mogu. Stanujem pet minuta od posla, ok mi je na poslu i bila bih luda da ne radim. I radit ću dokle god ću moći.

Imam pitanje: kći razmišlja o nekakvoj štednji. Klasična štednja u bankama se ne isplati pa sam joj predložila 3. mirovinski stup i životno osiguranje. Nemam iskustva ni sa jednom opcijom jer kad sam ja bila mlada nije bilo mogućnosti štedjeti jer smo jedva preživljavali. Molim iskustva i preporuke i ako se netko bavi savjetovanjima takve prirode da mi se javi pa da se povežemo i savjetujemo mladu, ambicioznu curu koja je šparna i razumna i koja bi rado višak novca nekako oplodila i zaštitila. Opcija da joj stoji na tekućem je najgora moguća.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene s glupim pitanjem - Je l se iz place zaposlenog umirovljenika izdvaja za mirovinsko?
    Da, izdvaja se za mirovinsko. I za zdravstveno. Iako je to umirovljenik sve već zaradio. Uzasno nepravedno.
    I plaća se porez, moze se podijrliti olaksica da dio ide na penziju a dio na plaću. Naravno, ako je povoljnije.
    Pravo na ponovni izracun mirovine se stice nakon 24 mjeseca rada na pola radnog vremena ili 12 mjeseci ako umirovljenik radi na puno radno vrijeme. Ponovni izracun ne mora znaciti i bolju mirovinu, nego čak i manju, ako je manja plaća. Smijesno, ali tako je.
    No, ako se umirovljenik osjeća sposobnim za rad, dobro dođe raditi. Ne samo radi plaće, nego i radi društva, i osjećaja da je potreban.
    Umirovljenik ima, naravno, pravo na plaćeno bolovanje, kao i svaki drugi radnik.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 24.09.2025. at 16:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •