Nije tu problem slampavost.
Nesto se nije poklopilo i nisu imali srece do sada. Ne mora biti nista ozbiljno, iako lijepo od tebe sto nemas problema sa donacijom (moguca je van rh, npr u ceskoj, ali od nepoznatih donor a-bar koliko ja znam).
Sestra bi ti trebala kod svog ginekologa da je uputi na daljne pretrage, a sogor kod doktora opce prakse. To je problem sa kojima se doktori susrecu svakodnevno i 99% ce ih uputiti kako treba. Ako zele izbijeci tih 1% doktora koji su problematicni, neka prvo odu na konzultacije u jednu od privatnih poliklinika za reproduktivnu medicinu. Ima jako kvalitetnih u Zagrebu i Splitu, ne znam sto im je blize. Oni tamo ce im objasniti koje pretrage moraju prvo odraditi, odnosno napisati nalaz koji ce dati svom lijecniku i on ce im dati uputnice. Ako nesto ne budu dobili, platiti ce sami. Dalje opet mogu nastaviti privatno ili preko hzzo-a. Vjerojatno ce ih doktori uputiti na stimulirani ivf postupak, kada uz ciljane lijekove zena dobije veci broj jajnih stanica koje se oplode u laboratoriju sa najkvalitetnijim spermijima. Nakon 3-5 dana u "epruveti", embrij se vrati. Ako ih ima vise uspjesnih, oni se zalede. I ako ne uspije iz prve, ide se po zaledene.
Ovo je jednostavniji nacin za ivf kad netko ima novaca (ako imaju srece da uspiju iz prve, trebati ce im max 30tis kn, a moguce I manje od 20tis; lijekovi plus oplodnja cca 15tis kn, odlazak po zamrznute cca 4tis kn).
Preko hzzo-a, sto je isto uspjesno, pogotovo za mlade parove, ali ide sporije i zna biti stresnije.
Za detaljnije s medicinske strane o svemu, postoji rodina brosura o mpo (medicinski potpomognta oplodnja).