Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Oticanje nogu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je meni recept za brzi oporavak: https://novi.ba/clanak/188222/samo-1...-vas-oduseviti

Ako mi se ne da baš ići na pod, dignem noge na naslon kauča (obavezno svaki dan kad dođem s posla).
    Da, i to. Ali, ako sam recimo ja baš ono prostajala / prosjedila kontinuitet od par dana, neće mi niti to pomoći, i trebat će mi par dana fizičke aktivnosti da opet dođe na staro. Ljeti je to, naravno, izraženije, u PMS-u mi je izraženije, ali zasad je upravljivo. Koji put mi se, kad čučnem, čini da bih se mogla odbit o svoje listove ko o napuhanu loptu, koji put mi fizioterapeutica primijeti da su mi naotečene noge (u pravilu ljeti). Većinom mi paše namazat Venotrex koji držim u frižideru na listove, ali ništa to neće mi poništiti efekt vikenda provedenog u npr. kuhanju i sjedenju. Znači, moj je savjet bit uporan u promjeni životnih navika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i to. Ali, ako sam recimo ja baš ono prostajala / prosjedila kontinuitet od par dana, neće mi niti to pomoći, i trebat će mi par dana fizičke aktivnosti da opet dođe na staro. Ljeti je to, naravno, izraženije, u PMS-u mi je izraženije, ali zasad je upravljivo. Koji put mi se, kad čučnem, čini da bih se mogla odbit o svoje listove ko o napuhanu loptu, koji put mi fizioterapeutica primijeti da su mi naotečene noge (u pravilu ljeti). Većinom mi paše namazat Venotrex koji držim u frižideru na listove, ali ništa to neće mi poništiti efekt vikenda provedenog u npr. kuhanju i sjedenju. Znači, moj je savjet bit uporan u promjeni životnih navika.
    Da, lako je to reći - mi to sve znamo, ali ako ti je posao vezan za višesatno sjedenje, možeš promijeniti navike tek odlaskom u mirovinu, po mogućnosti baš ne prijevremenu. Do tada - pomažeš si prema simptomima.

Ja imam u uredu dodatni stolac i na njega dignem noge kad nitko ne gleda, hehehe... Nije puno, ali pomogne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, lako je to reći - mi to sve znamo, ali ako ti je posao vezan za višesatno sjedenje, možeš promijeniti navike tek odlaskom u mirovinu, po mogućnosti baš ne prijevremenu. Do tada - pomažeš si prema simptomima.

Ja imam u uredu dodatni stolac i na njega dignem noge kad nitko ne gleda, hehehe... Nije puno, ali pomogne.
    Ja imam r. mjesto s 8-satnim sjedenjem, ali i tu se može promrdati: tipa otići vani u samoposlugu na 20 min, otići svako par h na WC, prokružiti naokolo itd. ili makar obavezno onda recnuti sjedenje / stajanje ako se ikako može odmah nakon posla makar s 20 min žustre šetnje.

Meni je zapravo najgore bilo kad je dijete bilo manje pa stajanje u parkiću i kod sprava, a već sam bila 40+. Ko zna što me još čeka, zasad nisam odlazila na preglede zbog oticanja, privatno su mi nudili kolor doplere, opća rekla nepotrebno / to je samo upsell, pa sam se držala njene upute.

Ja čak npr. niti ne idem u kino ili na nešto direkt s posla (ako mogu upravljati time, tj. ako je fakultativno) ako si neću moći osigurati makar pola sata žustrog hoda, toliko mi je to zapravo ušlo pod kožu kao mus.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.05.2019. at 16:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •